Απόλαυσε τα... λευκότερα και καλύτερα Χριστούγεννα ever! Το top10 χειμερινών και festive προορισμών

Ιωάννα Τζανή
Απόλαυσε τα... λευκότερα και καλύτερα Χριστούγεννα ever! Το top10 χειμερινών και festive προορισμών

Εισιτήριο, βαλίτσα, φωτογραφική μηχανή και φύγαμε! 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, η θερμοκρασία πέφτει, τα... λαμπάκια αυξάνονται και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσεις να σκέφτεσαι και να προγραμματίζεις τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου (ναι, σε εσένα μιλάω, που είσαι της τελευταίας στιγμής και δεν τις έχεις ήδη οργανώσει).

Υπάρχει ιδανικότερη χειμερινή επιλογή από έναν προορισμό όπου το χιόνι, τα μαγευτικά τοπία και τα σαλέ πρωταγωνιστούν; Η ερώτηση είναι ρητορική, φυσικά, αφού όλη η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την περιγραφή που μόλις σου έκανα.

rockefeller center tree5

Φωταγωγήθηκε το εμβληματικό δέντρο του Rockefeller Center - 50.000 λαμπάκια και αστέρι 400 κιλών!

Κι αν αναρωτιέσαι ποιοι είναι οι κορυφαίοι χειμερινοί και festive προορισμοί ανά τον κόσμο, προκειμένου να επιλέξεις έναν και να βγάλεις την ίδια στιγμή εισιτήρια (ή εισιτήριο, αμφιβάλλω αν θα θέλεις να επιστρέψεις), εγώ είμαι ο άνθρωπός σου!

Παρακάτω θα βρεις το top10 των προορισμών όπου θα συναντήσεις μαγευτικά βουνά για σκι, πυκνό χιόνι και τοπία σα να έχουν βγει από παραμύθι για να γεμίσεις το προφίλ σου στο Instagram με τις πιο απίθανες φωτογραφίες ever!

Ώρα, λοιπόν, να απολαύσεις επιτέλους αυτά τα... λευκά Χριστούγεννα που πάντα ονειρευόσουν.

Ελβετικές Άλπεις, Ελβετία


https://www.instagram.com/p/CXbjZKRKvto/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για μια εκλεπτυσμένη απόδραση, κατευθύνσου προς την Ελβετία, όπου σε περιμένουν οι εκπληκτικές Άλπεις. Με χιονισμένα δάση, παγωμένες κορυφές και αστραφτερές λίμνες, αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσεις τα φετινά Χριστούγεννα. Μην παραλείψεις, φυσικά, να κάνεις μια βόλτα με το Glacier Express, το εμβληματικό κόκκινο τρένο που είναι γνωστό ως ένα από τα πιο αργά τρένα express.

Yosemite, Καλιφόρνια



Το Εθνικό Πάρκο Yosemite προσφέρει εντυπωσιακή θέα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά δεν υπάρχει ποτέ πιο μαγική περίοδος για να το επισκεφθείς, από τον χειμώνα. Οι τεράστιοι βράχοι και τα γιγάντια δέντρα κοκκινόξυλου είναι στρωμένα με άπλετο χιόνι και υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείς να απολαύσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τρόμσο, Νορβηγία



Αν θέλεις να ταξιδέψεις σε ένα ζωντανό και διασκεδαστικό μέρος, το Τρόμσο προσφέρει όλα τα αγαθά. Τον χειμώνα, μπορείς να παρακολουθήσετε το Βόρειο Σέλας, να επισκεφθείς τον Αρκτικό Καθεδρικό Ναό και να διασχίσεις το χιόνι με έλκηθρο.

Δολομιτικές Άλπεις, Ιταλία


https://www.instagram.com/p/CXgcOzaKetn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με τις χιονισμένες πλαγιές τους, τον Great Dolomites Road μήκους 86 μιλίων (μία από τις πιο όμορφες διαδρομές στον κόσμο) και τις οδοντωτές κορυφές τους, οι Δολομιτικές Άλπεις είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ιταλίας και ένα καταπληκτικό μέρος για να απολαύσεις το χιόνι και φυσικά τα Χριστούγεννα!

Νότια Ακτή - Ισλανδία


https://www.instagram.com/p/CXY46ngNjOi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Ισλανδία είναι γεμάτη με πανέμορφα και χιονισμένα μέρη, ενώ στη Νότια Ακτή βρίσκονται μερικά από τα πιο συναρπαστικά αξιοθέατα στον κόσμο. Το Skogafoss, η εξωτερική πισίνα Seljavallalaug, η παραλία Reynisfjara Black Sand και το φαράγγι Fjaorargljufur είναι μερικά από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε!

Στην παρακάτω photo gallery θα βρεις 5 ακόμη χειμερινούς προορισμούς που θα σου... πάρουν το μυαλό!

Cover photo: @lovingthisstyle

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα 30 κορυφαία μπαρ στον κόσμο για το 2021: Στην 4η θέση η Ελλάδα

Στολισμοί, γλυκά και ugly sweaters! Τα φετινά Χριστούγεννα θέλουμε να τα ζήσουμε με μία υπερβολή

Christmas shopping: Τα γιορτινά δώρα που θα ενθουσιάσουν φέτος κάθε παραλήπτη και πού θα τα βρεις