Οι απεργίες χτυπούν βαριά το μεγαλύτερο Comic-Con της χρονιάς

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Οι απεργίες χτυπούν βαριά το μεγαλύτερο Comic-Con της χρονιάς

Η απεργία των σεναριογράφων στο Χόλιγουντ συνεχίζεται, μπορεί να ακολουθήσουν οι ηθοποιοί και το μεγαλύτερο Comic Con της χρονιάς βλέπει όλα τα μεγάλα ονόματα να αποχωρούν.

Μετά την πανδημία σειρά έχουν οι απεργίες και το San Diego Comic-Con δέχεται ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα. Η απεργία των σεναριογράφων συνεχίζεται, σειρά πολύ πιθανόν να έχουν οι ηθοποιοί και τα μεγαλύτερα στούντιο και κανάλια κάνουν πίσω και δεν θα έχουν τίποτα να παρουσιάσουν στο μεγαλύτερο ετήσιο Comic Con της χρονιάς.

Η απεργία των σεναριογράφων συνεχίζει ακάθεκτη, μπορεί να ακολουθήσουν οι ηθοποιοί

Το San Diego Comic-Con (SDCC), το πολυαναμενόμενο ετήσιο Comic-Con όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνονται όλα τα μεγάλα στούντιο και τα μεγάλα κανάλια και streaming πλατφόρμες για να φέρουν τα νέα τους project (φρέσκα trailers, νέα blockbuster, αφίσες, ανακοινώσεις, πάνελ, προβολές), αντιμετωπίζει άλλη μια πιθανή αναποδιά μετά από μια διετή διακοπή λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η απεργία σεναριογράφων χτυπάει τα blockbuster: Αλλαγές σε Marvel, Star Wars & Avatar

Αν η SAG-AFTRA (σωματείο ηθοποιών) και η AMPTP (σωματείο παραγωγών) δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την προθεσμία της 30ής Ιουνίου και το σωματείο προχωρήσει σε απεργία, οι ηθοποιοί είναι σχεδόν βέβαιο ότι μαζί με τους σεναριογράφους και τους showrunners θα μείνουν εκτός προωθητικών εκδηλώσεων όπως το Comic-Con, αφήνοντας τα στούντιο σχεδόν χωρίς κανέναν να γεμίσει τα πάνελ μπροστά σε χιλιάδες αναμενόμενους θαυμαστές.

https://www.instagram.com/p/CgShmy9FaSL/

Εν μέσω αυτής της αβεβαιότητας, πολλά στούντιο έχουν ακυρώσει τα σχέδια για μια ισχυρή παρουσία στο SDCC φέτος. Η Disney και οι θυγατρικές της, Marvel Studios και Lucasfilm, δεν σχεδιάζουν κανένα πάνελ, κόβοντας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα cast για επερχόμενους τίτλους όπως "The Marvels", "Loki" Season 2, "Ahsoka" και "Haunted Mansion".

Το HBO (το οποίο έχει σύντομα την 4η σεζόν του "True Detective" και την 2η σεζόν του "House of the Dragon" στα γυρίσματα) επίσης δεν θα πάει. Ούτε η Sony Pictures (με τα "Gran Turismo" και "Kraven the Hunter" φέτος), όπως ούτε και η Universal Pictures (με τα "Last Voyage of the Demeter", "Strays" και "The Exorcist" φέτος).

Το Netflix, το οποίο είχε το μεγάλο το evetn του Tudum στην Βραζιλία όπου παρουσίασε αρκετά trailer μεγάλων παραγωγών του, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής του "One Piece", μένει επίσης εκτός SDCC φέτος.

Υπάρχουν βέβαια και τα στούντιο που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και γι' αυτό υιοθετούν μια πιο υπομονετική τακτική. Η Warner Bros. για παράδειγμα, που ετοιμάζεται να φέρει μεγάλους τίτλους της (όπως το "Blue Beetle" και το "Aquaman and the Lost Kingdom") και σίγουρα χρειάζεται αυτό το event για προώθηση δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συμμετοχή της, ενώ η streaming υπηρεσία της, το Max, σχεδιάζει να φέρει μερικούς animation τίτλους στο συνέδριο.

Η Paramount Pictures σκοπεύει να διοργανώσει ένα πάνελ για την ταινία κινουμένων σχεδίων "Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem", αλλά η streaming πλατφόρμα της, το Paramount+, δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για πάνελ για τις σειρές της "Star Trek".

Ποιες σειρές έχουν επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων (UPDATED)

Το NBC θα προχωρήσει με τα πάνελ του μόνο αν αποτραπεί η απεργία των ηθοποιών, αλλά παραμένει ασαφές αν το ίδιο ισχύει και για το Peacock. Εν τω μεταξύ, η Amazon εξακολουθεί να οριστικοποιεί τα σχέδιά της για το SDCC, λαμβάνοντας υπόψη τις πρεμιέρες της 2ης σεζόν του "The Wheel of Time" και του "The Boys: Gen V" το φθινόπωρο. Η Apple, από την άλλη πλευρά, έχει παραμείνει σιωπηλή σχετικά με την πιθανή παρουσία της στην εκδήλωση.

Χωρίς τα διαβόητα πάνελ του San Diego Comic-Con με τις εμφανίσεις πολλών αστέρων, κάποια στούντιο μπορεί να χρειαστεί να καταφύγουν σε άλλες διοργανώσεις και δράσεις για να προσελκύσουν κοινό.

Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι το SDCC θα δει μια σημαντική μείωση. Όταν επικοινώνησε με το Variety, ο εκπρόσωπος του Comic-Con David Glanzer έκανε μια προσεκτική δήλωση, αποφεύγοντας οριστικούς ισχυρισμούς σχετικά με την έκβαση της εκδήλωσης σε περίπτωση απεργίας των ηθοποιών. Ο Glanzer εξέφρασε την ελπίδα για μια γρήγορη λύση που θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, επιτρέποντας σε όλους να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Τόνισε ότι οι διοργανωτές του SDCC εργάζονται επιμελώς για την προετοιμασία μιας καλοκαιρινής εκδήλωσης που θα ανταποκρίνεται στη φήμη της.