12 ρομαντικές ταινίες που θα μας έρθουν μέσα στο 2023

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
12 ρομαντικές ταινίες που θα μας έρθουν μέσα στο 2023

Θες και εσύ ρομαντικές ταινίες για να περιμένεις; Σου μαζέψαμε τις ρομαντικές ταινίες που θα περιμένουμε σε σινεμά και πλατφόρμες για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Νέοι έρωτες που φουντώνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Απαγορευμένοι έρωτες που τελειώνουν (πάλι) εκεί που δεν το περιμένεις. Η αγάπη, το πάθος και οι βαθιές συνδέσεις βρίσκονται στην καρδιά της αφήγησης και το είδος των ρομαντικών φιλμ, μπορεί να ακούγεται κλισέ, μπορεί να έκανε στην ιστορία του σινεμά πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά πάντα θα έχει το κοινό του. Και ίσως καλά θα κάνει.

Από ιστορίες αγάπης που ζεσταίνουν την ψυχή μας μέχρι ιστορίες απροσδόκητων συναντήσεων και edgy romance, ο κόσμος του ρομαντισμού είναι έτοιμος να πλέξει τη μαγεία του και να μας κάνει να ξεχαστούμε.

Τα 12 blockbuster του καλοκαιριού - Τι πρέπει να δεις στη μεγάλη οθόνη

12 επερχόμενες ρομαντικές ταινίες

Love in Taipei

Το καλοκαίρι της 18χρονης Ever Wong, παίρνει μια απροσδόκητη τροπή όταν οι γονείς της της κάνουν έκπληξη ταξίδι στην Ταϊπέι για ένα μανδαρινικό πρόγραμμα. Η Ever ανακαλύπτει έκπληκτη ότι δεν έχει εγγραφεί σε κανένα μάθημα, αλλά αντίθετα για ένα καλοκαιρινό ελεύθερο πάρτι που οι ντόπιοι και οι άλλοι μαθητές αποκαλούν "Loveboat". Και γρήγορα δικαιώνει το όνομά του, όταν η Ever βρίσκει τον εαυτό της να προσπαθεί να μην ερωτευτεί δύο ελκυστικά αλλά εντελώς διαφορετικά αγόρια που διεκδικούν την προσοχή της, ενώ ταυτόχρονα βρίσκει το κουράγιο να αψηφήσει τις υψηλές προσδοκίες των γονιών της και να ακολουθήσει το πραγματικό της πάθος: τον χορό. Η ταινία βγαίνει στις 10 Αυγούστου στο Paramount+ (ΗΠΑ).

After Everything

Αν και η Tessa και ο Hardin έχουν χωρίσει, ο Hardin είναι αποφασισμένος να επανορθώσει και να αναζωπυρώσει την αγάπη τους. Όταν ταξιδεύει στην Λισαβόνα για να δει την Τέσσα, η πρώην ερωμένη του, η Natalie, μπαίνει ξανά στη ζωή του. Καθώς συνεχίζει να κυνηγάει την Tessa, προκύπτουν προβλήματα όταν εχθροί από το παρελθόν του στέκονται ανάμεσά τους και οι πιέσεις του εκδοτικού του οίκου απαιτούν την ολοκλήρωση του επόμενου μυθιστορήματός του.

Challengers

Το Challengers είναι μια επερχόμενη αμερικανική ρομαντική αθλητική κωμωδία-δράμα σε σκηνοθεσία του Luca Guadagnino και σενάριο του Justin Kuritzkes, με πρωταγωνιστές τους Zendaya, Josh O'Connor και Mike Faist. Στην ταινία, μετά από ένα σερί ηττών, η σύζυγος και προπονήτρια ενός πρωταθλητή του Grand Slam τον εγγράφει σε μια διοργάνωση Challenger, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρώην εραστή της.

Love at First Sight

Βασισμένο σε μυθιστόρημα του 2011, η ταινία ακολουθεί την Hadley και τον Oliver [που αρχίζουν να ερωτεύονται ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια της πτήσης τους από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο. Η πιθανότητα να ξαναβρούν ποτέ ο ένας τον άλλον μοιάζει αδύνατη, αλλά η αγάπη - και το Λονδίνο - μπορεί να έχουν έναν τρόπο να αψηφούν τις πιθανότητες.

