Πώς θα πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Πώς θα πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς

Νέα χρονιά σημαίνει και νέα ξεκινήματα. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να εκμεταλλευτείς τις ημέρες των γιορτών προκειμένου να δημιουργήσεις μία λίστα με όλους τους στόχους που θέλεις να εκπληρώσεις το 2019.

Πώς, όμως, θα μπορέσεις να τηρήσεις τη νέα χρονιά όλους τους στόχους που περιλαμβάνει η προσωπική σου «to do list»; Υπάρχει τρόπος για να μείνεις προσηλωμένη σε όσα επιθυμείς να επιτύχεις; Αν ανησυχείς ότι οι προσπάθειές σου θα αποτύχουν (προτού καν «φύγει» ο Φεβρουάριος), τότε αξίζει να εστιάσεις στα παρακάτω tips. Θα αποδειχθούν πολύτιμα για την εκπλήρωση των στόχων σου και θα σε βοηθήσουν να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.

  1. Άρχισε να σημειώνεις τα πάντα και φτιάξε πλάνο!

Πιάσε το tablet, το laptop, το smartphone ή το ημερολόγιό σου και άρχισε να κρατάς σημειώσεις για τα πάντα. Τι θέλεις να πετύχεις; Γιατί θέλεις να το κάνεις; Ποιες είναι οι ενναλακτικές; Αφού καταγράψεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου, προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα πλάνο για το πώς θα φτάσεις βήμα-βήμα εκεί που θέλεις. Είναι σημαντικό να σημειώσεις όλα τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις ώστε να μην «πελαγώσεις»! Ένας στόχος τη φορά: Αυτό είναι το «μυστικό»!

  1. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Για να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να ανέβεις αρκετά σκαλοπάτια και αυτό, πρέπει να το έχεις πάντα κατά νου. Για να καταφέρεις να επιτύχεις όσα επιθυμείς το 2019, προσπάθησε να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και φρόντισε να συμβαδίζουν με το πρόγραμμα και το budget σου!

  1. Δώσε βάση στα θέλω σου (και όχι στα όνειρα των άλλων)

Φυσικά, μην ξεχνάς να θέτεις στόχους που είναι συμβατοί με τα δικά σου «θέλω» -και όχι με τις προσδοκίες των άλλων. Αν προσπαθείς να ικανοποιήσεις τους γύρω σου -και όχι τον εαυτό σου- τότε δεν θα έχεις το πάθος να προσπαθήσεις σκληρά για να εκπληρώσεις όσα θέλεις.

  1. Μην «κολλάς» με κάθε αποτυχία!

Τέλος, μην ξεχνάς να έχεις επιμονή και υπομονή, ακόμη και αν συναντήσεις πολλά εμπόδια στην πορεία σου. Δέξου την αποτυχία, μην αποθαρρύνεσαι και μην παραιτείσαι! Συνέχισε να προσπαθείς και βρες νέα μονοπάτια για την εκπλήρωση των στόχων σου.

Ετοίμασε, λοιπόν, τη λίστα με τους στόχους σου για το 2019 και προσπάθησε να μείνεις προσηλωμένη σε εκείνους. Είτε πρόκειται για ένα νέο χόμπι, είτε για αλλαγή επαγγελματικού περιβάλλοντος, το σωστό πλάνο μπορεί να σε βοηθήσει. Χρειάζεται απλώς να επιμείνεις σε αυτά που θέλεις να πραγματοποιήσεις και να είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις όποια εμπόδια εμφανιστούν στον δρόμο σου.