Ο Tom Hanks γίνεται 66 κι εμείς ακόμη θυμόμαστε τον Forrest Gump

Νατάσσα Σχοινά
Ο Tom Hanks γίνεται 66 κι εμείς ακόμη θυμόμαστε τον Forrest Gump

Πρόσφατα τον είδαμε στον Elvis, αλλά οι προηγούμενες ταινίες του έχουν αφήσει ιστορία.

Στα 66 του χρόνια, ο Tom Hanks είναι σήμερα ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood. Ο Αμερικανός σταρ που έχει καταπιαστεί τόσο με το δράμα όσο και με την κωμωδία είναι πολύ αγαπητός στο Ελληνικό κοινό και ένας λόγος είναι το γεγονός ότι λόγω της συζύγου του, Rita Wilson (που έχει Ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μαμάς της), το ζευγάρι περνάει πολύ χρόνο, κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Το μεγάλο του breakthrough έγινε το 1984 με τους ρόλους του στις ταινίες Splash και Bachelor Party, ενώ μερικά χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε στην ταινία A League of Their Own με την Geena Davis και τη Madonna.

Με τον καιρό, το όνομά του έγινε γνωστό στη showbiz και πολλοί ήταν οι σκηνοθέτες που τον ζητούσαν στις ταινίες τους. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζει η πολυετής συνεργασία του με τον Steven Spielberg για τη δημιουργία συνολικά πέντε ταινιών -Saving Private Ryan (1998), Catch Me If You Can (2002), The Terminal (2004), Bridge of Spies (2015) και The Post (2017).

Ο Forrest Gump είχε κάτι διαφορετικό

Όσο και να περνούν τα χρόνια, όμως, και να προστίθενται όλο και περισσότερες ταινίες στο βιογραφικό του, είναι κάποιες που πάντα θα ξεχωρίζουν. Στην περίπτωση του Hanks, για εμένα αυτή είναι το Forrest Gump. Κωμική - δραματική παραγωγή του 1994, σκηνοθετημένη από τον Robert Zemeckis, γραμμένη από τον Eric Roth και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του 1986 του Winston Groom.

Εκεί, ο Tom Hanks έδειξε το κάτι διαφορετικό. Το βλέμμα του, το σώμα του, ο αέρας που απέπνεε τον είχαν πραγματικά μεταμορφώσει στον Forrest.

Οι καλύτερες ταινίες του Tom Hanks

Ο Hanks, βέβαια, έχει πολλές ταινίες να παρουσιάσει στο κοινό και με αφορμή τα γενέθλιά του, ξεχωρίσαμε μερικές από αυτές.

Cast Away (2000)

The Terminal (2004)

Saving Private Ryan (1998)

Sully (2016)

Captain Phillips (2013)

Big (1988)

Bridge of Spies (2015)

News of the World (2020)