Το vegan ριζότο που θα απογειώσει το σαρακοστιανό σου μενού

Το vegan ριζότο που θα απογειώσει το σαρακοστιανό σου μενού
risotto with zucchini, italian food recipe

Το vegan ριζότο που σου παρουσιάζουμε παρακάτω, το οποίο δεν απαιτεί πολύ χρόνο όμως, θα δώσει στη μέρα σου μία πολύ ξεχωριστή, λαχταριστή γεύση, εμπνευσμένη από τους Knorr «Σπιτικούς» Zωμούς.

Αν φέτος είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεις να ακολουθήσεις τη νηστεία της Σαρακοστής, τότε ετοιμάσου, διότι οι εκπλήξεις που σε περιμένουν το επόμενο διάστημα, θα είναι άκρως γευστικές. Βλέπεις, μπορεί αρκετοί να θεωρούν πως μία νηστίσιμη διατροφή δεν είναι εξίσου απολαυστική με μία που περιλαμβάνει ζωικά προϊόντα, αλλά μάλλον δεν γνωρίζουν τις inspiring συνταγές που θα τους αποκαλύψουν τη νοστιμιά που «κρύβουν» οι σαρακοστιανές γεύσεις.

Τι κι αν οι κατηγορίες τροφών που μπορείς να καταναλώσεις είναι πολύ συγκεκριμένες; Τι κι αν πρέπει να βρεις μία χορτοφαγική εναλλακτική αντάξια του αγαπημένου σου burger; Περνώντας δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα σου και πραγματοποιώντας γαστρονομικούς πειραματισμούς με τα όσπρια και τα λαχανικά που έχεις στη διάθεσή σου, θα συνειδητοποιήσεις πως η νηστεία της Σαρακοστής είναι η ιδανική περίσταση για να ξεκινήσεις ένα foodie «ταξίδι» σε αχαρτογράφητα μονοπάτια.

Από πού θα ξεκινήσει αυτό το «ταξίδι»; Από το vegan ριζότο που σου παρουσιάζουμε παρακάτω, το οποίο δεν απαιτεί πολύ χρόνο όμως, θα δώσει στη μέρα σου μία πολύ ξεχωριστή, λαχταριστή γεύση, εμπνευσμένη από τους Knorr «Σπιτικούς» Zωμούς.

Vegan ριζότο με κολοκυθάκια και «πινελιές» γλυκιάς πάπρικας

Ψάχνεις ένα πιάτο που θα κάνει πιο απολαυστικό το 8ωρο στο γραφείο; Επέστρεψες κουρασμένη στο σπίτι και θέλεις να σε περιποιηθείς, ετοιμάζοντας ένα λίγο πιο… ψαγμένο γεύμα; Τότε, να ξέρεις πως το vegan ριζότο με κολοκυθάκια αποτελεί την ιδανική επιλογή για να «απογειώσεις» γευστικά τη μέρα σου. Τι θα χρειαστείς για να το ετοιμάσεις; Τα υλικά που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί, στα οποία συγκαταλέγεται και ο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών, δηλαδή η προσθήκη που διαλύεται εύκολα στο μαγείρεμα και αναδεικνύει μοναδικά τη φυσική γεύση των φρέσκων συστατικών που θα χρησιμοποιήσεις στη συνταγή σου.

  • 1 τεμάχιο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 4 κολοκυθάκια
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 φλ. λευκό, γλυκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλ. μπράντι
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Θα ξεκινήσεις τη συνταγή, προετοιμάζοντας τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις. Θα κόψεις τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λωρίδες, θα κόψεις τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, θα ψιλοκόψεις τον δυόσμο και το ξερό κρεμμύδι. Έπειτα, θα βάλεις τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και θα σοτάρεις τα φρέσκα κρεμμύδια με τα κολοκυθάκια. Θα προσθέσεις την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και θα σβήσεις το περιεχόμενο με κρασί.

Στη συνέχεια, θα βάλεις σε ένα κατσαρολάκι νερό, θα το βράσεις και θα ρίξεις το τεμάχιο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών. Ο συγκεκριμένο ζωμός είναι vegan, δεν περιλαμβάνει γλουτένη, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης ή τεχνητές χρωστικές, ενώ είναι εμπνευσμένος από τον παραδοσιακό, σπιτικό τρόπο παρασκευής ζωμού. Αφού περάσουν δύο λεπτά, θα χαμηλώσεις την ένταση της φωτιάς και θα αφήσεις τον ζωμό να σιγοβράσει.

1676018842751-968529369-image003.jpg

Σε ένα δεύτερο τηγάνι, θα ρίξεις λίγο ελαιόλαδο και θα σοτάρεις το ξερό κρεμμύδι. Μετά θα ρίξεις το ρύζι στο τηγάνι και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι το ρύζι γίνει διάφανο. Θα σβήσεις το περιεχόμενο με το μπράντι. Στη συνέχεια, θα προσθέσεις στο μείγμα ένα φλιτζάνι από τον ζωμό που ετοίμασες και θα περιμένεις το ρύζι να απορροφήσει καλά τα υγρά. Θα επαναλάβεις την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 20 λεπτά, φροντίζοντας κάθε φορά το ρύζι να έχει τραβήξει το νερό, πριν προσθέσεις την επόμενη δόση.

Λίγα λεπτά προτού αποσύρεις το ρύζι από το μάτι της κουζίνας, θα προσθέσεις τον δυόσμο και θα ανακατέψεις καλά. Έπειτα, θα στήσεις το πιάτο σου, βάζοντας πρώτα το ρύζι και γαρνίροντάς το με τη σάλτσα λαχανικών που ετοίμασες.

Να θυμάσαι πως η περίοδος της Σαρακοστής είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να πειραματιστείς με υλικά που υπό άλλες συνθήκες, μπορεί να μην δοκίμαζες. Ωστόσο, ακόμη και αν είσαι πρωτάρα με κάποια συγκεκριμένα υλικά, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, διότι χάρη στους Knorr «Σπιτικούς» Ζωμούς, οι επιτυχία του τελικού αποτελέσματος είναι εγγυημένη!