Ο Harrison Ford μιλάει για την de-aging τεχνολογία και παίρνει θέση… κάπου στη μέση

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Harrison Ford μιλάει για την de-aging τεχνολογία και παίρνει θέση… κάπου στη μέση
Invision

Στη μέση ο Harrison Ford όταν μιλάει για το CGI και το AI στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μετρημένος, ανοιχτός και λογικός, ο Harrison Ford όταν μιλάει για τα εφέ, τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της de-aging τεχνολογίες.

Ο Harrison Ford μοιράζεται τις σκέψεις του για την τεχνολογία και το AI

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εκπομπή "Who's Talking to Chris Wallace?" που προβλήθηκε στο Max, ο διάσημος ηθοποιός Harrison Ford εξέφρασε τις διαφοροποιημένες απόψεις του σχετικά με τις εξελίξεις στην κινηματογραφική τεχνολογία, όπως το CGI και η τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η Jennifer Lawrence φοβάται ένα συγκεκριμένο είδος ηθοποιών, αλλά υπάρχει ένας που τη βοήθησε

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στη βιομηχανία του θεάματος, ο Ford τόνισε τη σημασία του να λαμβάνεις υπόψιν σου τη χρήση αυτών των τεχνολογιών.

"Καθώς η δουλειά σας περνάει από τις ταινίες στο streaming και αντιμετωπίζουμε έναν κόσμο τεχνητής νοημοσύνης, ποιος αγκαλιάζει την αλλαγή ή την κρατάει κάπως σε απόσταση;" ρώτησε ο Chris Wallace τον Ford.

https://www.instagram.com/p/CsblkkDq5IT/

"Όταν είναι χρήσιμη, χαίρομαι που την έχω, και όταν δεν είναι, απογοητεύομαι που επιλέξαμε να τη χρησιμοποιήσουμε", δήλωσε ισορροπημένα ο Ford.

"Νομίζω ότι δεν είναι θέμα της τεχνολογίας, αλλά του τρόπου με τον οποίο τη χρησιμοποιείς", συνέχισε. "Εννοώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε περισσότερους εχθρούς από όσους θα αντιμετώπιζε ποτέ κανείς στο παρελθόν. Περισσότερα αεροπλάνα στον ουρανό από όσα θα έβλεπε ποτέ κανείς. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι χάνεις την ανθρώπινη κλίμακα. Και αν το χάσεις αυτό, χάνεις την ικανότητα του κοινού να βιώσει, σε συνέπεια με τους χαρακτήρες, την ιστορία που αφηγείσαι. Είναι πολύ εύκολο".

Ο 80χρονος ηθοποιός βέβαια αναγνώρισε την αξιοσημείωτη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιήθηκε από την LucasFilm για να τον κάνει να φαίνεται και πάλι 40χρονος στην επερχόμενη ταινία του, "Indiana Jones and the Dial of Destiny". Ο ίδιος επαίνεσε την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης, δηλώνοντας: "Είναι ο 40χρονος Harrison Ford και γι' αυτό φαίνεται τόσο καλός. Είναι αληθινό".

"Εργάζομαι για την LucasFilm το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής μου. Κάθε καρέ της ταινίας [των ταινιών] … που έχουμε κάνει μαζί … θα μπορούσε να εξορύσσεται με, να 'μαστε πάλι, τεχνητή νοημοσύνη. Και θα μπορούσαν να βρουν τη σωστή γωνία, το σωστό φως, έτσι ώστε να είναι το στόμα μου, τα μάτια μου, το πρόσωπό μου, παντρεμένα. Δεν είναι photoshop ή κάτι τέτοιο. Δεν φαίνεται έτσι. Είναι αληθινό".

"Ήταν πανέμορφο", κατέληξε.

O Indy ξανά στους κινηματογράφους

Να πούμε βέβαια ότι αυτή η συνέντευξη συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη απεργία των σεναριογράφων στις ΗΠΑ, κατά την οποία η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία του θεάματος έχει γίνει βασικό σημείο διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της WGA και των παραγωγών του Χόλιγουντ. Τα σχόλια του Ford έρχονται να προστεθούν στη συνεχιζόμενη συζήτηση γύρω από την υπεύθυνη και συνετή εφαρμογή της τεχνολογίας στην κινηματογραφική παραγωγή.

Οι απεργίες χτυπούν βαριά το μεγαλύτερο Comic-Con της χρονιάς

Τον Harrison Ford θα τον δούμε από τις 29 Ιουνίου στους κινηματογράφους, να παίρνει ξανά το καπέλο και το μαστίγιό του για να γίνει μια τελευταία φορά ο Indiana Jones. Ο υποψήφιος για Όσκαρ James Mangold (Walk the Line, Logan, Ford v Ferrari) στη σκηνοθεσία, με το cast επίσης να βλέπει μεταξύ άλλων τους Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones και Mads Mikkelsen.