Elvis: Το one man show του Austin Butler και ο μισητός Tom Hanks

Νατάσσα Σχοινά
Elvis: Το one man show του Austin Butler και ο μισητός Tom Hanks
© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.

Η ταινία Elvis είναι η πιο μοντέρνα απεικόνιση της γηραιάς ψυχής του Presley.

Σήμερα η πολυαναμενόμενη άφιξη της ταινίας «Elvis» στους κινηματογράφους και το δημιούργημα του Baz Luhrmann αποτελεί τον ιδανικό λόγο για να βρεθείς στους κινηματογράφους. Μία ολοκληρωμένη παραγωγή από κάθε άποψη που ξέρει να πουλάει με τον πιο ποιοτικό τρόπο την εκ φύσης εμπορική της διάσταση.

Εμείς πήγαμε στο σινεμά, καθίσαμε στις αναπαυτικές μας θέσεις με ένα pop corn αγκαλιά, είδαμε την ταινία και αυτά είναι τα όσα παρατηρήσαμε.

H μεγάλη επάνοδος του Baz Luhrmann

Όταν συνδέθηκε για πρώτη φορά το όνομα του Baz Luhrmann (The Great Gatsby, Moulin Rouge) με την ταινία, ξέραμε ότι η ιδιαίτερη σκηνοθετική του ματιά θα έφερνε κάτι πολύ ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη, όμως, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ακριβώς τι μας περίμενε. Το πρότζεκτ του Elvis σαφώς ήθελε μεγάλη προσοχή στον χειρισμό για να αποδώσει μεν την εμπορικότητα της ιστορίας, χωρίς να είναι απλή καταγραφή των γεγονότων και αναδεικνύοντας την πιο μοντέρνα αποτύπωση ενός διαχρονικού θρύλου. Και τα κατάφερε.

Τα βλέμματα και τα συναισθήματα ήρθαν σε πρώτο πλάνο με την κάμερα να απογειώνει το μεγαλείο κάθε κίνησης του Elvis, του ανθρώπου που λάτρεψε τη μουσική και την κουλτούρα των μαύρων και άφησε την τέχνη του να καθορίζεται από το πάθος της συγκλονίζοντας τον πλανήτη.

Elvis: Όλοι οι λόγοι για τους οποίους θέλουμε να δούμε την ταινία του «βασιλιά της Δυτικής Bop»

Το μεγάλο breakthrough του Austin Butler

Όσο εντυπωσιακή κι αν ήταν η δουλειά του Luhrmann στο στήσιμο της ταινίας, τίποτα δε θα ήταν εφικτό χωρίς τον καταπληκτικό Austin Butler που στα 30 του χρόνια ο Elvis έγινε το μεγάλο breakthrough του στο Hollywood. Ο ηθοποιός έχει αναλάβει κάποιους μικρότερους ρόλους σε ταινίες, όμως, φυσικά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ερμηνεία του Mr. Sideburns.

Ο Butler με αυτήν την ταινία έδωσε ένα μάθημα σε όσους δεν πίστεψαν στο παρελθόν στις υποκριτικές του ικανότητες και άνοιξε μόνος του όσες πόρτες μπορεί να ήταν κλειστές μέχρι σήμερα. Αποτύπωσε τη σαγηνευτικότητα του βλέμματος του Elvis, έγινε ο γητευτής εκατομμύρια ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και το κορμί του μιλούσε με τη δύναμη του τραγουδιστή, ενσαρκώνοντας τη «γηραιά» ψυχή του.

Britain Elvis Premiere

Φεύγεις με νεύρα για τον Tom Hanks

Ξέρεις ότι ένας ηθοποιός έκανε καλά τη δουλειά του στην αποτύπωση του ρόλου ενός κακού όταν φεύγεις από την αίθουσα και σκέφτεσαι ότι, ενώ γνωρίζεις πως πρόκειται απλώς για μία ερμηνεία, εσύ τον μισείς. Αυτό ακριβώς νιώθεις για τον Tom Hanks στον ρόλο του manager του Elvis, Thomas Parker. Ένας εκμεταλλευτής, αδηφάγος που «ρούφηξε» την καριέρα και την ψυχή του Presley, οδηγώντας αλυσιδωτά στη φθορά και την καταστροφή του. Ένας Tom Hanks πλήρως εξοπλισμένος υποκριτικά για τις απαιτήσεις.

Taking Care Of Business Xoxo GIF by Baz Luhrmann’s Elvis Movie

Η ταινία Elvis έχει συζητηθεί και προωθηθεί όσο καμία για αυτό το καλοκαίρι και εκ του αποτελέσματος πολύ καλά έχει κάνει. Μιλάμε για μία παραγωγή που διακρίνεται από ποιότητα, εξαιρετική εικόνα, σχεδόν καρμικά διαλεγμένο cast - έτοιμη να σε ταξιδέψει στην εποχή και στη λαμπερή αλλά τραγική ζωή ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους που έχει -και θα έχει- ο πλανήτης.

Η ταινία Elvis κυκλοφορεί στην Ελλάδα από την Tanweer.