12 Ρομαντικές ταινίες για να γίνει το καλοκαίρι σου πιο υποφερτό

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
12 Ρομαντικές ταινίες για να γίνει το καλοκαίρι σου πιο υποφερτό

Αν είσαι και εσύ αθεράπευτα ρομαντική, τότε σου έχουμε ρομαντικές ταινίες για να γίνεις λίγο περισσότερο.

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή (άντε, η δεύτερη τέλεια μετά την άνοιξη) για να ανθίσουν τα ρομάντζα και να πάρουν τον χώρο πους τους αξίζουν.

Αν είσαι και εσύ από τις "αθεράπευτα ρομαντικές" που το καλοκαίρι δεν σταματάς με τα romance φιλμ (ίσα ίσα, τα περιμένεις κιόλας), τότε σου έχουμε λιστούλα για να θυμηθείς ταινίες που πάνε με το καλοκαίρι σου.

8 Φορές που ταινίες και σειρές δεν φοβήθηκαν να μιλήσουν για τις αμβλώσεις

12 Ρομαντικές ταινίες που πάνε με το καλοκαίρι σου

Mamma Mia

Το Mamma Mia σε κάνει αυτό που κάθε ανάλαφρο μιούζικαλ θα έπρεπε: να τραγουδάς, να χορεύεις και να ερωτεύεσαι το ελληνικό καλοκαίρι. Σε ένα γραφικό ελληνικό νησί, το "Mamma Mia" αφηγείται την ιστορία της Sophie και την προσπάθειά της να ανακαλύψει την ταυτότητα του πατέρα της πριν από τον γάμο της. Γεμάτη με τις διαχρονικές μελωδίες των ABBA, αυτή η ταινία εγγυάται ένα ταξίδι γεμάτο αγάπη, γέλιο και ένα απολαυστικό cast που περιλαμβάνει τους μοναδικούς Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgård και Amanda Seyfried.

500 Days of Summer

Με μια μη γραμμική προσέγγιση, η ταινία εξιστορεί την ερωτική ιστορία του Tom και της Summer. Εξερευνώντας την πολυπλοκότητα των σύγχρονων σχέσεων, αυτό το ανεξάρτητο διαμαντάκι αποτυπώνει τα σκαμπανεβάσματα του να ερωτεύεσαι και να ξε-ερωτεύεσαι. Με μια πολύ καλές ερμηνείες από Joseph Gordon-Levitt και Zooey Deschanel, η ταινία αυτή είναι ένα must-see για όσους αναζητούν μια δόση ρεαλισμού και ένα γλυκόπικρο καλοκαιρινό ρομάντζο.

La La Land

Δεν είναι καθαρά καλοκαιρινή γιατί διαθέτει όλες τις εποχές, είναι όμως καθαρά ρομαντική, αληθινή και ταυτόχρονα ονειρική. Γι' αυτό και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να παρασυρθείς από τη μαγεία του Λος Άντζελες και τις μαγευτικές μελωδίες του "La La Land" που απέσπασε 6 Όσκαρ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μιούζικαλ που ακολουθεί το ταξίδι της επίδοξης ηθοποιού Mia και του μουσικού της τζαζ Sebastian. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ανθίζουν μέσα από εκπληκτικά μουσικά νούμερα, εξερευνώντας την αναζήτηση των ονείρων στο απαιτητικό "μέρος όπου φτιάχνονται τα όνειρα" και τις θυσίες που κάνουμε για την αγάπη. Ο Ryan Gosling και η Emma Stone γίνονται ένα χολιγουντιανό ζευγάρι που θα γίνει κλασικό.

Grease

Ώρα να πάρεις στον ώμο το δερμάτινο μπουφάν σου και να μπεις στον κόσμο του Rydell High με την κλασική καλοκαιρινή ρομαντική ταινία "Grease". Αυτό το εμβληματικό μιούζικαλ διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950 και αφηγείται την ηλεκτρισμένη ιστορία αγάπης του καλού κοριτσιού Sandy και του κακού αγοριού Danny. Γεμάτη με τραγούδια που έχουν αφήσει ιστορία, ζωντανές χορευτικές σκηνές και μια καλοκαιρινή περιπέτεια, αυτή η ταινία θα σε κάνει να τραγουδάς το "Summer Nights" για πολύ καιρό μετά.

How Stella Got Her Groove Back (Το Κυνήγι του Έρωτα)

Το "How Stella Got Her Groove Back" μας ταξιδεύει στο ηλιόλουστο νησί της Τζαμάικα. Βασισμένη στο μπεστ-σέλερ της Terry McMillan, η ταινία αυτή παρουσιάζει την Stella, μια επιτυχημένη καριερίστα, που βρίσκει την αγάπη και ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της κατά τη διάρκεια τροπικών διακοπών. Η Angela Bassett και ο Taye Diggs σπινθηροβολούν στην οθόνη, υπενθυμίζοντάς μας ότι το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η εποχή της περιπέτειας αλλά και της αναζωπύρωσης της φλόγας του πάθους.

