Napoleon: Αυτοκράτορας, εραστής, τύραννος ο Joaquin Phoenix στη νέα επική ταινία του Riddley Scott

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Napoleon: Αυτοκράτορας, εραστής, τύραννος ο Joaquin Phoenix στη νέα επική ταινία του Riddley Scott

Το επικό Napoleon του Ridley Scott έχει ολόφρεσκο trailer και υπόσχεται να μας κάνει μάρτυρες στην άνοδο ενός θρύλου.

"Ξεκίνησε από το τίποτα. Κατέκτησε τα πάντα." λέει το tagline της επερχόμενης επικής ταινίας "Napoleon" που υπογράφει ο Ridley Scott και έχει πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix.

Δες την άνοδο ενός αυτοκράτορα, εραστή, τυράννου, θρύλου

23 χρόνια μετά το "Gladiator" (Ο Μονομάχος, 2000), ο πολλάκις υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Ridley Scott (Blade Runner, Allien, Kingdom of Heaven) θα επανενωθεί με τον ταλαντούχο Joaquin Phoenix για να πουν την ιστορία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη για το Apple TV+. Το επικό ιστορικό δράμα όπως χαρακτηρίζεται, γραμμένο από τον David Scarpa (The Man in the High Castle, All the Money in the World), θα εξιστορήσει την άνοδο του Γάλλου ηγέτη στην εξουσία.

"Νομίζεις ότι είσαι σπουδαίος; Είσαι μόνο ένας ασήμαντος αγριάνθωπος που δεν είναι τίποτα χωρίς εμένα.", λέει η Empress Joséphine που την υποδύεται η Vanessa Kirby (The Crown).

Στο cast θα βρούμε επίσης τους Tahar Rahim, Ben Miles, Matthew Needham, Youssef Kerkour και Phil Cornwell.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας από την Feelgood προς τα τέλη Νοεμβρίου.

"Πρώτος εγώ το παραδέχομαι όταν κάνω λάθος. Απλώς δεν κάνω ποτέ", λέει ο Napoleon καθώς βλέπει μία από τις έξι μεγάλες μάχες που θα περιλαμβάνονται στην ταινία.

napoleon-poster.png

Σύμφωνα με την εταιρεία: "Η ταινία ΝΑΠΟΛΕΩΝ είναι μια θεαματική, επική περιπέτεια για την πολυτάραχη άνοδο και πτώση του εμβληματικού Γάλλου Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix. Η ταινία, μια πολύ υψηλών προδιαγραφών παραγωγή με την υπογραφή του θρυλικού σκηνοθέτη Ridley Scott, αποτυπώνει το ανελέητο ταξίδι του Βοναπάρτη στην εξουσία υπό το πρίσμα της εμμονικής, εκρηκτικής σχέσης του με τη μόνη αληθινή του αγάπη, τη Ζοζεφίν, προβάλλοντας τις οραματικές στρατιωτικές και πολιτικές τακτικές του μέσα από μερικές από τις πιο απαιτητικές δυναμικές σκηνές μάχης στην ιστορία του κινηματογράφου."