Τα gadgets που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε φόρμα τη νέα χρονιά

Τα gadgets που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σε φόρμα τη νέα χρονιά

Κάθε Δεκέμβριο κάνεις μία ανασκόπηση της χρονιάς που αφήνεις πίσω για να δεις πόσα από αυτά που έλεγες ότι θα κάνεις, όντως τα κατάφερες. Εγώ για παράδειγμα, πίσω στο 2017, λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να παραμείνω συνεπής στο καθιερωμένο ραντεβού μου με το γυμναστήριο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάπου στα μέσα της χρονιάς να παρατήσω εντελώς την όποια προσπάθεια. Δεν το έβαλα όμως κάτω. Η λίστα με τα πράγματα που ήθελα να κάνω για το 2018 περιελάβανε μία σειρά που έγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα: «ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ» και γνώριζα πως θα τα καταφέρω, χωρίς να χρειαστεί καν να πληρώσω συνδρομή στο γυμναστήριο!

Αν ανήκεις και εσύ στην ίδια κατηγορία με εμένα και θες να μάθεις πώς τα κατάφερα, διάβασε το κείμενο που ακολουθεί παρακάτω.

Επενδύοντας σε ένα καλό στατικό ποδήλατο!

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως, εφόσον δεν διαθέτω το χρόνο να πάω μέχρι το γυμναστήριο… θα φέρω το γυμναστήριο σπίτι μου. Κι όμως φίλη μου! Αγοράζοντας ένα σύγχρονο ποδήλατο γυμναστικής και τοποθετώντας το στο σαλόνι μου, δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα που να μην έχω αφιερώσει έστω ένα 10λεπτο στη φυσική μου κατάσταση. Ειλικρινά έχω δει τρομερή εξέλιξη. Οι μύες των ποδιών μου έχουν δυναμώσει και η αντοχή μου έχει βελτιωθεί πολύ. Επιπλέον, κάποια πρωινά που σηκώνομαι νωρίτερα για να προλάβω να γυμναστώ πριν πάω στο γραφείο, φεύγω με πολύ καλή διάθεση από το σπίτι. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Everfit BFK-300. Είναι το πιο εύχρηστο και μικρό όργανο γυμναστικής που προσαρμόζεται παντού, διαθέτει 8 επίπεδα έντασης, ενώ η LCD οθόνη του δίνει πληροφορίες για την άσκηση, το χρόνο, την απόσταση, την ταχύτητα, τις θερμίδες και τον παλμό που ανιχνεύεται από τους ανάλογους αισθητήρες.

mmmmm

Φόρα ένα… έξυπνο ρολόι

Επιλέγοντας να στολίσεις τον καρπό σου με το κομψό rose gold smartwatch της Garmin, Vivomove HR, το απόλυτο στυλ και η ιδανική φυσική κατάσταση θα είναι μόνο ένα… άγγιγμα μακριά. Εγώ δεν το πίστευα μέχρι που το φόρεσα. Το έξυπνο ρολόι δεν είναι απλά μία συσκευή που σου λέει την ώρα αλλά μία προέκταση του κινητού και της… ευεξίας σου. Διαθέτει οθόνη αφής με αναλογικούς δείκτες, οι οποίοι μετακινούνται όταν θέλεις να διαβάσεις τα μηνύματά σου ή να δεις τους παλμούς της καρδιάς σου. Επιπλέον, καταγράφει πόσα βήματα κάνεις ημερησίως, πόσες θερμίδες καις και παρακολουθεί σχολαστικά τη φυσική σου κατάσταση. Το σημαντικότερο; Είναι συμβατό με όλα τα λογισμικά των smartphone!

snartphone

Έλεγχε τακτικά το βάρος σου

Ποτέ δεν κατανόησα τους ανθρώπους που δεν έχουν στο μπάνιο του σπιτιού μία ζυγαριά και όταν τους ρωτάς πόσα κιλά είναι, δεν γνωρίζουν να σου απαντήσουν. Μα είναι δυνατόν να μην ξέρεις… πόσο ζυγίζεις; Τα κιλά μας είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κρίνουμε πώς θα κατευθύνουμε τη διατροφή μας. Αν δεν έχεις στο σπίτι σου ζυγαριά, πρέπει να αποκτήσεις απαραίτητα μία. Μόνο ελέγχοντας τακτικά το βάρος σου -χωρίς όμως να πάθεις εμμονή- θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις αν οι ατελείωτες ώρες που ξοδεύεις στη γυμναστική έχουν «πιάσει» όντως τόπο ή αν δεν κάνεις κάτι καλά. Αν μάλιστα θέλεις να μειώσεις το βάρος σου, μία ζυγαριά είναι το λιγότερο αναγκαία.

anagjaia

Εμπλουτίζοντας τη γυμναστική σου «ρουτίνα»

Το αναμενόμενο είναι πως αγοράζοντας ένα ποδήλατο γυμναστικής ή έναν διάδρομο τον πρώτο καιρό θα γυμνάζεσαι με τρομερό ζήλο, αλλά δεν θα αργήσεις να βαρεθείς. Ακριβώς για αυτό πρέπει να προμηθευτείς ένα οικονομικό αναδιπλωμένο στρώμα γυμναστικής. Αυτό θα σε βοηθήσει να πραγματοποιήσεις με ασφάλεια, online session που υπάρχουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο από yoga, pilates και αερόβια γυμναστική μέχρι ό,τι μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρεις να γυμνάσεις όλο το σώμα, να δοκιμάσεις νέες τεχνικές και να παραμείνεις συνεπής με την «To do list».

list

Extra tip: Μην ξεχάσεις να πάρεις ένα ζευγάρι βαράκια. Πολλές από τις ασκήσεις που θα παρακολουθήσεις τα χρειάζονται απαραίτητα.

Αν η «to do» λίστα της χρονιάς που έρχεται επιβάλλει και σε εσένα να «αναθερμάνεις» ή να διατηρήσεις σταθερή τη σχέση σου με τη γυμναστική, ξέρεις πού πρέπει να απευθυνθείς. Στον Κωτσόβολο φυσικά! Εκεί θα βρεις όλα τα απαραίτητα gadget που θα σε «μεταμορφώσουν» στην πιο fit queenette για το 2019!