Τρεις γιορτινές βόλτες για να απολαύσεις τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Τρεις γιορτινές βόλτες για να απολαύσεις τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Μην αφήσεις το τσουχτερό κρύο να σαμποτάρει τα σχέδιά σου. Φρόντισε τις μέρες των γιορτών που θα έχεις άδεια από το γραφείο, να τις εκμεταλλευτείς όσο καλύτερα μπορείς για να χαλαρώσεις, να περάσεις χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους και να ανακαλύψεις το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. «Φόρεσε» την καλύτερή σου διάθεση και ετοιμάσου να βολτάρεις στην πιο γιορτινή πλευρά της πόλης.

Ιστορικό Κέντρο Αθήνας

Δεν γίνεται να μην περάσεις μία μέρα τουλάχιστον βολτάροντας στους πολυσύχναστους δρόμους του Κέντρου. Όσο κι αν σε κουράζει ο συνωστισμός και η φασαρία, είναι καθιερωμένος αυτός ο περίπατος. Τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, η πρωτεύουσα μεταμορφώνεται «ντυμένη» στα γιορτινά της. Από τις ψηλές κολώνες της ΔΕΗ κρέμονται χρυσά λαμπιόνια, μεγάφωνα και πολυκαταστήματα παίζουν τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, πλανόδιοι Άγιοι Βασίληδες, μικροπωλητές, μουσικοί βάζουν και εκείνοι τις δικές τους πινελιές στο παραμυθένιο σκηνικό. Οι άνθρωποι έχοντας στο πλάι τους τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα ανταλλάζουν μεταξύ τους ευχές και χαμόγελα. Ναι, θα γυρίσεις στο σπίτι κατάκοπη αλλά θα αξίζει τον κόπο. Η μικρή μας Αθήνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το πιο φωτεινό σκηνικό όλης της πόλης, έχει στηθεί αναμφίβολα στο ΚΠΙΣΝ από την 1η Δεκέμβρη. Οι φωτεινές εγκαταστάσεις του Πάρκου, το Παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τα τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα, συνθέτουν ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που δεν μπορεί παρά να μας αφήσει όλους άφωνους, μικρούς και μεγάλους! Όπως πάντα οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού είναι με ελεύθερη είσοδο.

Μονοήμερη στην Πεντέλη

Αν ιδανικά θα ήθελες να αποδράσεις για λίγες μέρες από τη φασαρία και την πολυκοσμία της Αθήνας επιλέγοντας έναν κοντινό προορισμό αλλά δεν έχεις τη δυνατότητα, μπορείς να το κάνεις παραμένοντας μέσα στα όρια της πόλης. Υπάρχει μία περιοχή στην Αθήνα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς και η επαρχιακή φυσιογνωμία του θα σε «ξεγελάσει» νομίζοντας πως βρίσκεσαι κάπου μακριά από την πρωτεύουσα. Φυσικά αυτή η περιοχή δεν είναι άλλη από την Πεντέλη. Η πετρόχτιστη πλατεία της Αγίας Τριάδας, έχει cozy φιλόξενα καφέ όπου μπορείς να απολαύσεις ζεστά ροφήματα δίπλα στο τζάκι και παραδοσιακές ταβέρνες με εκλεκτούς μεζέδες. Επιπλέον, μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας πεζοπορία μέσα στα καταπράσινο και να επισκεφθείς τη διάσημη σπηλιά του Νταβέλη, το μοναστήρι Νταού Πεντέλης και το Κρυφό Σχολειό. Προτίμησε να την επισκεφθείς Κυριακή που πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις στο Αστεροσκοπείο της Πεντέλης. Είναι μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη!