Ο Antonio Banderas είχε προειδοποιηθεί από τότε που ήταν ακόμα Zorro για την κυριαρχία του CGI

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Antonio Banderas είχε προειδοποιηθεί από τότε που ήταν ακόμα Zorro για την κυριαρχία του CGI
Invision

Ο Steven Spielberg προειδοποίησε τον Antonio Banderas για την άνοδο του CGI και για το πώς θα αλλάξουν τα πράγματα.

Ο Steven Spielberg, αγαπημένος παραμυθάς του Χόλιγουντ, βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και παραγωγός, όχι μόνο ξέρει να λέει ιστορίες για τη μεγάλη οθόνη, ξέρει να βλέπει και μπροστά. Και από τη δεκαετία του '90 είχε ήδη προειδοποιήσει τον Antonio Banderas για την άνοδο και την κυριαρχία του CGI.

Antonio Banderas και Zorro είχαν προειδοποιηθεί από τον Spielberg

Η Melanie Griffith καλύπτει το τατουάζ του Antonio Banderas με μια πιο μεγάλη αγάπη

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo Entertainment, ο διάσημος Ισπανός ηθοποιός Antonio Banderas γιόρτασε την 25η επέτειο της ταινίας "Η Μάσκα του Ζορό". Σε σκηνοθεσία του Martin Campbell και παραγωγή της Amblin Entertainment του Steven Spielberg, η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία, σημειώνοντας 250 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το 1998.

2019 TIFF -

Κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας, ο ίδιος ο Spielberg ήταν παρών στα γυρίσματα και είχε να μοιραστεί μια σημαντική πληροφορία με τον Banderas. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης προέβλεψε σωστά το μέλλον της κινηματογράφισης και της δημιουργίας ταινιών, ιδίως τη μετάβαση από τα πρακτικά εφέ στην τεχνολογία CGI.

Ο 62χρονος ηθοποιός θυμήθηκε με αγάπη τα λόγια του Spielberg: "Αυτό θα είναι πιθανότατα ένα από τα τελευταία γουέστερν γυρισμένο με τον τρόπο που γυρίζονταν τα γουέστερν τον παλιό καιρό, με αληθινές σκηνές με αληθινά άλογα, όπου όλα είναι αληθινά, [αληθινές] μάχες με σπαθιά, χωρίς CGI. Αλλά τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα αλλάξουν και θα αλλάξουν γρήγορα. Και γι' αυτό θα πρέπει να είστε περήφανοι για αυτή την ταινία".

Πόσα πήρε ο Tom Cruise για το Mission Impossible 7; Απέδωσαν τα τρελά ακροβατικά του;

Κοιτάζοντας πίσω στον αντίκτυπο της ταινίας του Ζορό μετά από 25 χρόνια, ο Antonio Banderas εξέφρασε τη βαθιά υπερηφάνεια του για την ταινία και τη συμβολή της στην κινηματογραφική ιστορία. Σημείωσε: "Δεν ξέρω αν είχα απόλυτη συνείδηση όταν έκανα τον "Ζορό" ότι θα είχε αντίκτυπο. Ο αντίκτυπος που είχε, και ειδικά μετά από 25 χρόνια… Ήταν μια πολύ όμορφη ταινία περιπέτειας με πολλά συστατικά που την έκαναν να λάμψει με πολύ όμορφο τρόπο. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις".

Ο Banderas, ο οποίος υποδύθηκε τον εμβληματικό Zorro στο πλευρό της Catherine Zeta Jones, εμφανίστηκε επίσης στο sequel του 2005, "Ο Θρύλος του Zorro". Αν και η δεύτερη συνέχεια είχε χλιαρή ανταπόκριση στο box office, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι τον έχουν προσεγγίσει με "διαφορετικές ιδέες" για μια πιθανή τρίτη ταινία Zorro.

Αν κάτι τέτοιο ποτέ προχωρούσε, ο Banderas ανέφερε ότι θα προτιμούσε έναν ρόλο μέντορα, παρόμοιο με τον χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Anthony Hopkins στην αρχική ταινία, δίνοντας τη σκυτάλη στον νέο Ζορό. Εξέφρασε ενθουσιασμό για το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας: "Θα ήταν υπέροχο, μόνο και μόνο να το κάνω. Αλλά ξέρετε, αν έρθει, τέλεια. Αν δεν έρθει, ξέρετε, οι άλλοι δύο είναι εκεί για πάντα".