Διακοπές και μικροατυχήματα: Ποια είναι τα συνηθέστερα που μπορεί να σου συμβούν;

Διακοπές και μικροατυχήματα: Ποια είναι τα συνηθέστερα που μπορεί να σου συμβούν;

Συμβαίνουν και στις καλύτερες... διακοπές! Μάθε πώς να τα αντιμετωπίσεις άμεσα

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα έρθει η ώρα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Πάνω στον ενθουσιασμό μας μπορεί να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια, όμως να μην σκεφτούμε το ενδεχόμενο ενός αναπάντεχου μικροτραυματισμού που μπορεί να μας κοστίσει κάποιες μέρες από την διασκέδασή μας. Δες ποια είναι τα συνηθέστερα «ατυχήματα» που μπορεί να σου συμβούν αλλά και τους τρόπους που μπορείς να ακολουθήσεις για να τα αντιμετωπίσεις άμεσα.


1.Κάηκες από τον ήλιο
Πολλές από εμάς έχουμε την κακιά συνήθεια να απολαμβάνουμε την ηλιοθεραπεία μας τις «απαγορευμένες» ώρες και εκτός αυτού, να μην ανανεώνουμε την αντηλιακή μας προστασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να καιγόμαστε. Αντιμετώπισε το ενοχλητικό έγκαυμα τοποθετώντας ενυδατική κρέμα και κάνοντας συχνά ντους που θα σε ανακουφίσουν ενώ για τις επόμενες μέρες, προτίμησε να φοράς άνετα και φαρδιά ρούχα.


2. Εμφάνισες εξανθήματα
Το να βρίσκεσαι κοντά στη φύση μπορεί να είναι απολαυστικό, ωστόσο ελλοχεύει κινδύνους, αφού είναι πολύ πιθανό να σε τσιμπήσει κάποιο έντομο ή να ερεθιστείς κατά την επαφή σου με κάποιο φυτό. Αν τυχόν συμβεί κάτι τέτοιο ,δεν ήρθε βέβαια ούτε το τέλος του κόσμου αλλά ούτε και των διακοπών σου. Φρόντισε να έχεις μαζί σου κάποια αντισταμινική αλοιφή που θα ελαττώσει άμεσα τον κνησμό και θα σε ανακουφίσει . Επιπλέον, όταν κάνεις τον περίπατό σου στην εξοχή προτίμησε να φοράς μακριά παντελόνια και αθλητικά παπούτσια.


3. Σε χτύπησαν τα σανδάλια
Και πάλι κάνεις το ίδιο λάθος. Πήρες τα καινούρια σου παπούτσια και ενθουσιασμένη τα φοράς ,ενώ ξέρεις πως θα είσαι έξω και θα περπατάς για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα αυτά να σε χτυπήσουν και στο τέλος να μην μπορείς ούτε να κουνηθείς. Βάλε τα ταλαιπωρημένα πόδια σου σε παγωμένο νερό για λίγη ώρα, κάλυψε με αντιβακτηριδιακή αλοιφή και ένα τραυμαπλάστ.


4. Ταλαιπωρείσαι από ναυτία
Όταν ταξιδεύεις και τα μάτια σου δεν βλέπουν κάποια κίνηση, το μυαλό σου δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να χάνεις την αίσθηση της ισορροπίας και να ζαλίζεσαι. Αν δεν έχεις μαζί σου χάπια κατά της ναυτίας ,ακολούθησε το παρακάτω κόλπο: αν είσαι στο πλοίο κοίταξε έξω και παρατήρησε την κίνηση των κυμάτων έτσι ώστε το σώμα σου να μπορεί να αντιληφθεί την κίνηση και να τη συγχρονίσει με ό,τι βλέπει.

5. Έπαθες ηλίαση
Εάν μετά από την πολύωρη παραμονή σου στην παραλία νιώθεις ζάλη, ταχυπαλμία και έχεις βαριά εφίδρωση μάλλον έχεις πάθει ηλίαση. Μείνε στη σκιά ή ακόμα καλύτερα σε έναν κλιματιζόμενο χώρο, πιες άφθονο νερό και κάνε τακτικά ντους. Ξεκουράσου και μόλις αισθανθείς καλύτερα εξακολούθησε να πίνεις αρκετό νερό ακόμα κι αν δεν νιώθεις δίψα.

6. Τραυμάτισες τους μύες σου
Πήγες διακοπές και αποφάσισες να επιδοθείς σε όλα τα θαλάσσια σπορ -και μη- που υπάρχουν; Έκανες πολύ καλά, όμως αν δεν είσαι αρκετά γυμνασμένη το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταπονήσεις τους μύες σου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, κινήσου και μην μένεις ξαπλωμένη, όμως απόφυγε να κάνεις απότομες κινήσεις. Διευκόλυνε την επούλωση τοποθετώντας πάγο, ενώ αν πονάς πολύ ένα παυσίπονο σίγουρα θα σε βοηθήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται καύσωνας: Τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να λάβετε

Σταμάτα να ιδρώνεις υπερβολικά με αυτές τις 5 απλές πρακτικές!