Johnny Depp: Ο πειρατής που ένωσε όλον τον πλανήτη γίνεται 59 ετών

Νατάσσα Σχοινά
Johnny Depp: Ο πειρατής που ένωσε όλον τον πλανήτη γίνεται 59 ετών

«Γέλα για όσο αναπνέεις και αγάπα για όσο ζεις» - Ο καπετάνιος της καρδιάς μας έχει γενέθλια μερικές μέρες μετά την αποκατάσταση της υπόληψής του.

Μερικές ημέρες πριν, ο Johnny Depp έλαβε το καλύτερο δώρο για τα 59α γενέθλιά του: την επιστροφή της υπόληψής του μετά από έξι χρόνια πότε ηχηρού και πότε σιωπηλού διασυρμού και μία ταμπέλα ντροπής στον προσκεφάλι του. Σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο δώρο. Ο υλικός τομέας, άλλωστε, δεν αποτελούσε και ποτέ πρόβλημα για το πορτοφόλι του, αφού και μόνο ο ρόλος του Captain Jack Sparrow τού απέφερε περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε πέντε ταινίες.

Η ανάλυση της δίκης δεν είναι της παρούσης. Το έχουμε κάνει πολλάκις και έχουμε σοκαριστεί με πολλά από αυτά που ακούσαμε, όπως με την περίφημη κοροϊδία της Amber Heard στον Johnny στην ιδέα ότι θα πει πως είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας γιατί περίμενε ότι επειδή είναι άντρας δε θα τον πίστευε κανείς, ενώ εκείνη ήταν τελικά ο θύτης. Ένα άκουσμα που αποτελεί προσβολή προς κάθε άνθρωπο, γυναίκα ή άντρα, που έχει πραγματικά κακοποιηθεί, γιατί εκμεταλλεύεται την ευαισθητοποίηση που υπάρχει γύρω από το θέμα και κυρίως τις τραυματικές αυτές εμπειρίες προς οικονομικό, εκδικητικό και εγωιστικό όφελος.

Πώς ο Johnny Depp ένωσε όλον τον πλανήτη

Αναρωτήθηκες, όμως, ποτέ πώς τα κατάφερε ο Johnny και ένωσε τον πλανήτη στην υπεράσπισή του; Διότι ναι μεν η πρώην του είναι κακή ηθοποιός, οπότε δεν πείθεσαι εύκολα με τις ερμηνείες της όσο και να προσπαθεί, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Ούτε κι απλά η δημοφιλία ενός αστεριού του Hollywood είναι αρκετή να τον δικαιώσει, αφού έχουμε δει πολλάκις άνθρωποι να ξηλώνονται εν μία νυκτί όταν υπάρχουν τέτοιου είδους μαύρα σύννεφα να τους καλύπτουν.

«Γέλα για όσο αναπνέεις και αγάπα για όσο ζεις»

johnny depp guy GIF

Ο Johnny, όμως, είχε πάντοτε μία καθαρή αύρα, αν πιστεύεις σε αυτή. Κι αν όχι, τότε αρκεί παρά να δεις το βλέμμα. Η ματιά ενός «καθαρού» ανθρώπου που μιλάει με φυσικό τρόπο κι απαντάει ακόμα και σε δικαστικά «όρνια» σαν να μιλάει σε φίλους του. Όχι επειδή τα ευτελίζει, αλλά επειδή ποτέ δεν του άρεσαν τα στημένα και προτιμάει απλά να είναι ο φυσικός, ιδιαίτερος εαυτός του.

«Δεν προσποιούμε ότι είμαι ο καπετάνιος περίεργος. Απλά κάνω αυτό που κάνω»

Ένας καθημερινός άνθρωπος που θέλει να προσφέρει

Όλοι όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του κατά καιρούς έχουν να μιλούν για έναν σταρ που συμπεριφέρεται σαν τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Θέλει να βοηθάει τους πάντες, χαρίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια χωρίς να περιμένει ούτε ένα πίσω και αγαπάει τη δημιουργικότητά του σε κάθε επίπεδο. Μεγαλουργεί στην 7η Τέχνη, παίζει μουσική με κολοσσούς, όπως η Alice Cooper και ο Joe Perry, και στον ελεύθερό του χρόνο ζωγραφίζει ελέφαντες γιατί του αρέσει το σχήμα τους. Είναι ο άνθρωπος που πανηγύρισε σαν μικρό παιδί όταν η κόρη του απάντησε στην ερώτηση «τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου» ότι «είναι πειρατής» και εκείνος που κουβαλάει μαζί τη φορεσιά του Jack και επισκέπτεται άρρωστα παιδάκια στα νοσοκομεία για να τους πάρει έστω και για μερικά λεπτά από το μυαλό τον Γολγοθά που περνάνε.

«Σου κολλάνε ονόματα, ταμπέλες ‘επαναστάτης’ ή οτιδήποτε, ό,τι θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Γιατί χρειάζονται μία ταμπέλα. Χρειάζονται ένα όνομα. Χρειάζονται κάτι για να βάλουν μία ετικέτα με τιμή στην πλάτη του»

Ποια ταινία του Johnny θα δούμε σήμερα

Την ώρα, λοιπόν, που ευχόμαστε να γιορτάζει τα φετινά του γενέθλια με τον τρόπο που αγαπά γιατί το αξίζει, θα βάζαμε να δούμε και κάποια ταινία του σήμερα το βράδυ, έτσι για να θυμηθούμε τις ένδοξες στιγμές του και να ανυπομονούμε περισσότερο για όσες θα έρθουν στο μέλλον.

#1 Πειρατές της Καραϊβικής

Ο Captain Jack Sparrow ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους πιο εικονικούς χαρακτήρες στην καριέρα του Johnny Depp. Επάξια καθώς όλος ουσιαστικά αποτελεί έμπνευση του ηθοποιού και αυτό που παρουσίασε στα γυρίσματα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είχε αρχικά στο μυαλό της η παραγωγή. Και μπράβο του.

#2 Charlie and the Chocolate Factory

Υπέροχη ταινία, υπέροχο ο Johnny. Πολλά τα τρυφερά μηνύματα για τη δύναμη της οικογένειας ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες στιγμές της.

#3 Edward Scissorhands

Πάντα με έπιανε μία μελαγχολία με αυτήν την ταινία. Τα παιδικά χρόνια του Tim Burton στις προαστιακές γειτονιές της California έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ύπαρξη του Ψαλιδοχέρη, ο οποίος ήταν έπειτα υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ.

#4 What’s Eating Gilbert Grape

Πολύ κλασική επιλογή, βαθιά συγκινητική που συνδυάζει τις δυσκολίες λειτουργία μίας οικογένειας σε πολλά επίπεδα και το βάρος που πέφτει σε εκείνον τον έναν που πρέπει να τα φροντίζει όλα γιατί οι υπόλοιποι δεν μπορούν.

#5 Chocolat

Johnny Depp και Juliette Binoche σε μία ταινία με ιδιαίτερο ρομαντισμό και μία σοκολατερί που αλλάζει τις ζωές ενός μικρού γαλλικού χωριού. Η ταινία επαινέθηκε από όλους και έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ. Όσο το σκέφτομαι, χρόνια έχω να το δω, μάλλον αυτό θα βάλω το βράδυ.