Η «επιστροφή στο σπίτι» για τον Κωστή Μαραβέγια είναι Φραντζή και Θαρύπου γωνία & εμείς πήγαμε

Ανθή Μιμηγιάννη
Η «επιστροφή στο σπίτι» για τον Κωστή Μαραβέγια είναι Φραντζή και Θαρύπου γωνία & εμείς πήγαμε
Instagram

Στον Σταυρό του Νότου όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα κάθε Παρασκευή. 

Ο εχθρός του καλού το καλύτερο και το καλύτερο μέρος όπου ο Κωστής Μαραβέγιας ξεδιπλώνει τη μουσική του και δίνει ραντεβού με το ετερόκλιτο κοινό που τον ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Σταυρό του Νότου. Μια ανάσα πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου και λίγες ημέρες πριν από την εμφάνισή του με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, επέστρεψε στον πιο ζεστό και παρεΐστικο χώρο της Αθήνας.

Εκεί που αισθάνεται πάντα μια μεγάλη αγκαλιά και που τη χαρίζει με τη σειρά του απλόχερα σε εκείνους τους μουσικά συνένοχους που τον στηρίζουν. Εκεί που μαζί με τους συνεργάτες του έπιασαν τα σόλο τους από εκεί που τα άφησαν την τελευταία φορά που έπαιξαν στην ίδια σκηνή, μια δεκαετία πριν.

Πού πετύχαμε τον Κωστή; Στην καλύτερη δημιουργική του φάση στον Σταυρό του Νότου

Διανύοντας την καλύτερη φάση της πορείας του και έχοντας στις μουσικές αποσκευές του κομμάτια που τον καθόρισαν στη μουσική σκηνή, ο τραγουδοποιούς δίνει ραντεβού από τις 4 Νοεμβρίου και για οκτώ Παρασκευές μέχρι (Παρ, 23/12) Φραντζή και Θαρύπου γωνία, όπως παλιά. Στο μουσικό του σπίτι, εκεί που τον είχαμε δει και εμείς τότε, και που τον είδαμε και τώρα.

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στον αγαπημένο μας «Σταυρό» και δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε κι εμείς ραντεβού στην τοποθεσία που όλοι γινόμαστε μια παρέα. Έτσι κι έγινε την Παρασκευή (9/12) που αφεθήκαμε σε μπόσα νόβα, latin, jazz, swing, balkan, και άλλους χορευτικούς, γεμάτους ενέργεια και ρομαντισμό ήχους. Η συμπεριφορά του Κωστή επί σκηνής δημιουργεί πάντα τη γνωστή οικειότητα. Και αυτό είναι αξία.

Με ματιά στο μέλλον- αφού εκτός από τα γνωστά του κομμάτια ο καλλιτέχνης περνάει σε νέα καλλιτεχνική φάση με το νέο του δίσκο, ανέβηκε ξανά στην Κεντρική Σκηνή και μαζί με την εκρηκτική Ξένια Ντάνια και τη μπάντα του, όλοι μαζί απογείωσαν τη βραδιά που ξεκίνησε στις 22:00 και που ο χρόνος «πάγωσε» για όλους εμάς τους ονειροπόλους που έχουμε μάθει να επικοινωνούμε μέσω της «iligal» ρομαντικής οδού.

https://www.instagram.com/p/ClHvsh_IVj9

Σε ένα σκηνικό γεμάτο «ψυχή» και αλήθεια, που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας, ο Κωστής Μαραβέγιας έκανε και κάνει τις Παρασκευές λίγο καλύτερες οδηγώντας με τους ήχους του το κοινό σε ιλιγγιώδη ύψη που είναι αδιανόητα για τα δεδομένα της εποχής. Με vibes, «Δεν έχω χρόνο για χάσιμο, θέλω μόνο ένα νοιάξιμο», η μουσική του καλλιτέχνη θα έχει πάντα θέση εκεί στο «Νότο» και σε κάθε σημείο του ορίζοντα που επικοινωνεί τις μουσικές του αλήθειες.

Αν έπρεπε να κάνουμε έναν απολογισμό αυτή της επιστροφής στο σπίτι του καλλιτέχνη, αυτός θα ήταν ξεκάθαρος και χωρίς πολλά πολλά. Θα τα πούμε ξανά με την παρέα στο Σταυρό του Νότου για τις Παρασκευές που έμειναν αλλά και εκείνες που θα έρθουν. Ραντεβού, λοιπόν, την επόμενη Παρασκευή!

#Cheers!

unknown_311428069_5527182430703805_1272355313763258998_n.jpg

Ο Κωστής Μαραβέγιας στο μουσικό του σπίτι, στον Σταυρό του Νότου

Χωρίς ίχνος νοσταλγίας, μόνο με λαχτάρα για τη συνάντηση με όλες και όλους αυτούς που από τότε μέχρι σήμερα μεγαλώνουν μαζί του, με τους καινούριους φίλους και φίλες, με όλους όσους δεν έχουν σταματήσει να θαυμάζουν, να ρωτούν, να ψάχνουν, να ακούνε μουσικές και να ξαφνιάζονται.

Και όπως είπε και ο ίδιος:

«Η επιστροφή στο σπίτι, έχει πάντα τη λαχτάρα της συνάντησης, της επικοινωνίας, της αφήγησης. Με φίλους μαζεμένους, στην Κεντρική Σκηνή, θα πω τα τραγούδια που θα έλεγα αν σας καλούσα στο σαλόνι μου στο Παγκράτι μια Κυριακή απόγευμα, ένα βράδυ Παρασκευής, σαν να είχα να σας δω πολλά χρόνια. Θα σας πω και τα καινούργια που έγραψα, θέλω να μου πείτε γνώμη. Θα ακούσω κι εγώ τις ιστορίες σας και αν μας βγει τις κάνω με τη μπάντα επί τόπου τραγούδι. Αυτό μου έχει λείψει. Ένας χώρος να σας βλέπω έναν προς έναν, που θα συνομιλούμε και θα τραγουδάμε αγκαλιασμένοι. Μετά από τη μεγάλη συναυλία στην Α’ Πλαζ Βούλας, επιστροφή στο σπίτι. Για να παίρνουμε δύναμη και θάρρος. Καλή αντάμωση».