Beef, BBL και φλεξάρισμα: To GOAT λεξικό της Ελληνικής trap μουσικής είναι εδώ

Τσακιρίδου Χριστίνα
Beef, BBL και φλεξάρισμα: To GOAT λεξικό της Ελληνικής trap μουσικής είναι εδώ

Η σημασία πίσω από τις συντομεύσεις και τις εκφράσεις που ακούς ξανά και ξανά στα δημοφιλή trap τραγούδια.

Είτε σου αρέσει είτε όχι, η trap αποτελεί ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή είδη μουσικής στη χώρα μας. Tα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες έρχονται στο προσκήνιο και κεντρίζουν το ενδιαφέρον της νεολαίας (και όχι μόνο), η οποία έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη της για τα trap τραγούδια.

Δεν είναι τυχαίο πως οι trappers έχουν εκατομμύρια προβολές και streams στα singles τους, τα οποία γίνονται συχνά viral, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Τσακωμοί (aka beefs, θα καταλάβεις μετά περί τίνος πρόκειται), αξιόλογες συνεργασίες και τραγούδια βγαλμένα από τη ζωή συνθέτουν την trap σκηνή και μας καλούν να την ανακαλύψουμε.

Κακά τα ψέματα, υπάρχουν πολλές λέξεις/φράσεις που ακούμε on repeat στα trap τραγούδια και μας αφήνουν με την απορία, αφού αδυνατούμε να κάνουμε τη σύνδεση για να δούμε τι μπορεί άραγε να σημαίνουν. Αν είσαι μια (ή ένας) από εμάς που χρειάζονται λεξικό της σύγχρονης trap, έψαξα και βρήκα για εσένα την ερμηνεία των πιο κλισέ λέξεων.

Maya Hawke: Η κόρη της Uma Thurman και του Ethan Hawke σε ανατρεπτικό μουσικό βίντεο

Τι σημαίνουν οι λέξεις που ακούς στα trap τραγούδια

BBL: Η συντόμευση του Brazilian Butt Lift (ανόρθωση γλουτών). Η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί σήμερα μία από τις πιο δημοφιλείς της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής.

«Αυτό είναι BBL ή στο έδωσε η μαμά σου;», αναρωτιέται ο FY στο viral τραγούδι «Nisi» το οποίο μετρά σήμερα περισσότερες από 16 εκατομμύρια προβολές.

Gangsta: H ακριβής μετάφραση της λέξης σημαίνει μαφιόζος, μέλος συμμορίας.

«Ζούμε τ' όνειρο, gangsta, gangsta, λέγαν δε μπορώ, gangsta, gangsta, σε κυκλοφορώ, gangsta, gangsta, σαν να οπλοφορώ, gangsta, gangsta», τραγουδά ο Snik στο ομότιτλο τραγούδι.

Φλεξάρω: Κάνω επίδειξη (από την Αγγλική λέξη flex). Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τον όρο για την αλόγιστη χρήση luxury κοσμημάτων που κάνουν οι trappers θέλοντας να κάνουν επίδειξη πλούτου.

Πάγος: Ο πάγος παραπέμπει σε πολύ ακριβά ασημένια κοσμήματα όπως αλυσίδες και μεγάλα κολιέ με το σήμα του δολαρίου, που συνηθίζουν να φορούν οι trappers.

«Φοράω στο λαιμό μου πάγο απ'το Dubai, άμα μου αρέσει το αγοράζω αν μου πάει», ακούμε στο κουπλέ γνωστού τραγουδιού.

https://www.instagram.com/p/CikRaCvsc_I

Μύριο: Συντόμευση της λέξης εκατομμύριο.

DM: Συντομογραφία του direct message στο Instagram.

«Κι' όλο στέλνει DM (DM,DM), θέλει να με γνωρίσει, κι' όλο στέλνει DM, είναι καλύτερα μαζί μου θέλει να σε χωρίσει», τραγουδά ο Snik στο viral τραγούδι «Online».

Κασέρι: Τα μετρητά (από την λέξη cash).

«Capital music το μυαλό μου στο κασέρι, Σαλόνικα ταξιδεύω μεθυσμένος/ ντυμένος μες στα μαύρα λες κι έχουμε πένθος, φράγκα αλυσίδες και το στυλ μου είναι fuego», ερμήνευε ο αείμνηστος MadClip.

Beef: Κόντρα ανάμεσα σε 2 καλλιτέχνες. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει γνωστούς Έλληνες trappers να εκτονώνουν την αντιπάθειά τους μουσικά, κυκλοφορώντας κομμάτια με όλο νόημα στίχους.

Goat: Το GOAT (Greatest Of All Time) χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιον ή κάτι που είναι το καλύτερο στον τομέα του. Στην αργκώ σημαίνει «ο σπουδαιότερος όλων των εποχών» και σήμερα χρησιμοποιείται σε πολλά trap τραγούδια με αλαζονική διάθεση.

Πηγή κεντρικής: nerogreco

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικούς από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες της trap σκηνής.