H Penelope Cruz φοβάται την οδήγηση και η ταινία «Ferrari» της ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις

Τζένη Ντεμιράι
H Penelope Cruz φοβάται την οδήγηση και η ταινία «Ferrari» της ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις
Invision

Η Penelope Cruz, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ferrari», την οποία σύντομα θα δούμε στους κινηματογράφους της χώρας μας, παραδέχτηκε πως αν το περιστατικό είχε συμβεί στην ενήλικη ζωή της, θα είχε πάθει υστερία.

Είναι κάπως οξύμωρο, αλλά αν και στην τελευταία ταινία στην οποία συμμετέχει, η Penelope Cruz υποδύεται τη συνιδιοκτήτρια της Ferrari, στην πραγματική της ζωή δεν αγαπά ιδιαίτερα τα αυτοκίνητα.

https://www.instagram.com/p/C18Go19v0YV/

Η Ισπανίδα ηθοποιός, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο ELLE και δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, αποκάλυψε ότι μια τραυματική εμπειρία της παιδικής της ηλικίας, της δημιούργησε φόβο για την οδήγηση, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η 49χρονη σταρ:

«Ήταν ένα μεγάλο τραύμα, καθώς την είδα να χάνει τις αισθήσεις της. Και στο νοσοκομείο ήμουν εντελώς μουδιασμένη, έλεγα στους γύρω μου “Η αδερφή μου μόλις παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο"», εξομολογήθηκε.

Η Penelope Cruz παραδέχτηκε, μάλιστα, πως αν το περιστατικό είχε συμβεί στην ενήλικη ζωή της, θα είχε πάθει υστερία, κάνοντας μας να καταλάβουμε ότι είναι από τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να κρατήσουν την ψυχραιμία τους σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής.

https://www.instagram.com/p/C2PhWVzOr5K/

Η δυσάρεστη ανάμνηση την επηρεάζει μέχρι και σήμερα και αυτός είναι ο λόγος που όταν ήρθε η ώρα να υποδυθεί τη σύζυγο του Enzo Ferrari, Laura, στην ταινία «Ferrari» του Michael Mann, που θα παίζεται στους κινηματογράφους της χώρας μας από τις 25 Ιανουαρίου, δεν ήταν καθόλου πρόθυμη να καθίσει πίσω από το τιμόνι.

Όπως είπε η ίδια στη συνέντευξη, την χαρακτηρίζει η υπερευαισθησία με κάθε τρόπο, οπτικά, ηχητικά, συναισθηματικά. Αυτή, μάλιστα, η υπερευαισθησία την κάνει να συναισθάνεται και να «πονάει» περισσότερο το κάθε πράγμα και την κάθε κατάσταση γύρω της.

https://www.instagram.com/p/C2PrnTjuwG_/

Ευτυχώς, μετά την παράσυρση η αδερφή της Penelope, Monica, κατάφερε να ξανασταθεί στα πόδια της και μέχρι σήμερα είναι πολύ δεμένη με την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη αδερφή της. Οι δυο τους μοιάζουν πολύ και η Monica Cruz έχει επίσης ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής, παίζοντας μεταξύ άλλων στις παρακάτω κινηματογραφικές παραγωγές και σειρές: «The Girl of Your Dreams», «Drag Race España», «All Inclusive».

Spain Monica Cruz

Η αδερφή της Penélope Cruz, Monica.

Πηγή: AP

Ο ρόλος της Penelope Cruz ως Laura Ferrari

Πέρα από το τραύμα της, η Cruz αναφέρθηκε και στον ρόλο της ως Laura Ferrari, επισημαίνοντας ότι η ενσάρκωση του χαρακτήρα της απαιτούσε να προβάλλει τη θλίψη της μητέρας που πενθεί τον γιο της, με κάθε τρόπο, ακόμα και με τον τρόπο που ντύνεται.

«Κάθε μέρα είναι ένα ερώτημα για το πώς τα καταφέρνει μέσα στην ημέρα», είπε η Cruz για τη Laura, της οποίας ο μοναδικός γιος, ο Dino, πέθανε στην ταινία του Michael Mann. «Έχει αυτή την τραγωδία από την οποία δεν θα συνέλθει ποτέ, και είναι επίσης αυτό που έκανε τον γάμο τους να διαλυθεί, επειδή και οι δύο αισθάνονται ότι απέτυχαν να τον σώσουν», προσθέτει σχολιάζοντας τη συναισθηματική προέκταση της ταινίας.

Britain Ferrari Premiere

Πηγή: AP

Ποια η υπόθεση της ταινίας «Ferrari»

Η ταινία «Ferrari» φέρνει στο προσκήνιο τον Ιταλό ιδρυτή της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, Enzo Ferrari.

Μεταφέροντας μας στο 1957, λίγο πριν από τον περιβόητο αγώνα «Mille Miglia», τον οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Alfonso de Portago και εννέα θεατές, η υπόθεση στοχεύει στο να μας συστήσει κινηματογραφικά τον Enzo Ferrari και την κατηγορία που ακολούθησε για ανθρωποκτονία, αφού το δυστύχημα στον αγώνα έγινε όσο ο Alfonso de Portago οδηγούσε μία Ferrari.

Τον Enzo Ferrari υποδύεται ο Adam Driver, ο οποίος θα κληθεί όχι μόνο να αντιμετωπίσει τα ζητήματα στην επαγγελματική του ζωή, αλλά και να μας παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο ο Ferrari ζει, έχοντας σύζυγο και ερωμένη.

Η υπόθεση βασίζεται στο βιβλίο «Enzo Ferrari: The Man, The Car, The Races, The Machine», το οποίο έγραψε ο δημοσιογράφος Brock Yates.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αν και η ιστοιρία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, δεν είναι όλα όσα θα δεις στην οθόνη όπως ακριβώς έγιναν στην πραγματικότητα.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP