Η high-tech ταινία του Anthony Hopkins που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Zoom

Νατάσσα Σχοινά
Η high-tech ταινία του Anthony Hopkins που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Zoom

Ένα θρίλερ με τον εμβληματικό ηθοποιό και πλάνα σε 17 χώρες.

Μέσα στην πανδημία και στα απανωτά lockdown, την ώρα που οι περισσότεροι πολίτες του πλανήτη βρίσκονταν κλεισμένοι στα σπίτια τους για να προφυλαχθούν από έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, αρκετοί καλλιτέχνες προσπάθησαν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να συνεχίσουν να δημιουργούν.

Ο Rick Dugdale, για παράδειγμα, συνέλαβε την ιδέα μίας ταινίας που να γυριστεί το 2020 εξ ολοκλήρου μέσω Zoom λόγω κατάστασης. Τα πλάνα τραβήχτηκαν σε συνολικά 17 χώρες και ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο Anthony Hopkins, κάτι που βοηθάει από μόνο του τα πράγματα.

94th Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party

Η υπόθεση της ταινίας

Το «Zero Contact» είναι ένα high-tech θρίλερ που βασίζεται πάνω σε έναν ψηφιακό και απομονωμένο κόσμο. Μία εκκεντρική ιδιοφυΐα (Hopkins) βρίσκεται πίσω από ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εξαγωγής δεδομένων και, μετά τον θάνατό του, ένα μυστηριώδες AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) επικοινωνεί με πέντε ανθρώπους με απώτερο σκοπό το ταξίδι στον χρόνο. Το θέμα, όμως, είναι ποια είναι η αλήθεια και το κατά πόσο οι πράξεις τους θα σώσουν ή θα καταστρέψουν τον κόσμο.

Είναι η πρώτη NFT ταινία

Άλλο ένα ενδιαφέρον κομμάτι του πρότζεκτ, είναι ότι πρόκειται για την πρώτη ταινία που προσφέρεται ως NFT στην πλατφόρμα Vuele αλλά και για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους σε NFT.

Στο cast θα δούμε: Anthony Hopkins, Chris Brochu, Veronica Ferres, Aleks Paunovic, Lilly Krug, T J Kayama, Martin Stenmarck.

Τον Ιανουάριο του 2022, ανακοινώθηκε ότι θα γυριστούν δύο sequel ταινίες back-to-back, με τον Hopkins να αναβιώνει τον ρόλο του.


5 ταινίες με μπαμπάδες που συγκίνησαν όπως ο Anthony Hopkins στο The Father

Η ταινία Zero Contact πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου από τη θυγατρική της Lionsgate Entertainment, Grindstone Entertainment.

Three Thousand Years Of Longing: Το τρέιλερ επαινεί τη μεγαλειότητα της Tilda Swinton