Το Joker 2 επιβεβαιώθηκε και όλοι αναρωτιούνται τι είναι το Folie à deux

Νατάσσα Σχοινά
Το Joker 2 επιβεβαιώθηκε και όλοι αναρωτιούνται τι είναι το Folie à deux

Το sequel της ταινίας του 2019 έρχεται και ο Joaquin Phoenix το έπιασε ήδη στα χέρια του.

Πάνε πια σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ο Todd Phillips κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους τη δική του εκδοχή για τον Joker. Η ταινία σίγουρα καμία σχέση δεν είχε με τα όσα έχουν προηγηθεί. Μία ιστορία που ουσιαστικά αποτύπωσε το ταξίδι ενός βαθιά διαταραγμένου ανθρώπου στη ζωή και προς τη μετατροπή του σε έναν αναρχικό δολοφόνο με σύνδρομο του Μεσσία που νομίζει στο διεστραμμένο του μυαλό ότι θα σώσει την Gotham.

Με τον τρόπο που τελείωσε η ταινία αλλά και με την επιτυχία που τη συνόδευσε, όλοι ξέραμε ότι λογικά το sequel δε θα αργούσε να έρθει. Το μόνο που χρειαζόταν είναι διάθεση, από τον σκηνοθέτη αλλά και από τον Joaquin Phoenix να επιστρέψει για τη συνέχεια της ιστορίας. Και, τελικά, τα έχουμε.

Η ανάρτηση του Todd Phillips

Ο 51χρονος σκηνοθέτης αποφάσισε να μοιραστεί στον λογαριασμό του στο Instagram το εξώφυλλο του σεναρίου της δεύτερης ταινίας. Ο τίτλος γράφει «Joker. Folie à deux» και, ενώ φαινομενικά δεν έχει πολλές πληροφορίες, η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική.

https://www.instagram.com/p/CehX0rGPxQi

Τι είναι το Folie à deux

Το Folie à deux είναι γνωστό ως «παραληρηματική ψύχωση ή διαταραχή διάθεσης με ψύχωση». Ο ασθενής έχει συμπτώματα παραληρήματος, ενίοτε και ψευδαισθήσεις, οι οποίες μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον. Το «Folie à deux» αναφέρεται σε δύο ανθρώπους που μοιράζονται αυτήν την κατάσταση, ενώ, αν ήταν περισσότεροι, θα προσαρμοζόταν και το όνομα, δηλαδή folie à trois (τρεις) ή folie à quatre (τέσσερις). Υπάρχει μέχρι και folie en famille που αναφέρεται σε όλη την οικογένεια.

Για να μιλάμε για Folie à deux στον Joker, το πιο πιθανό είναι ότι ο ένας είναι ο Arthur Fleck και ο άλλος κάποιος χαρακτήρας που θα παίξει πολύ βασικό ρόλο στα όσα θα παρουσιαστούν στο sequel του Joker.

Η δεύτερη φωτογραφία που έχει δημοσιεύσει ο σκηνοθέτης δείχνει τον Phoenix να κρατάει το ογκώδες σενάριο, επιβεβαιώνοντας την επάνοδό του.

Warner Bros Lol GIF by Joker Movie

Μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε τίποτα για την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. Οπότε αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες.