Η μεγάλη απογοήτευση της Dakota Johnson από το 50 Shades of Grey ίσως είναι και η δική μας

Νατάσσα Σχοινά
Η μεγάλη απογοήτευση της Dakota Johnson από το 50 Shades of Grey ίσως είναι και η δική μας

Τελικά, μπορεί να υπάρχει λόγος που οι ταινίες είχαν αυτό το τελικό αποτέλεσμα.

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το 50 Shades of Grey. Δεν μπορείς να πεις ότι οι ταινίες έχουν δεχτεί εξαιρετικές κριτικές. Εδώ καλά-καλά τα βιβλία της E. L. James δεν άρεσαν από λογοτεχνική άποψη, αλλά η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ήταν αυτός ο λόγος που κάποιος τα αγόραζε, παρά οι γεμάτες σεξουαλικές σκηνές σελίδες.

Το 2015, λοιπόν, ο κόσμος της συγγραφέα βρέθηκε στη μεγάλη οθόνη και έπειτα ακολούθησαν άλλες δύο ταινίες, όμως, το κοινό αισθανόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία, παραπονέθηκαν πως οι ταινίες είναι πολύ πιο «light» και φειδωλές στην απεικόνιση των σκηνών σεξ και δεν μπορείς να πεις ότι είχαν άδικο, ειδικά στη δεύτερη ταινία που φαινόταν σαν ένα γλυκανάλατο love story.

Οι γυμνές σκηνές και τα προβλήματα στα γυρίσματα

Η Dakota Johnson που υποδύθηκε την Anastasia Steele, μίλησε στο Vanity Fair, και αποκάλυψε κάποια πράγματα που συνέβησαν πίσω από τις κάμερες και πιθανώς ευθύνονται για αυτήν τη διάσταση μεταξύ βιβλίων και ταινιών.

«Είμαι ένας σεξουαλικός άνθρωπος και, όταν με ενδιαφέρει κάτι, θέλω να μάθω τα πάντα για αυτό. Για αυτό έκανα αυτές τις ταινίες με πολύ γυμνό. Συμφώνησα να κάνω μία πολύ διαφορετική εκδοχή της ταινίας από αυτήν που τελικά κάναμε. (Η E. L. James) είχε πολλή δημιουργικό έλεγχο, όλη τη μέρα, κάθε μέρα, και απλώς απαιτούσε να γίνουν κάποια πράγματα. Υπήρχαν κομμάτια από τα βιβλία που απλώς δε λειτουργούσαν στην ταινία, όπως ο εσωτερικός μονόλογος, κάτι που μερικές φορές ήταν απίστευτα κιτς. Δε θα λειτουργούσε. Πάντα ήταν μία μάχη. Πάντα», είπε κάνοντας γνωστή τη διάσταση απόψεων μεταξύ της E. L. James και της Sam Taylor-Johnson.

fifty shades of grey GIF

Οι διαφωνίες της E. L. James με τη Sam Taylor-Johnson

Οι διαφωνίες μεταξύ συγγραφέα και σκηνοθέτη ήταν τόσο έντονες που κατέληγαν μέχρι και να γυρίζουν διαφορετικές σκηνές για τη μία και διαφορετικές για την άλλη.

«Ήμουν νέα. Ήμουν 23. Οπότε ήταν τρομακτικό. Απλά έγινε κάτι τρομακτικό. Υπήρχαν πολλές διαφορετικές διαφωνίες. Δεν μπόρεσα να μιλήσω για αυτό με ειλικρίνεια ποτέ, γιατί ήθελα να προωθήσω την ταινία σωστά και είμαι υπερήφανη για αυτό που φτιάξαμε τελικά και όλα εξελίσσονται με τον τρόπο που πρέπει, αλλά ήταν δύσκολο. Τραβούσαμε τις σκηνές της ταινίας που η Erika ήθελε να φτιάξει και μετά τραβούσαμε τις σκηνές της ταινίας που εμείς θέλαμε να φτιάξουμε. Το προηγούμενο βράδυ, θα ξαναέγραφα σκηνές με τον παλιό διάλογο ώστε να μπορώ να προσθέτω μία γραμμή εδώ κι εκεί. Ήταν πανικός όλη την ώρα», είπε η Dakota Johnson.

Μετά από όλα τα παραπάνω, μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος να απορούμε που κάτι δεν μας πήγαινε καλά στη μεγάλη οθόνη.

Οι 12 ταινίες για τις οποίες όλοι μιλούν το καλοκαίρι του 2022