Οι 6 λόγοι που εξηγούν (και με το παραπάνω) γιατί χρειάζεστε περισσότερο ύπνο

Οι 6 λόγοι που εξηγούν (και με το παραπάνω) γιατί χρειάζεστε περισσότερο ύπνο

Όλοι αγαπάμε τον ύπνο, έλα όμως που δεν τον χορταίνουμε ποτέ. Οι παρακάτω 6 λόγοι θα σας πείσουν να παλέψετε για λίγες επιπλέον ώρες αγκαλιά με το μαξιλάρι σας κάθε μέρα.

  1. Ο ύπνος ελέγχει τις ανθυγιεινές λιγούρες μας: Το σώμα εκλαμβάνει την έλλειψη ύπνου ως άγχος και αυξάνει τα επίπεδα των στρεσογόνων ορμονών όπως η κορτιζόλη, με αποτέλεσμα να έχετε ανάγκη κάτι γλυκό.
  2. Ο ύπνος επισκευάζει και αναδομεί τα κύτταρα: Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας αναδομεί τα κύτταρα πιο αποτελεσματικά και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κατά των ιώσεων και των αρρωστιών.
  3. Ο ύπνος βελτιώνει την μνήμη: Η σωστή ποσότητα ύπνου κάνει θαύματα στην μνήμη μας, στη δημιουργικότητα και στα αντανακλαστικά μας, καθώς το σώμα επισκευάζει τους νευρώνες στον εγκεφαλικό φλοιό του εγκεφάλου οι οποίοι σχετίζονται με τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης.
  4. Ο ύπνος προστατεύει από τις ιώσεις: Ο σωστός ύπνος δεν σας κρατά μόνο στο ιδανικό βάρος αλλά βοηθά και στην πρόληψη ασθενειών. Η στέρηση ύπνου συχνά προέρχεται από κάποια διαταραχή ύπνου που δεν έχουμε καταλάβει, όπως η άπνοια ύπνου και το ροχαλητό, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ιατρικές ασθένειες, όπως υψηλή πίεση και καρδιακή ανεπάρκεια.
  5. Ο ύπνος βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειάς μας: Αυτό, πλέον, το γνωρίζετε όλοι. Με αρκετό ύπνο έχεις τη διάθεση και την αντοχή να λειτουργείς στο πικ των δυνατοτήτων σου, σε ό,τι έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα.
  6. Ο ύπνος βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης: Μια ικανοποιητική ποσότητα ύπνου βοηθά στην αναπτέρωση του ηθικού και στο να ανέβει η διάθεσή μας. Η αϋπνία, αντιθέτως, μεγαλώνει το κίνδυνο εμφάνισης της κατάθλιψης. Προσοχή όμως στον υπερβολικά πολύ ύπνο, καθώς οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη τείνουν να κοιμούνται για 12 ή και περισσότερες ώρες τα βράδια.