Πώς θα πετύχεις το τέλειο χτένισμα χωρίς να πας κομμωτήριο;

Πώς θα πετύχεις το τέλειο χτένισμα χωρίς να πας κομμωτήριο;

Τα Χριστούγεννα έχουν μία μαγική λάμψη και όπως κάθε queenette που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και εγώ, πρέπει να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. 

Κάθε χρόνο στα μέσα του Δεκέμβρη, αρχίζω να προετοιμάζομαι και να κάνω σχέδια για τις γιορτές που έρχονται. Η ανυπομονησία μου είναι μεγάλη και δεν μπορώ με τίποτα να περιμένω να περάσουν οι μέρες. Είναι μία ευκαιρία για μένα να περάσω χρόνο με ανθρώπους που αγαπώ και η απαιτητική καθημερινότητα δεν μου επιτρέπει να τους βλέπω όσο συχνά θα ήθελα. Ωστόσο υπάρχει κάτι στις γιορτές που με αγχώνει πολύ και αυτό δεν είναι άλλο από τις εμφανίσεις μου.

Τα Χριστούγεννα έχουν μία μαγική λάμψη και όπως κάθε queenette που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και εγώ, πρέπει να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Ο χρόνος μου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος για να καταφέρω να είμαι συνεπής στα ραντεβού μου, να αγοράσω δώρα για όλους, να δημιουργήσω το τέλειο γιορτινό look, να κάνω manicure-pedicure και να προλάβω να πάω κομμωτήριο. Όσον αφορά στο τελευταίο θέμα, η αλήθεια είναι ότι επειδή συνήθως δεν προλαβαίνω να κάνω την απαραίτητη επίσκεψη, έμαθα να δημιουργώ τα πιο πρωτότυπα και -σχεδόν- επαγγελματικά χτενίσματα μόνη μου. Οπότε, αντί να ξοδεύω κάθε χρόνο χρήματα για ένα χτένισμα που θα κρατήσει μόνο ένα βράδυ, επενδύω λίγα παραπάνω σε ένα καλό προϊόν και φυσικά τις κατάλληλες συσκευές που μου «λύνουν» τα χέρια.

xeriaaa

Παρακάτω έχω καταγράψει μερικά δοκιμασμένα χτενίσματα και ιδέες που τόλμησα στο παρελθόν, για να σου δώσω έμπνευση να δημιουργήσεις και εσύ κάτι ανάλογο φέτος. Κράτα σημειώσεις φίλη μου και σου εγγυάμαι πως όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σου!

Curly X-Mas

Αν τα μαλλιά σου είναι ολόισια και μακριά όπως τα δικά μου, μου φαίνεται πολύ λογικό να τα έχεις βαρεθεί και να ψάχνεις μία αλλαγή με αφορμή τα γιορτινά ρεβεγιόν. Δεν είναι ανάγκη όμως να πας μέχρι το κομμωτήριο! Υπάρχουν οικονομικά ψαλίδια χτενίσματος με επαγγελματικές προδιαγραφές που θα σου χαρίσουν τα «ανεξέλεγκτα» και πλούσια beach waves που τόσο ζηλεύεις στα άλλα κορίτσια. Μην μείνεις όμως εκεί. Αφού αποκτήσεις το πιο curly χτένισμα, μάζεψε προσεκτικά τα μαλλιά σε έναν χαμηλό κότσο, όπως μπορείς να δεις στην παρακάτω φωτογραφία. Μην αφήσεις το μαύρο λαστιχάκι να χαλάσει το σύνολο! Πάρε μία μεσαίου πάχους τούφα και γύρισέ την όσες βόλτες χρειάζεται γύρω από το λαστιχάκι μέχρι να το καλύψει εντελώς. Σταθεροποίησέ το με τσιμπιδάκι και λακ. Όσο απλό κι αν είναι το outfit που έχεις επιλέξει, το σύνολό σου θα αποκτήσει αυτόματα έναν κομψό και αριστοκρατικό χαρακτήρα.

xarakthra

In vague we trust

Αν υπάρχει ένα αυθεντικό vintage αλλά ταυτόχρονα διαχρονικό χτένισμα, αυτό είναι αναμφίβολά το vague. Αποπνέει φινέτσα και θηλυκότητα από μία άλλη εποχή. Εγώ το ανακάλυψα σε μία εμφάνιση της Marion Cotillard. Τα μαλλιά της είχαν το ίδιο μάκρος με τα δικά μου, ήταν χτενισμένα σε vague και εγώ «έτρεξα» παραμονή Πρωτοχρονιάς να το ζητήσω από τον κομμωτή. Του εξηγούσα για ώρες τι ήθελα και σαν αντάλλαγμα πήρα πίσω μία… αποτυχία, διότι απλούστατα αδυνατούσε να καταλάβει τι του ζητούσα. Όταν με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου και της διηγήθηκα τι είχε συμβεί, μου είπε να λουστώ και να πάω από το σπίτι της. Χρησιμοποιώντας το ειδικό ψαλίδι με τον τριπλό wave σχεδιασμό, μέσα σε λίγα λεπτά είχα το πιο άψογο χτένισμα και η γιορτινή μου διάθεση είχε -ευτυχώς- επανέλθει.

epaneluei

Straight Hair don't Care

To διαβάζεις και το ακούς παντού ακριβώς γιατί είναι η αλήθεια: «H λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά». Αυτό σημαίνει πως αν δεν διαθέτεις τον χρόνο που θα ήθελες να κάνεις κάτι πιο ιδιαίτερο μπορείς πάντα να προσθέσεις μία πιο glam «πινελιά» σε ένα πολύ απλό look. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας ένα καλό πιστολάκι μαλλιών και την κατάλληλη βούρτσα μπορείς να αποκτήσεις ένα λαμπερό, λείο και ολόισιο αποτέλεσμα. Στο τέλος, μπορείς να ολοκληρώσεις την cool εμφάνισή σου, προσθέτοντας έναν μεγάλο φιόγκο, ένα χρυσό αξεσουάρ ή κάποιο από τα βελούδινα scrunchies που έχεις στα συρτάρια σου. Ακόμη και αν το ρούχο σου είναι αρκετά αμπιγέ, μην διστάσεις να το «τσαλακώσεις» δημιουργώντας αντιθέσεις με ένα ατημέλητο χτένισμα.

11

Φέτος πρόλαβα και πήρα από νωρίς τα… μέτρα μου, βρίσκοντας όλα τα απαραίτητα σύνεργα για τις φετινές μου γιορτινές εμφανίσεις. Δεν χρειάζεται να «πιάνουν» τα χέρια σου για να αποκτήσεις το απόλυτο γιορτινό look. Μία βόλτα από τον Κωτσόβολο θα σε πείσει πως δεν χρειάζεσαι κανέναν hairstylist για να λάμψεις!