Ray Liotta: Το «αντίο» του Hollywood και 5 ταινίες του που μπορείς να δεις μέσα στο σαββατοκύριακο

Νατάσσα Σχοινά
Ray Liotta: Το «αντίο» του Hollywood και 5 ταινίες του που μπορείς να δεις μέσα στο σαββατοκύριακο

Ο ηθοποιός είχε παίξει σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του κινηματογράφου.

Για τέσσερις δεκαετίες, ο Ray Liotta παρέδιδε στον κινηματογράφο τις ερμηνείες εκείνες που ήξερες ότι θα συγκαταλέγονται μελλοντικά στα «Hollywood classics». Δε θυμάμαι ποια ήταν η πρώτη ταινία του που είδα, όμως, με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι ήταν είτε το Goodfellas είτε το Field of Dreams. Αναμενόμενοι τίτλοι, αλλά δεν είναι να αδικήσεις που τότε το βίντεο κλαμπ της γειτονιάς τις είχε στις προτεινόμενες «παλιές» ταινίες στις πιο περίτεχνες πλαστικές θήκες.

Ο Ray Liotta άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Μαΐου στην ηλικία των 67 ετών και πληθώρα από celebrities έκαναν τις δικές τους αναρτήσεις για τον θάνατο του ηθοποιού.

Έφυγε από τη ζωή ο σταρ του Goodfellas, Ray Liotta, στην ηλικία των 67 ετών

To αντίο του Hollywood

Η Jennifer Lopez έκανε ανάρτηση στο Instagram της εκθειάζοντας την ποιότητα του χαρακτήρα του.

https://www.instagram.com/p/CeCDeHEvICn

«Ο Ray ήταν ο συνεργός μου στο Shades of Blue. To πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι ότι ήταν απίστευτα καλός στα παιδιά μου. Ο Ray ήταν η επιτομή του σκληρού άντρα που ήταν απίστευτα τρυφερός στο εσωτερικό. Ίσως αυτό τον έκανε τόσο συναρπαστικό ως ηθοποιό να τον παρακολουθείς», έγραψε ανάμεσα στα άλλα.

Η Jamie Lee Curtis έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Ο Ray Liotta πέθανε. Η δουλειά του ως ηθοποιός έδειξε την περιπλοκότητα ενός ανθρώπου. Ένας καλός άντρας. Πολύ στενοχωριέμαι που το άκουσα».

Ο Josh Brolin αποχαιρέτησε τον φίλο του. «Πάντα σε θαύμαζα. Η δουλειά ήταν πολύ καλή, αλλά ο άνθρωπος που ήσουν ξεχώριζε πάντα περισσότερο απ’ όλα. Ναι, θα μου λείψεις, φίλε. Μέχρι να συναντηθούμε ξανά, όποτε πουν ότι αυτό θα γίνει», είπε.

https://www.instagram.com/p/CeBy4ktlr75

Η Lorraine Bracco τον τίμησε με μία ανάμνηση που ποτέ δεν ξεχνά.

https://www.instagram.com/p/CeB1Jc1rMq1

«Μπορώ να είμαι οπουδήποτε στον κόσμο και οι άνθρωποι έρχονται και μου λένε ότι η αγαπημένη τους ταινία είναι το Goodfellas. Και μετά πάντα με ρωτάνε ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι της δημιουργίας αυτής της ταινίας. Η απάντησή μου είναι… ο Ray Liotta», έγραψε.

Ταινίες του Ray Liotta για το πρόγραμμα του ΣΚ

Μιας και σαββατοκύριακο έχουμε μπροστά μας και άρα -μάλλον- περισσότερο χρόνο, ευκαιρία να δούμε κάποια από τις εικονικές ταινίες του Ray Liotta.

Goodfellas (1990)

Αν δεν το έχεις δει, πρέπει να το βάλεις στο πρόγραμμα. Αν το έχεις δει, μόνο κέρδος αποτελεί να το ξαναδείς. Ο Liotta μαζί με τον Robert de Niro και τον Joe Pesci παραδίδουν ερμηνείες καριέρας και μία ταινία που αποτελεί δίδαγμα για κάθε μελλοντικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, αφού ο Martin Scorsese μεγαλούργησε.

Field of Dreams (1989)

«Αν το χτίσεις, θα έρθει». Κανείς δεν ήξερε αν η περίφημη φωνή ήταν του Kevin Costner ή του Liotta. Κάποιοι μέχρι που είπαν ότι είναι του Ed Harris. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι πρόκειται για μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Something Wild (1989)

Ο πρώην κατάδικος και σύζυγος στο πλευρό της Melanie Griffith και του Jeff Daniels έδωσαν στον Liotta υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού σε Β’ Ανδρικό Ρόλο. Και δίκαια, αφού η ερμηνεία του επαινέθηκε συνολικά και από τους θεατές.

Narc (2002)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Liotta παίζει κάποιον αστυνομικό, αλλά στο Narc δίνει το κάτι παραπάνω και στο συναισθηματικό κομμάτι. Ο πόνος, οι τύψεις και το παραμικρό που νιώθει ο χαρακτήρας του αποτυπώνονται σε κάθε έκφραση του προσώπου του.

Dominick and Eugene (1988)

Ray Liotta με Tom Hulce σε μία δραματική ταινία που διηγείται τη συγκινητική ιστορία δίδυμων αδερφών, η σχέση των οποίων περιπλέκεται όλο και περισσότερο στην πορεία.