George R. R. Martin, πόσες πίκρες θα μας δώσεις για το τελευταίο βιβλίο του Game of Thrones;

Νατάσσα Σχοινά
George R. R. Martin, πόσες πίκρες θα μας δώσεις για το τελευταίο βιβλίο του Game of Thrones;

Πότε θα έρθει πια αυτό το βιβλίο κανείς δεν ξέρει.

Πάνε πια τρία χρόνια από τότε που προβλήθηκε το φινάλε του «Game of Thrones» στην τηλεόραση. Η τηλεοπτική ιστορία ήταν τόσο μεγάλη απογοήτευση για τους περισσότερους που από ένα σημείο και μετά απλά όλοι άρχισαν να παρακαλούν ακόμα περισσότερο τον George R. R. Martin να ολοκληρώσει το τελευταίο βιβλίο της σειράς, «The Winds of Winter», μπας και οι χαρακτήρες μπορέσουν να δικαιωθούν. Όμως, ο καιρός περνάει κι ακόμη τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Έχουν περάσει αισίως 11 χρόνια από την κυκλοφορία του «A Dance of Dragons» και δεν έχουμε μία αλλαγή σχετικά με το προς τα πού να υπολογίζουμε τη συνέχεια. Ανά διαστήματα, ο Martin αναφέρει στο blog του ότι συνεχίζει το γράψιμο και το έκανε και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως, ποια είναι τα σχέδιά του; Έχει θέσει κάποιο deadline στον εαυτό του;

Το βιβλίο The Winds of Winter θα αργήσει πολύ ακόμη

Όπως φαίνεται, ο 73χρονος συγγραφέας έχει εστιάσει περισσότερο στα spin-off, μέσα σε αυτά και το «The Rogue Prince» και το «Fire&Blood», πάνω στο οποίο βασίζεται η σειρά «House of the Dragon» που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου.

Το τρέιλερ του House of the Dragon θυμίζει τις ένδοξες στιγμές του Game of Thrones

Στο blog του, ο Martin ένα ακόμη update σχετικά με το πού βρίσκεται το βιβλίο και ας πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα. Όχι απλά δεν υπάρχει κάποιο πιθανό χρονικό πλαίσιο στο μυαλό του αλλά δεν έχει καν φτάσει στο τέλος της συγγραφής του. Σχολιάζει, μάλιστα, πως θα περιμένουμε και περισσότερο από αυτό που φανταζόμαστε, που στο σημείο αυτό είναι «πολύ».

«Το Winds λέτε; Ναι, ακόμη το δουλεύω. Επιτέλους τελείωσα ένα σημείο κεφαλαίων της Cersei που με ενοχλούσε πολύ. Τώρα, παλεύω με τον Jaime και την Brienne. Η δουλειά προχωράει, όμως, όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί θα θέλατε», είπε και μία ακόμα απογοήτευση μάς βρήκε.