Οι 5 καλύτερες τροφές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Οι 5 καλύτερες τροφές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Πρόσθεσέ τες στο καθημερινό σου διατροφικό πρόγραμμα και δες άμεσα αποτελέσματα!

Οι περισσότεροι κατά καιρούς έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας είτε προσωρινά, κυρίως λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος, είτε σε μόνιμη βάση. Η δεύτερη κατάσταση είναι και η πιο επώδυνη, αφού το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούμαστε και να δυσκολευόμαστε να έχουμε ένα πρόγραμμα έτσι όπως το θέλουμε, καθώς πολλές φορές τα φουσκώματα και ο πόνος μπαίνουν εμπόδια στις δραστηριότητές μας.


Εξαιρετικές λύσεις για να αποφύγεις τη δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι το πολύ νερό και η μείωση των ποσοτήτων των επεξεργασμένων προϊόντων που καταναλώνεις, όμως παράλληλα πρέπει να προσπαθήσεις να αυξήσεις τις τροφές που περιέχουν φυτικές ίνες, το ιδανικότερο ίσως συστατικό για την καταπολέμηση του προβλήματός σου.


1.Αποξηραμένα φρούτα
Τα αποξηραμένα φρούτα όπως τα σύκα, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και οι σταφίδες, αποτελούν μια μεγάλη πηγή διαιτητικών ινών, που ενεργούν ως θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Τα δαμάσκηνα ειδικότερα, είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, αφού όχι μόνο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και περιέχουν σορβιτόλη, η οποία είναι ένα φυσικό καθαρτικό.


2.Μπρόκολο
Μπορεί να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και να σε επιβαρύνει με ελάχιστες θερμίδες, όμως τα πλεονεκτήματα του μπρόκολου δεν τελειώνουν εδώ, αφού είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτίμησε να το καταναλώσεις ωμό ή ελάχιστα βρασμένο, αφού οι ίνες του μαλακώνουν όσο περισσότερο το μαγειρεύεις και δεν σε βοηθούν ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του προβλήματος.


3.Φασόλια
Τα φασόλια είναι μια από τις κορυφαίες τροφές για τη δυσκοιλιότητα, αφού περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών, σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά. Μπορεί να σε φουσκώνουν, όμως είναι βέβαιο πως θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αποτελεσματικότερα. Αν δεν έχεις συνηθίσει να τα καταναλώνεις συχνά ως κυρίως πιάτο, μπορείς να τα συμπεριλάβεις μέσα σε σαλάτες, μακαρόνια ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.


4.Γιαούρτι
Το γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς περιέχει προβιοτικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των σωστών επιπέδων της εντερικής χλωρίδας. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι αποτελεί μια τέλεια λύση για σνακ, που θα σε χορτάσει αλλά ταυτόχρονα και θα σε βοηθήσει.


5.Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί, και ειδικότερα τα φιστίκια, περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, ικανές να σε βοηθήσουν να... πας γρηγορότερα στην τουαλέτα. Φρόντισε να τα συμπεριλάβεις λοιπόν, στην καθημερινή σου διατροφή, όμως μην το παρακάνεις με τις ποσότητες γιατί δυστυχώς, σε επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες.

Διαβάστε ακόμη:

Έχετε ωορρηξία τότε εξαφανίστε το πορτοφόλι γιατί οι ορμόνες μας κάνουν καταναλωτικές!

Κυτταρίτιδα: Πώς θα την εντοπίσετε