Dirty Dancing

Πάμε πίσω στο καλοκαίρι του 1963 και ταξιδεύουμε στο θέρετρο Kellerman's Resort, όπου η αθώα Baby συναντά τον χαρισματικό δάσκαλο χορού, Johnny. Με φόντο τις καυτές χορευτικές κινήσεις και τις αξέχαστες μελωδίες, ο έρωτάς τους ανθίζει, αψηφώντας τους κοινωνικούς κανόνες και αφήνοντας το κοινό να λαχταρήσει το δικό του αξέχαστο καλοκαιρινό ρομάντζο.

Say Anything (Πες το Όπως Θες)

Η αγάπη δεν έχει όρια και το "Say Anything" αποτυπώνει με υπέροχο τρόπο το πνεύμα του νεανικού ρομάντζου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ο Lloyd Dobler, τον οποίο υποδύεται ο John Cusack, εκφράζει την αγάπη του για την Diane Court, την οποία υποδύεται η Ione Skye, με μια καντάδα από boombox, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο εμβλημαντικές ρομαντικές στιγμές του σύγχρονου και ποπ αμερικάνικου σινεμά. Μερικές φορές, οι πιο απλές χειρονομίες μπορούν να έχουν τον πιο βαθύ αντίκτυπο.

Before Sunrise (Πριν το Ξημέρωμα)

Τι πιο ονειρικό από το να συναντήσεις έναν άγνωστο σε ένα τρένο, αυτός ο άγνωστος να είναι ο Ethan Hawke και να αποφασίσετε να περάσετε μαζί μια αυθόρμητη καλοκαιρινή μέρα στην Βιέννη. Το "Before Sunrise" μας ταξιδεύει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι καθώς ο Jesse και η Celine (Julie Delpy), εξερευνούν την πόλη, μοιράζονται τις ελπίδες και τα όνειρά τους και ερωτεύονται. Μια ταινία για την τυχαία φύση των καλοκαιρινών ειδυλλίων και τις βαθιές συνδέσεις που μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα σε μία μόνο μέρα.

Roman Holiday (Διακοπές στην Ρώμη)

Μια ρομαντική απόδραση στους δρόμους της Ρώμης. Η Audrey Hepburn λάμπει ως πριγκίπισσα Ann, η οποία δραπετεύει από τα βασιλικά της καθήκοντα για μια μέρα περιπέτειας. Στην πορεία της, συναντά τον γοητευτικό δημοσιογράφο Joe Bradley, τον οποίο υποδύεται ο Gregory Peck. Αυτό το απολαυστικό κλασικό έργο αποτυπώνει την ουσία του καλοκαιρινού έρωτα και τη χαρά της ανακάλυψης απροσδόκητων δεσμών στα πιο μαγευτικά μέρη.

Safe Haven

Το "Safe Haven" είναι η τέλεια επιλογή για όσους απολαμβάνουν ένα άγγιγμα μυστηρίου και αγωνίας μαζί με το καλοκαιρινό ρομάντζο. Βασισμένη σε μυθιστόρημα του Nicholas Sparks, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Katie (Julianne Hough), η οποία βρίσκει "καταφύγιο" σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Καθώς δημιουργεί μια σχέση με έναν χήρο ιδιοκτήτη καταστήματος, τον Alex (Josh Duhamel), μυστικά από το παρελθόν της απειλούν να διαλύσουν το εκκολαπτόμενο ειδύλλιό τους. Με εντυπωσιακά παραθαλάσσια τοπία και ερμηνείες από καρδιάς, αυτή η ταινία θα σε κρατήσει συνδυάζει αγωνία με ρομαντισμό.

Stealing Beauty (Κλεμμένη Ομορφιά)

Με φόντο τη γραφική εξοχή της Τοσκάνης, το "Stealing Beauty" είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που μπλέκει την αγάπη, την τέχνη και την αυτογνωσία. Η Lucy (Liv Tyler), περνά τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Ιταλία, επανασυνδέεται με παλιούς φίλους και εξερευνά τις δικές της επιθυμίες. Σκηνοθετημένη από τον Bernardo Bertolucci, αυτή η οπτικά μοναδική ταινία αποτυπώνει την ουσία του νεανικού πάθους και τη μεταμορφωτική δύναμη των καλοκαιρινών ειδυλλίων.

To Catch a Thief (Το Κυνήγι του Κλέφτη)

Λίγος Χίτσκοκ χωράει σε κάθε λίστα, πόσο μάλλον καλοκαιρινή. Αν έχεις λοιπόν διάθεση για ένα κλασικό ρομάντζο αναμεμειγμένο με συναρπαστικές ληστείες και εντυπωσιακά τοπία της Γαλλικής Ριβιέρας, το "To Catch a Thief" είναι η ταινίας σου. Σε σκηνοθεσία του Alfred Hitchcock και με πρωταγωνιστές τον Cary Grant και την Grace Kelly, η ταινία ακολουθεί τον αποσυρμένο διαρρήκτη John Robie καθώς μπλέκεται σε έναν ιστό ίντριγκας και ρομαντισμού. Με πνευματώδη πειράγματα, λαμπερά σκηνικά και συναρπαστική πλοκή, η ταινία αυτή προσφέρει ένα απολαυστικό μείγμα αγωνίας και καλοκαιρινού ρομάντζου.