Όλα όσα γνωρίζουμε για τη σκοτεινή ταινία Πινόκιο του Guillermo del Toro

Νατάσσα Σχοινά
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη σκοτεινή ταινία Πινόκιο του Guillermo del Toro

Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε για λίγο το παραμύθι όπως το ξέρουμε.

Δύο νέες ταινίες για τον Πινόκιο έρχονται μέσα στο 2022, μία live-action της Disney και μία του Guillermo del Toro. Η δεύτερη αναμενόμενα δε θα έχει καμία σχέση με την πρώτη, αφού ο σκηνοθέτης φημίζεται για τις πιο θριλερικές, ενίοτε φρικιαστικές παρουσιάσεις των ιστοριών που αναλαμβάνει.

Η πλοκή της υπόθεσης

Ο μάστερ του τρόμου θέλησε να απεικονίσει τον Πινόκιο σε μία εμφανώς πιο ενήλικη και σκοτεινή του εκδοχή. Η animated ταινία θα λαμβάνει χώρα τη δεκαετία του 1930 σε μία φασιστική Ιταλία, κάτι που θα αξιοποιεί και τις Ιταλικές ρίζες της ιστορίας. Ο Πινόκιο ονειρεύεται να είναι πραγματικό αγόρι, όπως τα ξέρουμε, όμως, η ταινία του Del Toro θα εστιάσει πολύ στις προσπάθειες της μαριονέτας να ξεγελάσει τους άλλους, την ώρα που ταυτόχρονα αναζητά τη δική του ταυτότητα παλεύοντας να ικανοποιήσει τον Τζεπέτο.

Το cast της ταινίας

Tον ρόλο του Πινόκιο έχει αναλάβει ο Gregory Mann, ενώ στον ρόλο του Τζεπέτο θα ακούσουμε μία πολύ γνώριμη φωνή, αυτή του David Bradley (O Argus Filch στα Harry Potter και ο Walder Frey στο Game of Thrones). Ο πρωταγωνιστής του Obi-Wan Kenobi, Ewan McGregor, έχει αναλάβει τη φωνή του Cricket και η Tilda Swinton θα είναι η νεράιδα με τα τιρκουάζ μαλλιά που κάνει την ευχή του Πινόκιο να γίνει πραγματικό αγόρι πραγματικότητα.

Το cast συμπληρώνεται με περισσότερα διάσημα ονόματα, όπως τον Christoph Waltz στον ρόλο του Fox, τον Ron Perlman στον ρόλο του Podesta, την Cate Blanchett στον ρόλο της μαϊμούς Spezzatura και τον Finn Wolfhard του Stranger Things στον ρόλο του Lampwick.

Οι σκηνοθέτες, οι παραγωγοί και το σενάριο

Ο Guillermo Del Toro σκηνοθετεί την ταινία με τον Mark Gustafson. Ο Del Toro, η Lisa Henson, ο Alex Bulkley, ο Corey Campodonico και ο Gary Ungar βρίσκονται στους παραγωγούς και πίσω από το σενάριο είναι ο Patrick McHale και ξανά ο Del Toro, ο οποίος θέλει να έχει λόγο σε κάθε κομμάτι της δημιουργίας της ταινίας.

Η επιμονή του Guillermo del Toro

Ο Guillermo del Toro πάντα ήθελε να πει την ιστορία του Πινόκιο στον κόσμο. Για πρώτη φορά, το πρότζεκτ ανακοινώθηκε το 2008 και φιλοδοξούσε να κυκλοφορήσει το 2013 ή το 2014, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Το 2017, ο σκηνοθέτης επανέφερε το θέμα, αλλά τα στούντιο δεν ήθελαν να το χρηματοδοτήσουν, ώσπου ήρθε το 2018 το Netflix και το ανέλαβε. Τελικά, η παραγωγή άρχισε τον Ιανουάριο του 2020.

People Guillermo del Toro

Πότε θα κυκλοφορήσει;

Η ταινία Πινόκιο (Pinocchio) του Guillermo del Toro αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Δεκέμβριο του 2022, τρεις μήνες μετά την ταινία της Disney.