12 Ταινίες που για κάποιον λόγο πάντα βλέπουμε το καλοκαίρι (ενώ δεν είναι απαραίτητα καλοκαιρινές)

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
12 Ταινίες που για κάποιον λόγο πάντα βλέπουμε το καλοκαίρι (ενώ δεν είναι απαραίτητα καλοκαιρινές)

Τις βλέπουμε ξανά το καλοκαίρι και κανείς δεν μας έχει εξηγήσει γιατί. Αλλά συμβαίνει.

Υπάρχουν κάποιες που πάντα τις βλέπουμε τα Χριστούγεννα και ας μην είναι χριστουγεννιάτικες, όπως ο Ψαλιδοχέρης ή το Ghostbusters. Υπάρχουν ταινίες που πάντα βλέπουμε το Πάσχα και ας μην είναι πασχαλινές, όπως η Οδύσσεια, το Ben-Hur ή ο Σπάρτακος. Για κάποιον λόγο, το ίδιο συμβαίνει και με το καλοκαίρι.

10 Θρίλερ που θα σε βοηθήσουν να μην ξανακολυμπήσεις για το υπόλοιπο καλοκαίρι

12 Μη-καλοκαιρινές ταινίες… καλοκαιριού

E.T. the Extra-Terrestrial

Αγαπημένος παραμυθάς, αγαπημένος παραμύθι. Αυτή η ιστορία ενός νεαρού αγοριού που γίνεται φίλος με έναν εξωγήινο και ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια αποτυπώνει την ουσία των δεσμών και τη σημασία της φιλίας.

Stand By Me

Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Stephen King, το "Stand by Me" μας ταξιδεύει νοσταλγικά μέσα από την αξέχαστη καλοκαιρινή αναζήτηση μιας παρέας φίλων. Αυτή η ταινία ενηλικίωσης μας θυμίζει την έξαψη της ελευθερίας και της εξερεύνησης, μαζί με τους δεσμούς που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια αυτών των διαμορφωτικών χρόνων.

American Graffiti

Το "American Graffiti" του George Lucas, που διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1962, αποτυπώνει υπέροχα το πνεύμα της εφηβικής επανάστασης και τη χαρά της κρουαζιέρας στην Αμερική των μικρών πόλεων. Με ένα εξαιρετικό cast και ένα soundtrack γεμάτο κλασικές επιτυχίες, η ταινία αυτή μας προσκαλεί να ξαναζήσουμε τα ανέμελα καλοκαίρια της νιότης μας.

The Karate Kid

Κυριακή μεσημέρι, Mega. Δεκαετία '80, Μιγιάγκι και Μιγιάγκι Ντο, φιλίες, αγάπες και καράτε. Μια ταινία που δεν θα σαταμτήσουμε ποτέ να αγαπάμε και ποτέ να βλέπουμε στην τηλεόραση όποτε και να παίζεται (που συνήθως είναι το καλοκαίρι).

My Girl

Ο Macaulay Culkin όταν δεν ήταν Kevin McCalister και η γλυκύτατη Anna Chlumsky, σε μια ταινία που αποτυπώνει την αθωότητα μέσα από μια γλυκόπικρη ιστορία φιλίας. Τοποθετημένη σε μια μικρή πόλη το καλοκαίρι του 1972, αυτή η συγκινητική ταινία ενηλικίωσης μας υπενθυμίζει την πολυτιμότητα των πρώτων εμπειριών μας και τον πόνο της ενηλικίωσης.

Wet Hot American Summer

Εντάξει, ξεκάθαρα καλοκαιρινή ταινία και τη βλέπουμε όντως το καλοκαίρι. Μια ξεκαρδιστική παρωδία των ταινιών για καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, το "Wet Hot American Summer" απολαμβάνει τον παραλογισμό της εποχής. Με ένα all-star cast, αυτή η κωμωδία μας παρασύρει σε μια υπερβολική περιπέτεια γεμάτη με τρελούς χαρακτήρες και εξωφρενικές καταστάσεις που συμπυκνώνουν τέλεια την απρόβλεπτη φύση του καλοκαιριού.

Mermaids

Με το αχτύπητο τρίδυμο των Cher, Winona Ryder και Christina Ricci, το "Mermaids" αφηγείται την ιστορία μιας ιδιόρρυθμης μητέρας και των δύο κοριτσιών της, καθώς περιηγούνται στον έρωτα, την εφηβεία και την αυτογνωσία σε μια μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας.

Matilda

Ποια δεν ήθελε να έχει τις δυνάμεις της Matilda όταν ήταν μικρή; Και όσο και να το βλέπουμε, ίσως ακόμα λίγο το ευχόμαστε. Βασισμένο στο αγαπημένο βιβλίο του Roald Dahl, το "Matilda" είναι μια απολαυστική ταινία φαντασίας που ακολουθεί ένα νεαρό κορίτσι με εξαιρετικές δυνάμεις που ξεπερνά τα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της καταπιεστικής διευθύντριας του σχολείου της. Αυτή η συγκινητική ιστορία εξυμνεί τη δύναμη της φαντασίας, της φιλίας και του θριάμβου του καλού επί του κακού.

Almost Famous

Η ημι-αυτοβιογραφική ταινία του Cameron Crowe (Jerry Maguire, Vanilla Sky, Say Anything), "Almost Famous", μας ταξιδεύει νοσταλγικά στον κόσμο της ροκ μουσικής της δεκαετίας του '70. Μια ιστορία ενηλικίωσης που εξερευνά τη μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής και τη γοητεία της φήμης.

Boogie Nights

Μια απολαυστική και αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Σε σκηνοθεσία του Paul Thomas Anderson, αυτό το δράμα που διαδραματίζεται στη δεκαετία του '70 παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση μιας ομάδας χαρακτήρων στη βιομηχανία ταινιών για ενήλικες. Με τη ζωντανή ατμόσφαιρα και τις δυνατές ερμηνείες, έχει γίνει ένα cult classic που μπορείτε να βλέπεις άνετε τις μεγάλες καλοκαιρινές νύχτες.

Ferris Bueller's Day Off

"Το χω πει και θα το ξαναπώ. Η ζωή κυλάει πολύ γρήγορα. Αν δεν σταματήσεις να τη δεις για λίγο, μπορεί να τη χάσεις". Εφηβική, high-schoolική, ανέμελη, ξέγνοιαστη, μια κωμωδία της δεκαετίας του '80 που ακολουθεί τον Ferris Bueller και τους φίλους του καθώς ξεκινούν μια επική περιπέτεια, παρακάμπτοντας τους κανόνες και αγκαλιάζοντας τις χαρές του να είσαι νέος και ζωντανός. Αυτή η εμβληματική ταινία μας υπενθυμίζει να αξιοποιούμε στο έπακρο τις καλοκαιρινές μας μέρες και να απολαμβάνουμε τις απλές χαρές της ζωής.

Jumanji

Ο φανταστικός κόσμος της ζούγκλας που ξεπηδάει μέσα από το Jumanji θα είναι πάντα κάτι που θα χαζεύουμε το καλοκαίρι. Οριακά δεν έχουμε βάλει τα τύμπανα που ακούγονται όταν το παιχνίδι κάνει το κάλεσμά του για ήχο μηνύματος.

summer-movies-02.jpg