Anyone But You

Ο Will Gluck του "Easy A" και του "Friends with Benefits" έρχεται με μια ακόμα ρομαντική κομεντί, με πρωταγωνίστρια την Sydney Sweeney του Euphoria. Δύο άνθρωποι που απεχθάνονται ο ένας τον άλλον από το κολλέγιο, ξανασυναντιούνται χρόνια μετά την αποφοίτησή τους για έναν γάμο και προσποιούνται ότι είναι εραστές για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους

anyone-but-you.jpg

Priscilla

Με την υπογραφή της Sofia Coppola (Lost in Translation) σε σενάριο και σκηνοθεσία, η οικογένεια Presley ξαναμπαίνει στο μικροσκόπιο, αυτήν τη φορά όμως από την οπτική της γυναίκας που παντρεύτηκε τον μύθο. Με πρωταγωνιστές τους νεοφερμένους Cailee Spaeny και Jacob Elordi, η βραβευμένη με Όσκαρ σκηνοθέτης, βασίστηκε στο βιβλίο της Priscilla Presley του 1985 "Elvis and Me" και ουσιαστικά αφηγείται την ιστορία του πρώιμου ειδυλλίου του διάσημου ζευγαριού.

A Family Affair

Ο Richard LaGravenese, σκηνοθέτης και σεναριογράφος των Paris, je t'aime, Freedom Writers και P.S. I Love You, έρχεται φέτος με μια ακόμα ρομαντική ταινία, με πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman, Zac Efron, Joey King, Liza Koshy και Kathy Bates. Μια η Ζάρα, εργάζεται ως βοηθός ενός αστέρα του κινηματογράφου. Μέχρι που αυτός ερωτεύεται τη μητέρα της. Ένα απροσδόκητο ειδύλλιο πυροδοτεί κωμικές συνέπειες για μια νεαρή γυναίκα, τη μητέρα της και το αφεντικό της, που παλεύουν με τις περιπλοκές του έρωτα, του σεξ και της ταυτότητας.

family-affair.jpg

Passages

Γαλλική ρομαντική κομεντί με την Adèle Exarchopoulos, τον Ben Whishaw και τον Franz Rogowski. Ο γάμος ενός ζευγαριού μπαίνει σε κρίση όταν ο ένας από τους δύο αρχίζει παρορμητικά μια παθιασμένη σχέση με μια νεαρή γυναίκα.

passages.jpg

Match Me If You Can

Όταν μια computer nerd απορρίπτεται από μια online υπηρεσία γνωριμιών ως "αταίριαστη", κηρύσσει πόλεμο στην υπηρεσία γνωριμιών και γίνεται μια απρόθυμη εκπρόσωπος όλων των απογοητευμένων εργένηδων εκεί έξω. Το πρόβλημα είναι…: Η υπηρεσία γνωριμιών ορκίζεται ότι δεν την απέρριψε.

Puppy Love

Μετά από ένα καταστροφικό πρώτο ραντεβού, η Νικόλ και ο Μαξ ορκίζονται να χάσουν ο ένας τον αριθμό του άλλου μέχρι τα σκυλιά τους να βρουν ένα ερωτικό ταίρι. Οι ξεκαρδιστικά αταίριαστοι και οι δύο, αναγκάζονται να γίνουν υπεύθυνοι συν-γονείς, αλλά καταλήγουν να βρουν και οι ίδιοι την αγάπη.

The Modelizer

Ένας εργένης μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ που βγαίνει μόνο με μοντέλα, συναντά το ταίρι του όταν πέφτει πάνω σε ένα μοντέλο από την Βραζιλία που αρνείται να παίξει με τους κανόνες του και καταλήγει όχι μόνο να την ερωτευτεί, αλλά και να ανακαλύψει στην πορεία το νόημα της αγάπης.

A Beautiful Life

Ο Elliott, ένας νεαρός ψαράς με εξαιρετική φωνή, παίρνει την ευκαιρία της ζωής του, όταν τον ανακαλύπτει σε ένα πάρτι η διάσημη μουσικός μάνατζερ Suzanne. Σύντομα τον φέρνει σε επαφή με την αποξενωμένη κόρη της και μουσική παραγωγό, Lily. Στον δρόμο του προς το να γίνει αστέρι, αγώνες από το παρελθόν απειλούν όχι μόνο τη μεγάλη του επιτυχία, αλλά και τον εκκολαπτόμενο έρωτα με την Lily.