Η Margot Robbie για την Barbie: «Είναι σεξουαλικοποιημένη, αλλά δεν πρέπει να είναι σέξι»

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Margot Robbie για την Barbie: «Είναι σεξουαλικοποιημένη, αλλά δεν πρέπει να είναι σέξι»

Η πρωταγωνίστρια της επερχόμενης ταινίας Barbie μιλάει για το πώς μπήκε στον ρόλο και πώς αντιλαμβάνεται τον χαρακτήρα της.

Η Margot Robbie είχε πρόσφατα την πρεμιέρα του "Asteroid City" στις Κάννες, αλλά έχει ακόμα μία μεγάλη ταινία στα σκαριά. Είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, είναι ροζ, είναι για ενήλικες και σίγουρα είναι αστεία. Η ταινία "Barbie" έρχεται αυτό το καλοκαίρι στους κινηματογράφους και η πρωταγωνίστριά της μιλάει για την εμβληματική αυτή κούκλα.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές: 17 Celebrities-διάνοιες με το υψηλότερο IQ

Πώς η Margot Robbie έγινε η Barbie

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην Vogue, η Margot Robbie, πρωταγωνίστρια και παραγωγός της επερχόμενης ταινίας "Barbie", αποκάλυψε μια ενδιαφέρουσα μέθοδο που χρησιμοποίησε για να βυθιστεί στον ρόλο της εμβληματικής κούκλας της Mattel. Η Robbie εμβάθυνε στην ιστορική σεξουαλικοποίηση της κούκλας που "δεν έχει αναπαραγωγικά όργανα", αντλώντας έμπνευση από ένα επεισόδιο του This American Life. Εξερευνώντας αυτό το θέμα, απέκτησε γνώσεις που τη βοήθησαν να διαμορφώσει την απεικόνιση της Barbie.

https://www.instagram.com/p/CrtWJJIOXwY

Η 32χρονη ηθοποιός μοιράστηκε με ειλικρίνεια τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενσάρκωση ενός τόσο γνωστού και σημαντικού χαρακτήρα, λέγοντας πως "πραγματικά δεν σκεφτόταν καν ότι θα παίξει την Barbie" και δεν δίστασε να αναφερθεί στην Gal Gadot για να παρομοιώσει τον χαρακτήρα της: "Η Gal Gadot έχει την ενέργεια της Barbie", λέει η ηθοποιός-παραγωγός. "Επειδή η Gal Gadot είναι τόσο απίστευτα όμορφη, αλλά δεν τη μισείς επειδή είναι τόσο όμορφη, επειδή είναι τόσο γνήσια ειλικρινής και τόσο ενθουσιωδώς ευγενική, που είναι σχεδόν dork (σπασικλάκι, αλλά με την γλυκιά έννοια)".

Η Αυστραλίδα ηθοποιός και παραγωγός, είχε βοήθεια και από τη σκηνοθέτιδά της, Greta Gerwig, για να καταφέρει να μπει στο μυαλό της κούκλας: "Έλεγα: 'Greta, πρέπει να κάνω όλο αυτό το ταξίδι του χαρακτήρα. Και η Greta είπε: 'Ω, έχω ένα πολύ καλό podcast για σένα'", θυμάται η Ρόμπι. Αυτό το podcast ήταν ένα επεισόδιο του This American Life, το οποίο παρακολουθούσε μια γυναίκα που λέει ότι δεν κάνει ποτέ καμία ενδοσκόπηση. "Ξέρεις, πώς έχεις μια φωνή στο κεφάλι σου όλη την ώρα;" εξηγεί η Robbie στο περιοδικό. "Αυτή η γυναίκα δεν έχει αυτήν τη φωνή στο κεφάλι της".

