Η Jennifer Coolidge λέει μια μεγάλη αλήθεια για το μίσος για τον εαυτό και τι μπορεί να κοστίσει

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Jennifer Coolidge λέει μια μεγάλη αλήθεια για το μίσος για τον εαυτό και τι μπορεί να κοστίσει
AP

Η Jennifer Coolidge αποκαλύπτει το πώς το self-hate παραλίγο να της κοστίσει τον ρόλο της στο White Lotus.

Η Jennifer Coolidge παραλίγο να χάσει έναν εμβληματικό ρόλο στο "The White Lotus" και αποκαλύπτει το πώς οι αμφιβολίες για τον εαυτό της έπαιξαν σημαντικό ρόλο γι' αυτό.

Η Jennifer Coolidge, η αυτοεκτίμηση και η πανδημία

Σε πρόσφατη συνέντευξή της κατά τη διάρκεια του roundtable του The Hollywood Reporter, η Jennifer Coolidge, η διάσημη 61χρονη ηθοποιός, μοιράστηκε την ιστορία του πώς παραλίγο να χάσει τον εμβληματικό πλέον ρόλο της ως Tanya McQuoid στην επιτυχημένη σειρά "The White Lotus" του HBO.

https://www.instagram.com/p/CtQqy7fsvgY/

White Lotus: Η σαρωτική σειρά του HBO θα φέρει πίσω έναν χαρακτήρα από τον πρώτο κύκλο

Η Coolidge αποκάλυψε πώς ένας συνδυασμός αυτοαμφισβήτησης και μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 σχεδόν την οδήγησαν να χάσει την ευκαιρία.

Η 61χρονη ηθοποιός αφηγήθηκε την αρχική της συνάντηση με τον Mike White, τον δημιουργό της σειράς, όπου είχαν συζητήσει να συνεργαστούν σε ένα άλλο πρότζεκτ που είχε απορριφθεί από πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, η Coolidge δεν άκουσε ποτέ τίποτα περισσότερο γι' αυτό μέχρι που χτύπησε η πανδημία.

"Ο Mike και εγώ θα κάναμε μια άλλη σειρά, η οποία είχε απορριφθεί από πολλούς ανθρώπους, και ανέφερε ότι επρόκειτο να γράψει [την επόμενη] σειρά για πλούσιους ανθρώπους σε διακοπές, αλλά δεν άκουσα ποτέ τίποτα περισσότερο γι' αυτό", λέει η Coolidge στις Claire Danes, Emma D'Arcy, Dominique Fishback, Jennifer Garner και Melanie Lynskey για τον Mike White, τον δημιουργό της σειράς.

Τότε ήρθε η πανδημία του COVID-19, εξηγεί η Coolidge.

"Ήμασταν περίπου έξι μήνες στον COVID και ήμουν κλεισμένη στο σπίτι μου στην Νέα Ορλεάνη, τρώγοντας αυτές τις βίγκαν πίτσες. Ένας καλός φίλος και εγώ τρώγαμε δύο στο πρωινό, δύο στο μεσημεριανό και δύο στο βραδινό", λέει. "Ήμασταν στο COVID, κανείς δεν ήξερε ότι θα μου τηλεφωνούσαν και θα μου έλεγαν: 'Γεια σου Τζένιφερ, η εκπομπή μου πήρε πράσινο φως, πάμε να την κάνουμε. Και όλα θα γίνουν σε μια παραλία με μαγιό!' Οπότε, έλεγα "Όχι, δεν το κάνω αυτό", αλλά δεν είπα στον Mike ότι δεν το κάνω. Απλά είπα, "Ω, αυτό είναι τόσο ωραίο, Mike. Θεέ μου, συγχαρητήρια".

Η Coolidge λέει ότι "πίστευε ότι όλοι θα πεθάνουμε" κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε υιοθέτησε τη νοοτροπία "κάνε ό,τι θέλεις" όσον αφορά τη διατροφή της και άλλες πτυχές της ζωής της.

Η πίστη από φίλους

Ωστόσο, καθώς η σειρά αποκτούσε δυναμική και οι επιχειρηματίες άρχισαν να την προσεγγίζουν, η Coolidge έλαβε ένα καθοριστικό μήνυμα από τον Mike White. Στη μέση της νύχτας, το τηλέφωνό της χτύπησε με ένα μήνυμα από τον White που ρωτούσε: "Φοβάσαι;". Η Coolidge αναγνώρισε τη σημασία του μηνύματος και συνειδητοποίησε ότι ο White καταλάβαινε τους δισταγμούς της.

Παρά την επιμονή και την πίστη του White στις ικανότητές της, η Coolidge παρέμεινε αβέβαιη. Εξομολογήθηκε ότι η αρχική της απόφαση να μην αναλάβει τον ρόλο προήλθε από ένα μείγμα αυτοαμφισβήτησης και αίσθημα απροετοίμαστου. Αναγνώρισε ότι αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μεταξύ των ηθοποιών που λαχταρούν για ονειρεμένους ρόλους αλλά διστάζουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία.

Ευτυχώς για την Jennifer Coolidge, είχε μια υποστηρικτική κολλητή φίλη που είδε μέσα από τον αυτοσαμποτάζ της και την παρότρυνε να μην αφήσει την ευκαιρία να της ξεφύγει. Με την ενθάρρυνση της φίλης της, η Coolidge αγκάλιασε τελικά τον ρόλο και ξεκίνησε μια επιτυχημένη πορεία δύο σεζόν στο "The White Lotus", κερδίζοντας διακρίσεις όπως μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Screen Actors Guild Award και ένα Emmy.

https://www.instagram.com/p/CmIcWBlr5Rn/

The White Lotus: Μετά την Σικελία και την Χαβάη, η πολυβραβευμένη σάτιρα πάει Ταϊλάνδη

Αναλογιζόμενη την απροσδόκητη αναζωπύρωση της καριέρας της, η Coolidge εξέφρασε τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη της. Είχε πιστέψει ότι η στιγμή της στο προσκήνιο είχε περάσει, αλλά η απροσδόκητη ευκαιρία αναζωογόνησε την καριέρα της και της έφερε απέραντη χαρά. Εκτίμησε το γεγονός ότι βίωσε αυτό το αξιοσημείωτο ταξίδι πριν να είναι πολύ αργά, σημειώνοντας: "Είμαι τόσο ευτυχισμένη που πήρα αυτήν τη στιγμή πριν πεθάνω".

Το ταξίδι της Coolidge χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι μερικές φορές, όταν αντιμετωπίζεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου και απρόβλεπτες καταστάσεις, χρειάζεται η υποστήριξη των αγαπημένων σου προσώπων είναι κρίσιμη για να μπορέσεις να κάνεις ένα άλμα πίστης για εσένα και για να εκμεταλλευτείς ευκαιρίες που αλλάζουν τη ζωή σου.