Το ξενοδοχείο στην Κίνα που είναι εμπνευσμένο από την φιλοξενία αρχαίων πολιτισμών

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το ξενοδοχείο στην Κίνα που είναι εμπνευσμένο από την φιλοξενία αρχαίων πολιτισμών

Το κτίριο βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων από το έδαφος δίνοντας την αίσθηση της αιώρησης ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη θέα και τη φύση.

Κάθε επισκέπτης του Guilin Lebei Homestay Hotel στο Guilin της Κίνας έχει την ευκαιρία ν' απολαύσει μια καθηλωτική διαμονή στην ιστορική πόλη. Εμπνευσμένο από τις κατασκευές της αρχαίας Κίνας, το ξενοδοχείο αποτελείται από 13 μοναδικά σχεδιασμένες μονάδες σε παραδοσιακό στυλ, όπου κάθε μια από αυτές βρίσκεται υπερυψωμένη από το έδαφος.

Οι Aoe, οι σχεδιαστές του έργου, περιγράφουν πως το υψόμετρο και ο συνολικός σχεδιασμός εμπνεύστηκαν από τη χρήση ξενοδοχείων σε αρχαίους πολιτισμούς. «Είναι ένα είδος καταφυγίου με θέα και πρακτικότητα, αποφεύγοντας τον κίνδυνο», εξηγούν οι σχεδιαστές. «Εφαρμόσαμε την ιδέα στο έργο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να έχουν μια στενότερη σχέση με τη φύση. Το κτίριο βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων από το έδαφος δίνοντας την αίσθηση της αιώρησης ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να απολαμβάνει τη θέα και τη φύση».

iglou

Το γυάλινο igloo που μπορείς ακόμα κι από το κρεβάτι σου να δεις το Βόρειο Σέλας

Το ύψος του δεντρόσπιτου ευθυγραμμίζεται με το κουβούκλιο του δέντρου. Κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, υπάρχουν καταπράσινα δέντρα, δίνοντας στους ανθρώπους την εμπειρία της μεταφοράς μέσα στη ζούγκλα.

Η ιστορική ανάγκη για προστασία κατά τη διαμονή σε ένα νέο μέρος επιτρέπει πλέον στους επισκέπτες να βιώσουν το σύγχρονο αυτό κατάλυμα με έναν νέο τρόπο. Το υπερυψωμένο σπίτι παρέχει μια πιο οικεία σχέση με τα δέντρα και το ποτάμι που ρέει απαλά μέσα από την περιοχή.

xenodoxeio kina9

Η περιοχή μπορεί επίσης να εξερευνηθεί μέσω πλωτών μονοπατιών από ξύλο που συνδέουν κάθε μια από τις επιμέρους κατασκευές. Ο σχεδιασμός κάθε καμπίνας είναι εξατομικευμένος και η καθεμία παίρνει διαφορετικό σχήμα και μορφή. Για παράδειγμα, ορισμένα σπίτια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων σκαλών αναρρίχησης που συνδέουν το παιδικό υπνοδωμάτιο στον δεύτερο όροφο με τον κοινόχρηστο χώρο στον πρώτο όροφο.

Εκτός από τα δωμάτια, οι δομές περιλαμβάνουν και άλλα καταλύματα, όπως τον κύριο χώρο δραστηριοτήτων, έναν χώρο παιχνιδιού και πολλά άλλα. Σε όποια καμπίνα κι αν αποφασίσεις να μείνεις, οποιαδήποτε διαμονή στο Guilin Lebei Homestay Hotel είναι βέβαιο ότι θα σε βυθίσει πλήρως στα όμορφα αξιοθέατα του Guilin. Δες το εκπληκτικό κατάλυμα στην gallery που ακολουθεί, με τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Runzi Zhu.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το γυάλινο igloo που μπορείς ακόμα κι από το κρεβάτι σου να δεις το Βόρειο Σέλας

6 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζεις για τον πύργο της Πίζας