Ενώ αυτό τη βοήθησε να μπει στο μυαλό της Barbie, για να μπει στο σώμα της χρειάστηκε μια διαφορετική προσέγγιση. "Είπα, εντάξει, είναι μια κούκλα. Είναι μια πλαστική κούκλα. Δεν έχει όργανα. Αν δεν έχει όργανα, δεν έχει αναπαραγωγικά όργανα. Αν δεν έχει αναπαραγωγικά όργανα, θα αισθανόταν καν σεξουαλική επιθυμία; Όχι, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε", λέει η ηθοποιός. "Είναι σεξουαλικοποιημένη. Αλλά δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι σέξι. Οι άνθρωποι μπορούν να προβάλλουν το σεξ πάνω της. Ναι, μπορεί να φοράει κοντή φούστα, αλλά επειδή είναι διασκεδαστική και ροζ. Όχι επειδή θέλει να βλέπεις τον πισινό της".

Tina Turner: Όλες οι φορές που απέδειξαν περίτρανα ότι όντως ήταν... Simply the Best

https://www.instagram.com/p/CqtLCtpuM13

Στα blockbuster του καλοκαιριού η Barbie (μάλλον) πρώτη

"Το να ζεις στη χώρα της Μπάρμπι είναι σαν να είσαι ένα τέλειο ον σε ένα τέλειο μέρος. Εκτός κι αν περνάς μια υπαρξιακή κρίση. Ή αν είσαι ένας Κεν." γράφει η επίσημη πλοκή και μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για μία από τις -απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής- πιο spot-on κωμωδίες της χρονιάς, ένα είδος που έχει εκλείψει στα χρόνια της πολιτικής ορθότητας, του θυμού και του φόβου.

Τα ηνία σκηνοθεσίας έχει αναλάβει η υποψήφια για Όσκαρ Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird), με το σενάριο να υπογράφει η ίδια μαζί με τον επίσης υποψήφιο για Όσκαρ Noah Baumbach (Marriage Story, The Squid and the Whale).

Η δημιουργική ομάδα της πολυαναμενόμενης κωμωδίας αποτελείται από τον υποψήφιο για Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Rodrigo Prieto (The Irishman, Silence, Brokeback Mountain), την έξι φορές υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθγάφο Sarah Greenwood (Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Anna Karenina), τον μοντέρ Nick Houy (Little Women, Lady Bird), τη βραβευμένη με Όσκαρ ενδυματολόγο Jacqueline Durran (Little Women, Anna Karenina), ο υπεύθυνος οπτικών εφέ Glen Pratt (Paddington 2, Η Πεντάμορφη και το Τέρας), ο υπεύθυνος μουσικής George Drakoulias (White Noise, Marriage Story) και τον βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτη Alexandre Desplat (The Shape of Water, The Grand Budapest Hotel).

Στο cast των σταρ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Ryan Gosling (La La Land, The Good Guys, Crazy Stupid Love) στον ρόλο του Ken, το toy-boy της Babrie, America Ferrera (End of Watch, How to Train Your Dragon), Kate McKinnon (Bombshell, Yesterday), Michael Cera (Scott Pilgrim vs. the World, Juno), Ariana Greenblatt (Avengers: Infinity War, 65), Issa Rae (The Photograph, Insecure), Rhea Perlman (I’ll See You in My Dreams, Matilda) και Will Ferrell (Anchorman, Talladega Nights, Step Brothers). Το cast φυσικά συνεχίζεται, αλλά το αξιοσημείωτο όνομα είναι η βραβευμένη με Grammy Dua Lipa για πρώτη φορά σε ρόλο και μάλιστα τις ρόλο… ως γοργόνα Barbie.

Το trailer της Barbie σπάει τα κοντέρ και μας υπόσχεται την πιο spot-on κωμωδία της χρονιάς

Την Margot Robbie, υποψήφια δύο φορες για Όσκαρ (Β' Γυναικείου για το "Bombshell" και Α' Γυναικείου για το "I, Tonya", το 2022 την είδαμε στο μέτριο "Amsterdam" και στο ανησυχητικά υποτιμημένο "Babylon". Το 2023 θα τη δούμε εκτός από την ταινία "Barbie" και στο "Asteroid City" του Wes Anderson.