Η Angelina Jolie θα υποδυθεί τη Maria Callas στη νέα ταινία του Pablo Larraín

Νατάσσα Σχοινά
Η Angelina Jolie θα υποδυθεί τη Maria Callas στη νέα ταινία του Pablo Larraín

H Angelina Jolie στην πρεμιέρα της ταινίας 'Eternals' το 2021

AP

Η ηθοποιός φαίνεται πως έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο της και τη βαρύτητα της εμβληματικής υψιφώνου.

Οι ιστορίες διάσημων προσώπων που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο παγκόσμιο στερέωμα φτάνουν στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη και σε αυτούς έρχεται τώρα να προστεθεί η δική μας Maria Callas.

H κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος του 20ου αιώνα που έχει επαινεθεί από πλήθος κριτικών ανά τα χρόνια θα αποτελέσει τη μούσα του σκηνοθέτη Pablo Larraín στην επόμενη ταινία του, «Maria». Αυτό, όμως, που δύσκολα θα περίμενες είναι πως τον ρόλο της κεντρικής πρωταγωνίστριας έχει αναλάβει η Angelina Jolie.

Biden

Η δήλωση της Angelina Jolie για τον ρόλο της Maria Callas

Η 47χρονη ηθοποιός έχει πάρει πολύ ένθερμα την ανάληψη του ρόλου και υπόσχεται πως θα λάβει πολύ σοβαρά τη μεγάλη ευθύνη που της έχει ανατεθεί.

«Παίρνω πολύ σοβαρά την ευθύνη για τη ζωή και την κληρονομιά της Maria. Θα δώσω όσα μπορώ για να ανταποκριθώ στην πρόκληση. Ο Pablo Larraín είναι ένας σκηνοθέτης που θαυμάζω πολύ καιρό τώρα. Το ότι μου επιτρέπεται να πω περισσότερα για την ιστορία της Maria μαζί του και σε σενάριο του Steven Knight είναι ένα όνειρο», δήλωσε η Jolie.

Τι είπε ο Pablo Larraín

Από την άλλη, ο σκηνοθέτης, εκφράστηκε με αντίστοιχο δέος μιλώντας για το όνειρό του και την ικανότητα να το πραγματοποιήσει με την Jolie.

«Το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσω τις δύο πιο βαθιές και προσωπικές μου αγάπες, το σινεμά και την όπερα, είναι ένα όνειρο που περίμενα πολύ. Το ότι μπορώ να το κάνω με την Angelina, μια απίστευτα θαρραλέα και φιλοπερίεργη καλλιτέχνιδα, είναι μία συναρπαστική ευκαιρία. Ένα πραγματικό δώρο», είπε ο Larraín.

Ο Pablo Larraín είναι ο δημιουργός που βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία της ταινίας «Spencer» του 2021 με την Kristen Stewart, ενώ ο Steven Knight έγραψε το σενάριό της. Ο Knight ήταν παράλληλα και βασικός σεναριογράφος στη σειρά «Peaky Blinders».

Όσο για την ταινία καθεαυτή, θα παρουσιάζει «την ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, που την ζει και τη φαντάζεται ξανά κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της στα 1970s στο Παρίσι».