Μπαίνοντας μέσα στο ονειρεμένο σπίτι της Barbie μαζί με την Margot Robbie

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Μπαίνοντας μέσα στο ονειρεμένο σπίτι της Barbie μαζί με την Margot Robbie

H Margot Robbie ανοίγει τις πόρτες στην πιο ροζ χώρα των θαυμάτων: το σπίτι της Barbie μέχρι να το δούμε στη μεγάλη οθόνη τον Ιούλιο.

Η Margot Robbie μας υποδέχεται στο σπίτι της Barbie και εμείς μπορούμε να δούμε πλέον πού γυρίστηκε την πολυαναμενόμενη ταινία, πόσο ροζ όντως είναι και από πού εμπνεύστηκαν την ντουλάπα της.

Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ γιατί η ταινία της Barbie το χρησιμοποίησε όλο… κυριολεκτικά

Η Barbie και το πολύ ροζ-πολύ girly-πολύ όλα, σπίτι της

Η πολυαναμενόμενη ταινία της Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird) έχει ένα από τα πιο εντυπωσιακά πλατό και το Architectural Digest μαζί με την πρωταγωνίστρια Margot Robbie μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση.

Εκτός από το τουρ στο θαυμαστό αυτό ροζ σκηνικό, η 39χρονη πρώην ηθοποιός και νυν σκηνοθέτης έδωσε πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή του, την τέλεια απόχρωση του ροζ και πολλές άλλες behind-the-scenes πληροφορίες, όπως το από πού εμπνεύστηκαν αυτήν την άψογη ντουλάπα.

Το dreamhouse της Barbie

"Όταν της ανατέθηκε να ζωντανέψει αυτά τα εμβληματικά παιδικά παιχνίδια στη μεγάλη οθόνη, η Greta Gerwig επιστράτευσε τις ικανότητες της σκηνογράφου Sarah Greenwood και της διακοσμήτριας σκηνικών Katie Spencer. Παίρνοντας έμπνευση από τον μοντερνισμό του Midcentury στο Palm Springs δημιούργησαν μια ιδιόρρυθμη φαντασίωση σε φούξια-ροζ, όπου οι τσουλήθρες αντικαθιστούν τις σκάλες και δεν υπάρχει ούτε ένας τοίχος στον ορίζοντα - κατά την περιήγηση σε αυτό το εντυπωσιακό σκηνικό είναι δύσκολο να μην αισθανθείς μια έξαρση παιγνιώδους νοσταλγίας, καθώς η Greta δηλώνει: "Ήθελα να αποτυπώσω αυτό που ήταν τόσο γελοία διασκεδαστικό με τα Dreamhouses" γράφει το μέσο για την εντυπωσιακή αυτή περιήγηση.

Όσο για την απόχρωση του ροζ, η σκηνοθέτης της Barbie είπε πως αυτό έγινε κεντρικό θέμα συζήτησης πάρα πολλές φορές. "Δεν μπορώ καν να σας πω τις συσκέψεις που είχαμε για το ροζ. Δεν ήθελα να είναι τόσο αριστοκρατικό που να μην… όπως όταν ήμουν μικρό κορίτσι μου άρεσαν τα πιο ροζ και φωτεινά πράγματα."

Η Margot Robbie για την Barbie: «Είναι σεξουαλικοποιημένη, αλλά δεν πρέπει να είναι σέξι»

"Είναι απλά διασκεδαστικό και πανέμορφο, και είναι διαφανές ώστε να μπορούμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον", μοιράστηκε η Robbie όταν φάνηκαν τα πλάνα πλάνα των άλλων σταρ στα σπίτια τους. "Όλες οι Barbie στα δικά τους ονειρεμένα σπίτια ξυπνούν το πρωί και μπορούν να χαιρετούν η μία την άλλη".

Η ντουλάπα της Barbie και η 90s ταινία που την ενέπνευσε

Η Gerwig είπε στο μέσο ότι θυμόταν όταν ήταν παιδί "να στέκεται στα Toys "R" Us, να κοιτάζει τις Μπάρμπι με το πλαστικό [πάνω από το κουτί], και ήθελες να το βγάλεις και να τα διαλύσεις όλα και να τα αγγίξεις όλα".

Αυτό το πλαστικό κάλυμμα ενέπνευσε τον σχεδιασμό της ντουλάπας της Barbie στην ταινία, η οποία περιλάμβανε γυάλινες πόρτες που ανοίγουν σε μια "μαγική ντουλάπα" με αντικείμενα τέλεια τοποθετημένα κατά μήκος του τοίχου.

Η Robbie δήλωσε ότι όλοι ήταν "πολύ ενθουσιασμένοι" με τον σχεδιασμό της ντουλάπας και τα ρούχα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν. Και πρόσθεσε: "Λέγαμε ότι η ντουλάπα στο Clueless, σαν, ο πήχης είχε τεθεί τόσο ψηλά και θα θέλαμε πραγματικά να κάνουμε κάτι που να είναι τόσο ωραίο όσο αυτό".

Λίγα λόγια για την ταινία για να μην ξεχνιόμαστε

Με την Barbieland να τους έχει διώξει γιατί δεν ήταν οι τέλειες κούκλες, η Barbie (Margot Robbie) και ο Ken (Ryan Gosling) θα τολμήσουν να μπουν στον πραγματικό κόσμο για να ψάξουν για την αληθινή ευτυχία.

"Το να ζεις στη χώρα της Μπάρμπι είναι σαν να είσαι ένα τέλειο ον σε ένα τέλειο μέρος. Εκτός κι αν περνάς μια υπαρξιακή κρίση. Ή αν είσαι ένας Κεν." γράφει η επίσημη πλοκή και μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο για μία από τις -απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής- πιο spot-on κωμωδίες της χρονιάς, ένα είδος που έχει εκλείψει στα χρόνια της πολιτικής ορθότητας, του θυμού και του φόβου.

Στο cast επίσης θα βρούμε τους America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman και Will Ferrell (Anchorman, Talladega Nights, Step Brothers), ενώ guest εμφάνιση θα κάνει και η Dua Lipa, η οποία ερμηνεύει και ένα από τα βασικά single του soundtrack.

Η ταινία Barbie θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 20 Ιουλίου.