Χριστούγεννα στο σπίτι: 4 ευκαιρίες για να απελευθερωθείς απ’ όσα σε βάραιναν τα προηγούμενα χρόνια

Χριστούγεννα στο σπίτι: 4 ευκαιρίες για να απελευθερωθείς απ’ όσα σε βάραιναν τα προηγούμενα χρόνια

Αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, φέτος έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από πολλά πράγματα που μας προκαλούσαν άγχος και ίσως μας έκαναν να μην αισθανόμαστε πραγματικά ελεύθεροι. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα βάλουμε σε μια σειρά και να δούμε τι κρατάμε και τι αφήνουμε με την αλλαγή της νέας χρονιάς.

Κάποιοι τα... βάψαμε μαύρα μόνο στη σκέψη ότι δεν θα κάνουμε φέτος μεγάλα ρεβεγιόν, δεν θα ντυθούμε με τα πιο λαμπερά μας ρούχα και δεν θα ανταλλάξουμε δώρα με πολλούς και αγαπημένους συγγενείς και φίλους. Άλλοι το πήραμε λίγο πιο εύκολα απόφαση. Αυτές τις γιορτές θα τις περάσουμε διαφορετικά. Αντί όμως να σκεφτόμαστε όσα δεν θα έχουμε, ας εστιάσουμε επιτέλους στην απελευθερωτική δύναμη που μας προσφέρει η νέα κατάσταση.

Αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, φέτος έχουμε την ευκαιρία να απαλλαγούμε από πολλά πράγματα που μας προκαλούσαν άγχος και ίσως μας έκαναν να μην αισθανόμαστε πραγματικά ελεύθεροι. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα βάλουμε σε μια σειρά και να δούμε τι κρατάμε και τι αφήνουμε με την αλλαγή της νέας χρονιάς.

Και σαν πρωταγωνίστριες ρομαντικής κομεντί, επιλέγουμε το soundtrack αυτής της απελευθερωτικής διαδικασίας και απολαμβάνουμε ταυτόχρονα έναν δροσερό χυμό Amita Free, μια σειρά που ανατρέπει τα δεδομένα στην κατηγορία των χυμών, με λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα φρουτοποτά με ζάχαρη και με γλυκαντικό από το φυτό στέβια!

amita xristougenna 1

Ευκαιρία Νο 1

Βάλε να ακούσεις το Free Woman της Lady Gaga, γέμισε ένα ποτήρι Amita Free με γεύση πορτοκάλι/ βερίκοκο/ μήλο και κάνε μια λίστα με το πώς πέρασες τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά των τελευταίων 10-15 χρόνων. Ποια ήταν η χρονιά που διασκέδασες περισσότερο; Με ποιους; Τι διαφορετικό είχε αυτή η γιορτή σε σχέση με τις άλλες; Κάνε στον εαυτό σου ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς ποια ήταν τα συστατικά που έκαναν ξεχωριστές εκείνες τις γιορτές. Αλλά και ποια ήταν τα συστατικά εκείνα που σε κρατούσαν πίσω και δεν σε άφηναν να είσαι ο εαυτός σου. Αναθεώρησε λοιπόν, βάσει αυτής της λίστας, τις προτεραιότητες σου. Κράτησε αυτά και αυτούς που σε απελευθερώνουν και άφησε πίσω όλα τα άλλα. Άλλωστε τα Χριστούγεννα και η νέα χρονιά είναι πάντα η αφορμή για νέες αρχές!

amita xristougenna 2

Ευκαιρία Νο 2

Μια ακόμα ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά σου είναι να ανατρέξεις στις μικρές ή μεγάλες επιτυχίες σου κατά τις προηγούμενες χρονιές. Βάλε το I’m Free της Dua Lipa να παίζει, απόλαυσε μια Amita Free με γεύση πορτοκάλι/ καρότο/ λεμόνι και φώναξε δυνατά ότι έχεις πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Μια επαγγελματική επιλογή που σε ευχαριστεί, μια (ή και περισσότερες αν είσαι από τις τυχερές) υγιείς σχέσεις με συντρόφους, μια σχέση στοργής και αληθινής αγάπης με τα παιδιά σου, πραγματικοί φίλοι που ήταν πάντα δίπλα σου όταν τους είχες ανάγκη. Τώρα κλείσε τα μάτια και σκέψου. Δεν είναι εντυπωσιακό όταν αντιλαμβάνεσαι ότι καμιά από τις πραγματικές επιτυχίες της ζωής σου δεν περιλαμβάνει τα εντυπωσιακά ρούχα, το ακριβό αυτοκίνητο, τα λαμπερά κοσμήματα που θεωρούσες ότι είχες ανάγκη; Μην ξεχνάς να κρατάς ζωντανή αυτή τη σκέψη με κάθε ευκαιρία.

Ευκαιρία Νο. 3

Εδώ χρειάζεται η all time classic επιλογή, I Want To Break Free και μια Amita Free με γεύση βύσσινο. Και ήρθε η ώρα να γίνουμε λίγο πιο πεζές. Τι εννοούμε; Ότι η απελευθερωτική αυτή διαδικασία οφείλει να επεκταθεί και στην ντουλάπα σου. Χρειάζεσαι πραγματικά ένα ακόμα little black dress; Πόσο καιρό έχεις να φορέσεις το 25ο τζιν που αγόρασες σε ΄φανταστική προσφορά’; Πόσα πουλόβερ μπορεί να χρειάζεται κανείς σε μια χώρα που το καλοκαίρι διαρκεί περίπου 8 μήνες τον χρόνο; Αντί λοιπόν να συνεχίζεις να γεμίζεις τη ντουλάπα σου με ρούχα που δεν θα φορέσεις καθόλου ή θα φορέσεις ελάχιστα, επέλεξε αυτά που έχεις πραγματικά ανάγκη, δώρισε τα υπόλοιπα σε ανθρώπους που μπορεί να τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εσένα και νιώσε και πάλι ελεύθερη!

amita xristougenna 3

Ευκαιρία Νο. 4

Η Arianna Grande με το Break Free και η Amita Free ροδάκινο είναι η πιο κατάλληλη συντροφιά για το τελευταίο σκέλος της διαδικασίας. Ποιο είναι αυτό; Εμείς οι ίδιες. Και η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και το σώμα μας. Τώρα λοιπόν έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεση μας για να αποφασίσουμε τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει πάνω μας, ποιο είναι αυτό από τα χαρακτηριστικά μας που θέλουμε να γιορτάσουμε και ποιο είναι αυτό που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Προσοχή. Προφανώς και δεν μιλάμε για body shaming στον ίδιο μας τον εαυτό. Μιλάμε για μια διαδικασία που θα μας δώσει την ευκαιρία να αγαπήσουμε το σώμα μας με τις όποιες ατέλειες του (ποιος δεν έχει άλλωστε;), αλλά παράλληλα να επιλέξουμε έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής, που σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας γυμναστική θα μας βοηθήσει να είμαστε πάντα η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας! Και αυτό είναι πραγματικά απελευθερωτικό!