Η Emma Stone ανάμεσα στα φαβορί των Oscars αλλά στα στοιχήματα η Lily Gladstone την «απειλεί»

Τζένη Ντεμιράι
Η Emma Stone ανάμεσα στα φαβορί των Oscars αλλά στα στοιχήματα η Lily Gladstone την «απειλεί»

Ανάμεσα στα φαβορί των Oscars εκτός από την Emma Stone, την  Lily Gladstone και τον Cillian Murphy είναι και η εκπληκτική Da’ Vine Joy Randolph από τα «Παιδιά του Χειμώνα».

Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει. Μας χωρίζουν μόλις τρεις ημέρες από τη μεγάλη βραδιά της 96ης απονομής των Oscars, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε live στην Ελλάδα μέσω της Cosmote TV, στη 1:00 π.μ. την Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Λίγο πριν ανακοινώσει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου τους μεγάλους νικητές, είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίξουμε μία ματιά στα φαβορί των σημαντικότερων κατηγοριών.

Είναι τόσο δεδομένος ο θρίαμβος του «Oppenheimer» ή υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να δούμε ανατροπές;

Oscars-Guide

Βarbie: Μία ταινία για γυναίκες με υποψήφιο έναν άντρα - Bρες το λάθος

Τα στοιχήματα προδίδουν τις σίγουρες νίκες

Αναλύοντας τις αποδόσεις σε στοιχηματικές εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδας μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία αφορούν τους νικητές της μεγάλης βραδιάς.

Στην κατηγορία «Καλύτερης Ταινίας», το «Oppenheimer» θεωρείται το μεγάλο φαβορί. Το ότι έχει κερδίσει το αντίστοιχο βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA σε συνδυασμό με την εξαιρετική συνολική πορεία του σε υποψηφιότητες και προηγούμενα βραβεία, οδηγούν σε χαμηλές αποδόσεις στις στοιχηματικές εταιρείες και μία σίγουρη νίκη.

Η διαφορά, μάλιστα από την αμέσως επόμενη ταινία, «Poor Things», είναι τεράστια. Σύμφωνα με το Fox Sports, αν κάποιος στοιχηματίσει 10 δολάρια στο ότι το βραβείο Best Picture θα βρεθεί στα χέρια του Nolan, θα λάβει πίσω μόλις 10,20 δολάρια. Την ίδια στιγμή, αν κάποιος στοιχηματίσει το ίδιο ποσό για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, θα κερδίσει 190 δολάρια.

poor-things.jpg

Καλύτερος σκηνοθέτης φαίνεται ότι θα αναδειχθεί ο Christopher Nolan, χαρίζοντας ακόμα μία νίκη στην ταινία «Oppenheimer», η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων από το καλοκαίρι του 2023, όταν έκανε πρεμιέρα με μία ακόμα ταινία-φαινόμενο, την «Barbie».

Σύμφωνα και πάλι με το Fox Sports, όσοι στοιχηματίσουν 10 δολάρια θεωρώντας πως ο Nolan θα κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο θα λάβουν μόλις 10,33 δολάρια, ενώ αν κάποιος «παίξει» 10 δολάρια για τον Γιώργο Λάνθιμο (ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και σε αυτή την κατηγορία) θα λάβει 120 δολάρια.

Britain BAFTA Film Awards 2024 Winners Photocall

Τα δύο παραπάνω βραβεία, μαζί με αυτό του Καλύτερου Ηθοποιού, φαίνεται ότι είναι τα «στανταράκια» της παραγωγής που έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι, ο Cillian Murphy θα σηκώσει ακόμα ένα βραβείο για τον ρόλο του Robert Oppenheimer.

96th Academy Awards Oscar Nominees Luncheon - Portraits

Συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες κατηγορίες, όμως, η νίκη σε αυτή την περίπτωση είναι λιγότερο σίγουρη, αν και παραμένει πάρα πολύ πιθανή. Δεδομένου ότι η διαφορά στις αποδόσεις των δύο πρώτων υποψηφίων μειώνεται αισθητά, δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ο Murphy να χάσει τη νίκη από τον Paul Giamatti και την εξαιρετική ερμηνεία που μας χάρισε στο εκπληκτικό «The Holdovers». Αν κάποιος στις ΗΠΑ στοιχηματίσει 10 δολάρια πιστεύοντας πως ο Giamatti θα «στεφθεί» ηθοποιός της χρονιάς, θα κερδίσει 65 δολάρια, τη στιγμή που κάποιος που θα «παίξει» τον Murphy το ίδιο ποσό, θα πάρει πίσω μόλις 11.

Awards Season

Η Emma Stone κινδυνεύει από τη Lily Gladstone

Στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου το τοπίο αρχίζει να θολώνει. Ενώ πριν από περίπου έναν μήνα η Emma Stone ήταν το μεγάλο φαβορί για την ερμηνεία της στο «Poor Things», φαίνεται ότι θα χρειαστεί να κοντραριστεί με την Lily Gladstone από το «Killers of the Flower Moon» για να φτάσει στη νίκη του δεύτερου της Όσκαρ σε αυτή την κατηγορία.

Η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πρωταγωνίστριες είναι μικρή. Αν κάποιος στοιχηματίσει 10 δολάρια για τη νίκη της Mollie Burkhart, θα λάβει πίσω 15,41 δολάρια, ενώ αν κάποιος στοιχηματίσει πως νικήτρια θα στεφθεί η Bella Baxter θα κερδίσει 22,50 δολάρια.

Στις κατηγορίες Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου φαβορί είναι ο Robert Downey Jr. από τον «Oppenheimer» και η Da’ Vine Joy Randolph από τους «The Holdovers».

And the Oscar goes to…. 1 Λεπτό Ευτυχίας!