Ποια ήταν η Charlbi Dean, η ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά στα 32 της

Νατάσσα Σχοινά
Ποια ήταν η Charlbi Dean, η ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά στα 32 της

Η Charlbi Dean στην πρεμιέρα της ταινίας "Triangle of Sadness" στο Φεστιβάλ των αννών το 2022

AP

Το κορίτσι που, λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της ταινίας για την οποία ήρθε στη δημοσιότητα, έφυγε από τη ζωή.

Συντετριμμένος είναι ο κόσμος του κινηματογράφου με την απώλεια της Charlbi Dean. Η ηθοποιός βρισκόταν στο 32ο έτος της ηλικίας της όταν ξέσπασαν τα νέα για τον αιφνίδιο θάνατό της από μία «απρόσμενη ασθένεια».

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας της, Triangle of Sadness, που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ποια ήταν η Charlbi Dean

Η Charlbi Dean γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Cape Town και, γρήγορα, στην ηλικία των 6 ετών, ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Αμέσως, άρχισε να εμφανίζεται σε διαφημιστικά και καταλόγους, ενώ στα 12 της υπέγραψε συμβόλαιο με την Alfa Model Management. Για να μπορέσει να συνδυάζει το σχολείο με τη δουλειά, από τα 14 της διδασκόταν στο σπίτι.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Dean ταξίδευε συχνά μεταξύ Cape Town και Τόκιο, Νέας Υόρκης, Λονδίνου ή όπου αλλού χρειαζόταν. Στο ενδιάμεσο φοίτησε στη δραματική σχολή Waterfront Theatre School.

https://www.instagram.com/p/CeBBytBjUnb

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο έγινε το 2010 με τη μεταφορά του βιβλίου Spud. Στη συνέχεια, το βιογραφικό της εμπλουτίστηκε με τίτλους, όπως Don’t Sleep (2017) και An Interview with God (2018).

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, το όνομά της είχε έρθει στο προσκήνιο χάρη στη συμμετοχή της στην ταινία Triangle of Sadness -σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ruben Östlund- που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών 2022 και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα.

«Για εμένα, είναι σαν να έχω ήδη κερδίσει. Είμαι ήδη στις Κάννες με την ταινία. Είναι τόσο απίστευτο. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ένα κερασάκι στην τούρτα για εμένα», είχε δηλώσει η ηθοποιός πριν τη νίκη του στις Κάννες τον Μάιο.

Στην προσωπική της ζωή, η Dean ήταν αρραβωνιασμένη με το μοντέλο από τη Νότιο Αφρική Luke Volker.

https://www.instagram.com/p/CcGV5ViJPqN