Η Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου κι αυτό δεν είναι το μόνο highlight

Τζένη Ντεμιράι
Η Monica Bellucci στη Θεσσαλονίκη για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου κι αυτό δεν είναι το μόνο highlight

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έρχεται από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου και φαίνεται να έχει πλούσιο περιεχόμενο! Η παρουσία της Monica Bellucci τράβηξε όλα τα βλέμματα μετά τη σχετική ανακοίνωση στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ. Η λαμπερή της εμφάνιση όμως δεν θα είναι το μοναδικό highlight της διοργάνωσης.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παρευρεθεί η λαμπερή Ιταλίδα σταρ της μεγάλης οθόνης Monica Bellucci αλλά αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό highlight της 64ης διοργάνωσης που ανοίγει τις πόρτες της την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου και προσκαλεί νέους και παλιούς δημιουργούς αλλά και λάτρεις του σινεμά να συμμετέχουν ενεργά με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Η Monica Bellucci έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Η Monica Bellucci θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη 8 και 9 Νοεμβρίου για το Φεστιβάλ στο πλαίσιο του οποίο θα παρουσιάσει δύο ταινίες. Συγκεκριμένα, στις 8/11 θα παραβρεθεί στην προβολή του υβριδικού φιλμ «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις» των Tom Volf και Γιάννη Δημολίτσα, ενώ μία μέρα αργότερα θα βρεθεί στην προβολή της συγκινητικής ιστορίας «Μαλένα» (2000) του Giuseppe Tornatore.

Monica Bellucci

Μάλιστα, η Monica Bellucci θα παραλάβει και τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο κυρίως για τους «τολμηρούς και πολυδιάστατους ρόλους σε μια σπουδαία κινηματογραφική καριέρα τόσο στο Χόλιγουντ όσο και στο ευρωπαϊκό σινεμά», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου.

Εκτός αυτού, όμως, η Monica Bellucci αποτελεί «σημείο αναφοράς στον κόσμο της μόδας, διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς και γοητείας».

395428004_274917132186596_1295370976080780231_n.jpg

Άλλες σημαντικές προσωπικότητες του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκτός από τη Monica Bellucci, όμως, το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα καλωσορίσει και άλλες σημαντικές προσωπικότητες που συνδέονται με τον μεγαλόκοσμο της τέχνης, είτε μέσω της φυσικής τους παρουσίας, είτε με τη μορφή αφιερωμάτων που θα γίνουν προς τιμήν τους.

Έτσι, λοιπόν, Χρυσό Αλέξανδρο θα λάβει και ο Νίκος Περάκης, για τον οποίο θα παρουσιαστεί αφιέρωμα με πέντε ταινίες, οι οποίες αναδεικνύουν το έργο του ως σκηνοθέτη αλλά και ως production designer.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί, επίσης, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Alexander Payne, για την παρουσίαση της νέας του ταινίας Τα Παιδιά του Χειμώνα / The Holdovers, ενώ ο σκηνοθέτης των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών παγκοσμίως (Six Feet Under, Game of Thrones, True Detective κ.ά), Jeremy Podeswa, θα δώσει ένα συναρπαστικό masterclass.

https://www.instagram.com/p/CydvUT5ozvb/

Επιπλέον, το Φεστιβάλ πρόκειται να τιμήσει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τάκη Κανελλόπουλο, ο οποίος έδρασε σε όλη του τη ζωή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ. Ακόμα, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει ειδική προβολή στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου, η οποία απεβίωσε στις 6 Οκτωβρίου 2023.

Τέλος, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνδέει πλέον το όνομά του με την αγαπημένη Χάρις Αλεξίου, η οποία θα είναι φέτος ambassador της Αγοράς του Φεστιβάλ.

Οι ταινίες του Φεστιβάλ

Συνολικά στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 270 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Επίσης, 79 από αυτές τις ταινίες θα προβληθούν και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Η αυλαία θα ανοίξει την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 με την ταινία Στη φωτιά του γαλλο-βιετναμέζου σκηνοθέτη Tran Anh Hung, η οποία κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 με την προβολή της ταινίας Πεσμένα Φύλλα του αγαπημένου φινλανδού δημιουργού Aki Kaurismäki, η οποία απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στις Κάννες.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα με τις ταινίες που θα προβληθούν στο Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η Καραμπέτη γίνεται Φραγκογιαννού στην ταινία «Φόνισσα» και το κοινό έχει ήδη ανατριχιάσει

*Η κεντρική εικόνα τραβήχτηκε στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από τη Τζένη Ντεμιράι