Αυτό που με έκανε ΤΟΣΟ χαρούμενη λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος

Άννα Πρέλεβιτς
Αυτό που με έκανε ΤΟΣΟ χαρούμενη λίγο πριν μπει ο νέος χρόνος

Όσες φωτογραφίες και να βγάλεις δεν μπορεί να αποτυπωθεί πουθενά το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή.

Καλή χρονιά!

Για μένα ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο, αφού ξύπνησα ένα πρωί στην Αράχωβα και σαν από ταινία τα είδα ΟΛΑ λευκά!

Το χιόνι για μένα είναι ένα θαύμα της φύσης. Θέλω να πω, δες το λίγο σαν φυσικό φαινόμενο. Το νερό εξατμίζεται και γίνεται ατμός. Ο ατμός συλλέγεται σε ένα σύννεφο και κρυώνει .. και αντί να ρίξει βροχή, πέφτουν μικρά ακίνδυνα χνουδωτά κομματάκια!

Λατρεύω το χιόνι. Κάθε νιφάδα φέρνει μαζί της στιγμές της παιδικής μου ηλικίας και κάθε φορά που χιονίζει νιώθω ακριβώς το ίδιο χαρούμενο συναίσθημα που ένιωθα μικρή όποτε έβλεπα χιόνι και μου έλεγε η μαμά μου πως αύριο δε θα πάμε σχολείο με την αδερφή μου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο χρονών και να είμαι, μόλις δω την πρώτη νιφάδα να πέφτει θα με ακούσεις να φωνάζω “χιονίζει χιονίζει!”

Είναι και αυτή η μαγεία της σιωπής που υπάρχει παντού με το που χιονίσει. Όσες φωτογραφίες και να βγάλεις δεν μπορεί να αποτυπωθεί πουθενά το συναίσθημα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή. Σαν να έχουν απορροφηθεί όλοι οι ήχοι γύρω σου, σαν να βρίσκεσαι σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου έχουν κρυφτεί όλες οι ασχήμιες της πόλης και είναι όλα όμορφα και γαλήνια.

Χιονάνθρωποι, χιονοπόλεμοι, αφιερώσεις και χιονοοάγγελοι πάνω στο παχύ λευκό στρώμα. Ζεστή σοκολάτα, παιχνίδια, ανεμελιά και cocooning. Ίσως κάθε φορά το απολαμβάνουμε τόσο γιατί ξέρουμε πως δε θα κρατήσει για πολύ και ούτε ξέρουμε πότε θα ξανάρθει. Ή μήπως είναι το γεγονός πως το χιόνι θα μας κάνει πάντα να το κοιτάμε με τα μάτια ενός μικρού παιδιού; Όποιος και αν είναι ο λόγος, αν δεις χιόνι αυτές τις μέρες κλείσε τα μάτια σου, βγάλε έξω τη γλώσσα σου για να γευτείς μερικές νιφάδες και νιώσε για λίγα λεπτά όπως ένιωθες όταν ήσουν 10 χρόνων!


Υ.γ Μπορείς να μου στέλνεις στο Instagram ό,τι θες να συζητάμε μέσα από το... Annalyzing.

Υ.γ 2 Χριστούγεννα σήμερα για τους παλαιοημερολογίτες! Στους φίλους μου από Σερβία και Ρωσία .. Xristos se rodi, С Рождество́м! Χρόνια πολλά και στους εορτάζοντες!