Κέρδισε χρόνο για τον εαυτό σου: 3 Tips για να εξοικονομήσεις καθημερινά ελεύθερο χρόνο!

Κέρδισε χρόνο για τον εαυτό σου: 3 Tips για να εξοικονομήσεις καθημερινά ελεύθερο χρόνο!

Είναι τελικά εφικτό να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε έστω λίγες στιγμές ελευθερίας με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στη ζωή μας;

Ήρθε λοιπόν και το δεύτερο lockdown και μετά το πρώτο σοκ πολλοί σκεφτήκαμε ότι αυτή είναι ίσως η χρυσή ευκαιρία μας για να κάνουμε όσα δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε στο πρώτο. Ετοιμάσαμε λοιπόν τη λίστα με ό,τι εκκρεμότητα μας είχε μείνει, βάλαμε προτεραιότητες, οργανωθήκαμε (ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε) και καταγράψαμε όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε κατά την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως νομίζαμε. Γιατί; Γιατί πολύ απλά οι περισσότερες από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις δεν σταμάτησαν ποτέ.

Το τηλέφωνο δεν σταμάτησε να χτυπά, τα projects και τα deadlines παρέμειναν, τα παιδιά συνεχίζουν να χρειάζονται φροντίδα και ποιοτικό χρόνο μαζί μας. Και με τον ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας τι γίνεται; Είναι τελικά εφικτό να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε έστω λίγες στιγμές ελευθερίας με τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στη ζωή μας;

Κι όμως είναι. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips για να εξοικονομήσεις χρόνο για εσένα & να απολαύσεις μια πραγματική αίσθηση ελευθερίας!

Tip Νο.1: Οργάνωση, οργάνωση & οργάνωση!

Οργανώσου λοιπόν. Όσον αφορά το σπίτι, φτιάξε ένα πλάνο από την Παρασκευή τα γεύματα της εβδομάδας για εσένα και την οικογένεια σου. Γράψε τι χρειάζεστε για κάθε γεύμα και φρόντισε να το προμηθευτείς μέσα στο Σαββατοκύριακο είτε από το σχετικό κατάστημα, είτε online. Μην παραλείψεις φυσικά να προσθέσεις στη λίστα σου μικρές απολαύσεις που θα ομορφύνουν την ημέρα σου και θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις πιστή στην ισορροπημένη διατροφή σου, όπως ο απολαυστικός χυμός Amita Free, με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια σε 4 γεύσεις (πορτοκάλι/ βερίκοκο/ μήλο, ροδάκινο, βύσσινο, πορτοκάλι/ καρότο/ λεμόνι).

mmmitaa

Οργάνωσε τις δουλειές του σπιτιού. Όρισε συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα που θα ασχολείσαι με αυτές ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σου από τα υπόλοιπα και να μην χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου. Και φυσικά μην ξεχάσεις να οργανώσεις και την υπόλοιπη οικογένεια. Όλοι μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν ώστε να κερδίσεις κι εσύ λίγο χρόνο ελευθερίας.

Η οργάνωση όμως αφορά και τη δουλειά σου. Η λογική εδώ είναι να ακολουθήσεις μια ρουτίνα που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τον χρόνο που θα αφιερώνεις κάθε μέρα στην εργασία σου ώστε να μπορείς να έχεις κάθε μέρα το απαραίτητο free time για εσένα. Προφανώς όλα αυτά εξαρτώνται άμεσα από το είδος και τον όγκο της δουλειάς σου, αλλά σε γενικές γραμμές μπορείς να ορίσεις την ώρα που θα ανοίγεις και την ώρα που θα κλείνεις τον υπολογιστή σου προβλέποντας φυσικά και τα απαραίτητα διαλλείματα για να κάνεις refill σε ενέργεια. Ένας χυμός Amita free είναι φυσικά το απολαυστικότερο διάλειμμα! Μια καλή ιδέα επίσης είναι να προγραμματίζεις όλα τα calls σου (όταν αυτό είναι φυσικά εφικτό) σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Αν είσαι πρωινός τύπος, αξιοποίησε τα πρωινά σου για να συγκεντρωθείς σε ό,τι χρειάζεται χρόνο για να γίνει και βάλε όλα σου τα calls από το μεσημέρι και μετά. Ή το αντίστροφο. Έτσι θα μπορείς να είσαι πιο συγκεντρωμένη και να μην ξοδεύεις άσκοπα χρόνο προσπαθώντας να τα κάνεις όλα παράλληλα.

ammmmmita

Tip Νο. 2: Αξιοποίησε ό,τι έχει να σου προσφέρει η τεχνολογία

Κάνε κάποιες από τις δουλείες σου online. Έτσι και παραμένεις ασφαλής και κερδίζεις χρόνο από μετακινήσεις. Πέρα λοιπόν από τις αγορές, επίλεξε τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει η τεχνολογία για να κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη. Το επιβάλλουν άλλωστε και οι συνθήκες. Πλήρωσε τους λογαριασμούς σου, κλείσε ένα online ραντεβού με τον γιατρό σου αν απλά χρειάζεσαι μια συμβουλή και κέρδισε τον χρόνο που θα χρειαζόσουν για να περιμένεις στο ιατρείο του και επίλεξε να αθληθείς από την ασφάλεια του σπιτιού σου παρακολουθώντας αντίστοιχα online courses!

ammmmitattata

Tip Νο. 3 Απόλαυσε τον ελεύθερο χρόνο σου!

Είναι πολύ σημαντικό αφού βρεις τον ελεύθερο χρόνο που τόσο έχεις ανάγκη, να βρεις και τον κατάλληλο τρόπο να τον απολαύσεις! Αντί λοιπόν να ξοδέψεις όλη σου την ενέργεια στο να τακτοποιήσεις τις ντουλάπες, τις αποθήκες και τις βεράντες, απόλαυσε μια ηλιόλουστη μέρα στο μπαλκόνι μαζί με ένα ποτήρι από τον αγαπημένο σου χυμό Amita Free, διάβασε εκείνο το βιβλίο που έχεις αφήσει στη μέση από το καλοκαίρι, κάνε διαλογισμό, άκουσε τη μουσική που σου αρέσει και χαλάρωσε χωρίς να κάνεις τίποτε άλλο.

ammamaitaaa

Κι έτσι θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι ότι στην απόλαυση είσαι free!