Τα εύκολα που γίνονται δύσκολα επειδή έχουμε επιλογές!

Τα εύκολα που γίνονται δύσκολα επειδή έχουμε επιλογές!

Σε ποιο σχολείο να στείλεις το παιδί σου;

Η αλήθεια είναι πως οι γονείς σου δεν είχαν τέτοιους προβληματισμούς

Στο δημοτικό της γειτονίας σου πήγες, το ίδιο και στο γυμνάσιο και αν άλλαξες και κανένα σχολείο ήταν λόγω της ενασχόλησής σου με τον πρωταθλητισμό!

Άλλα χρόνια θα μου πεις. Ελεύθερα χρόνια που ζούσαμε την παιδικότητά μας, την εφηβεία μας και η μόνη υποχρέωση που είχαμε ήταν το διάβασμα.

Την πίεση, την αισθάνθηκες μόνο στο λύκειο. Φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα και λίγο άγχος για τις τελικές εξετάσεις και για έναν καλό βαθμό.

Παιχνίδι, βόλτες, φλερτ, φιλίες που έμειναν αναλίωτες στον χρόνο ήταν αυτά που γέμιζαν τις ζωές των παιδιών τα χρόνια εκείνα.

Σήμερα τα παιδιά είναι φορτωμένα. Οι γονείς αγχωμένοι. Να τα προσφέρουν όλα.

Το στρες σε καταδιώκει πριν καν γράψεις το παιδί σου στο σχολείο. Σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό; Γιαρτί αν έχεις κάποια σχετική άνεση θα το σκεφτείς πολύ σοβαρά. " Στο δημόσιο δεν νιώθεις ασφάλεια"

Και σε ποιο ιδιωτικό θα το στείλεις γιατί, " Ή θα παέι στο καλύτερο ή σε κανένα"

Το καλύτερο πάντα είναι και σχετικό. Το θέμα δεν είναι αν θα είναι δημόσιο ή ιδιωτικό. Το θέμα είναι το παιδί σου να είναι ευτυχισμένο. Να μην είναι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον όπου οι γονείς μέσα από τα παιδιά θέλουν να αποδείξουν πως κάνουν καλύτερη δουλειά. ( Οι ίδιοι, κάποιοι άλλοι που πληρώνουν δεν έχει καμία σημασία)

Η ουσία είναι να μην επιλέξεις λάθος για το δικό σου το παιδί. Για τον χαρακτήρα του, την ιδιοσυγκρασία του, τα θέλω του!

Και όλα αυτά γιατί έχεις επιλογές! Γιατί θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου, αλλά ποτέ δεν θεώρησες ταυτόχρονα πως ό,τι ακούγεται πως είναι και καλό, είναι όντως και έτσι!

Ευτυχισμένα παιδιά, πετυχημένοι γονείς!!!!!