Βραδιές σινεμά στο σπίτι!

Βραδιές σινεμά στο σπίτι!

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η ατμόσφαιρα στο σπίτι με το στολισμένο δέντρο και τα διάφορα γλυκίσματα έχει γίνει πολύ γιορτινή. Τι πιο ωραίο και απλό ταυτόχρονα, από το να οργανώσεις μια σινεφίλ βραδιά και ν’ απολαύσεις μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα κορυφαία blockbusters ή αξέχαστες χριστουγεννιάτικες ταινίες, στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασής σου.

Η οργάνωση μιας τέλειας βραδιάς με βραβευμένες ταινίες στο σαλόνι σου είναι πολύ απλή, αρκεί να έχεις υπόψη κάποια βασικά πράγματα.

Τσέκαρε τον εξοπλισμό σου

Για να δημιουργήσεις ένα home cinema αξιώσεων και να φέρεις τον κινηματογράφο στο σαλόνι σου, θα πρέπει να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό. Γι’ αυτό λοιπόν, βεβαιώσου ότι το σύστημα οικιακού κινηματογράφου που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις διαθέτει αξιόλογή εικόνα και ήχο. Μία μεγάλη, υπερ-υψηλής ανάλυσης smart TV -όπως η Samsung UE49NU8002 49"- στο κέντρο του σαλονιού θα σου προσφέρει υψηλό επίπεδο εικόνας και πιο ευρείες γωνίες θέασης. Μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα πλήρες σύστημα home cinema, το οποίο θα σου παρέχει το κατάλληλο μέσο αναπαραγωγής (blu-ray player, TV Box κ.λπ.) και ήχο κινηματογραφικού επιπέδου.

tv

Μία λεπτή μπάρα ηχείων με υπογούφερ όπως η Sony HTCT290 Soundbar σίγουρα θα ενισχύσει τον ήχο της τηλεόρασής σου. Ωστόσο, η εγκατάσταση ενός συστήματος ήχου surround εγγυάται την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία. Υπάρχουν διάφορες διατάξεις ήχου που αποτελούνται από δορυφορικά ηχεία κι ένα subwoofer, με το τελευταίο να αναλαμβάνει την αναπαραγωγή ήχων χαμηλών συχνοτήτων και χρησιμοποιείται κυρίως για την ενίσχυση της περιοχής των μπάσων.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λάβεις υπόψη ότι, το σχήμα και ο όγκος του δωματίου μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ήχου. Για το λόγο αυτό μη διστάσεις να μετακινήσεις τα ηχεία σου αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τον ήχο.

Επιλογή ταινίας (ή ταινιών)

Δεδομένου ότι μιλάμε για μια “homemade” απόλαυση με παρέα, θα θελήσεις να επιλέξεις ταινίες που θα καλύπτουν όλα τα γούστα. Μην αναλωθείς στο «τι να δούμε» της τελευταίας στιγμής. Συζήτησέ το με τους δικούς σου στο σπίτι ή και τους ανθρώπους που θα προσκαλέσεις και πρότεινε όλους τους τίτλους που έχεις στο μυαλό σου. Μη ξεχάσεις να βάλεις στο «μενού» και χαρακτηριστικές δημιουργίες που επικεντρώνονται στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ταινίες όπως το «Μόνος στο Σπίτι», «Το Πολικό εξπρές», Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» κ.λπ., είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Επιλογή ώρας

Επίλεξε μια ώρα όπου θα είναι βολική για όλους. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιοι να μην μπορούν να κάτσουν μέχρι πολύ αργά ή ακόμα και να νυστάξουν στη μέση της προβολής. Καλό είναι επίσης, να τσεκάρεις το πόσο διαρκεί η ταινία (ή οι ταινίες), ειδικά εάν πρόκειται να οργανώσεις έναν κινηματογραφικό «μαραθώνιο».

Το απαραίτητο σνακ

Η διαδικασία της θέασης γίνεται πιο απολαυστική όταν υπάρχει κάτι για… μασούλημα. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να κουραστείς ή να ξοδευτείς. Το «μυστικό» είναι να σερβίρεις εύκολα σνακ που θα σου εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα και προσπάθεια.

Το ποπ-κορν είναι συνώνυμο της κινηματογραφικής απόλαυσης και ιδανικό finger food για μικρούς και μεγάλους. Δεν λερώνει, είναι άκρως οικονομικό ενώ με μία συσκευή όπως η Ariete 2952, μπορείς να φτιάξεις μεγάλες ποσότητες ποπ-κορν με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ετοίμασε από πριν όλα τα αναψυκτικά και τα σνακ, έτσι ώστε να μην τρέχεις την τελευταία στιγμή.

tv2

Άνεση πάνω απ’ όλα

Μικρός ή μεγάλος, ο χώρος που θα φιλοξενήσει την κινηματογραφική βραδιά θα πρέπει να είναι άνετος. Τοποθέτησε περιμετρικά της οθόνης μερικές επιπλέον καρέκλες, ή μερικές μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα, ή ακόμα και διακοσμητικά ottoman, τα οποία είναι απίστευτα μαλακά ενώ μπορούν να χρησιμεύσουν και ως coffee table ή υποπόδιο! Αν δεν υπάρχουν στο σπίτι επιπλέον καρέκλες, μαξιλάρες κ.λπ., μπορείς απλά να δανειστείς από κάποιο φίλο σου.

Μία ακόμα σημαντική παράμετρος που έχει να κάνει με την άνεση του χώρου σου είναι η θερμοκρασία. Σίγουρα έχεις φροντίσει για την κατάλληλη θέρμανση, ωστόσο καλό είναι να έχεις πάρει και κάποια επιπλέον μέτρα αν το θεωρείς σκόπιμο. Μπορείς, λοιπόν, να έχεις κάποιον προσωρινό εξοπλισμό που θα βοηθήσει άμεσα να φτάσει ο χώρος στην επιθυμητή θερμοκρασία, όπως αερόθερμο, θερμάστρες, θερμοπομπό ή καλοριφέρ Mica.

Μη ξεχάσεις να εφοδιαστείς και με αφράτες, απαλές κουβερτούλες, γιατί χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι σημαίνει διασκέδαση και χουχούλιασμα!