Συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2024 απειλεί στα ίσια τον ελληνικό στίχο της Μαρίνας Σάττι

Τζένη Ντεμιράι
Συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2024 απειλεί στα ίσια τον ελληνικό στίχο της Μαρίνας Σάττι

Ζουρνά και ελληνικό στίχο έχει το τραγούδι που «νικάει» τη Eurovision 2024 στην καρδιά της Μαρίνας Σάττι.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε ακόμα το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision, ωστόσο, κάποιες πληροφορίες φαίνεται ότι άρχισαν να γίνονται γνωστές και να αυξάνουν την ανυπομονησία μας να ακούσουμε το τελικό τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι τον ερχόμενο Μάιο.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην εκπομπή «Super Κατερίνα» την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, η επιλογή του ελληνικού τραγουδιού δεν έχει γίνει ακόμα, ωστόσο υπάρχουν κάποια κομμάτια που αρέσουν περισσότερο στην ελληνική συμμετοχή.

Από αυτά, φαίνεται ότι ένα έχει κάνει τη διαφορά και έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά, ελληνικό στίχο και ζουρνά.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και σε όσα γνωρίζει για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ξέρω ότι το επικρατέστερο τραγούδι που υπάρχει αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχει ένα τραγούδι που αρέσει πάρα πολύ, ξέρω ότι έχει ζουρνά και ότι έχει και ελληνικό στίχο. Αν πάει με ελληνικό στίχο, θα είναι κάτι που θα έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια στη Eurovision, η τελευταία φορά ήταν με την Γιάννα Τερζή και το “Όνειρό μου”».

Ποια η σύνδεση Μαρίνας Σάττι και Loreen στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ, ο Γιάννης Πουλόπουλος είχε αναφέρει ακόμα πως συνολικά συγκεντρώθηκαν 150 τραγούδια, από τα οποία θα επιλεγεί ποιο θα ερμηνεύσει η Μαρίνα στη σκηνή της Eurovision στο Μάλμο της Σουηδίας.

Όπως φαίνεται, οι επιλογές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο στυλ κομματιών που έχουν το καλλιτεχνικό αποτύπωμα της Σάττι (ευτυχώς). Τον περασμένο μήνα, πάντως, ενημερωθήκαμε και πάλι από την εκπομπή Super Κατερίνα πως η ομάδα που έγραψε το Euphoria και το Tattoo της Loreen, έχει προτείνει ένα κομμάτι για τη φετινή συμμετοχή της Σάττι.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Στάσσος, ο Έλληνας συνθέτης και παραγωγός που ανήκει στην ομάδα που έγραψε τα δύο τραγούδια που κατάφεραν να οδηγήσουν στη νίκη τη Σουηδία το 2012 και το 2023, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή:

«Είδα ότι ψάχνουν κομμάτι για τη Μαρίνα Σάττι, πήρα τηλέφωνο τους είπα την ιδέα μου, άρεσε και από εκεί και μετά άρχισε η δουλειά. Στα αγγλικά είναι, σκοπεύουμε να έχουμε και ελληνικό στίχο. Θα ήθελα να γράψει τον ελληνικό στίχο η Μαρίνα, αυτός είναι ο στόχος μου. Το τραγούδι που γράφουμε, είναι urban, hip hop αλλά έχει έθνικ στοιχεία, είναι και ποπ. Έχει φλογέρα και κάποια άλλα όργανα μέσα».

Συνδυάζοντας τα στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι μάλλον δεν είναι το τραγούδι που έγραψε η ομάδα της Loreen το επικρατέστερο για την ελληνική συμμετοχή, αφού η χαρακτηριστική ύπαρξη του ζουρνά δεν αναφέρθηκε από τον κ. Στάσσο, ενώ από τα λεγόμενα του Πουλόπουλου συμπεραίνουμε ότι το τραγούδι ή θα έχει αποκλειστικά ελληνικό στίχο ή θα έχει στο μεγαλύτερο μέρος του.

«Ακούμε τα τραγούδια που μας στέλνουν – Έχω γνωρίσει πολλούς δημιουργούς που δεν τους ήξερα»

«Προς το παρόν δεν έχω αγχωθεί, νιώθω πως είναι ακριβώς σαν αυτό που κάνω έτσι κι αλλιώς στη ζωή μου. Φτιάχνω μουσική, τραγούδια, πρόβες, νιώθω εθνικός ήρωας αυτές τις μέρες, βγαίνω στη γειτονιά μου και άνθρωποι που δεν ήξερα καν ότι με ξέρουν μου λένε “συγχαρητήρια” και χρειαζόμουν για να πω την αλήθεια αυτή την αγάπη», είπε η Μαρίνα Σάττι σε συνέντευξη που παραχώρησε τον Νοέμβριο του 2023.

Ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μου αρέσει να σκέφτομαι τον στόχο που θα σε πάει στον άλλον στόχο. Αν εγώ τώρα κάτσω να σκεφτώ τι θα γίνει στη σκηνή στις 11 Μαΐου στο Μάλμο, δεν μπορώ καν να το φανταστώ. Συγκεντρώνομαι στο να βρω ωραίες ιδέες, ωραία references, ωραίο mood για τη μουσική. Ακούμε τα τραγούδια που μας στέλνουν, by the way, έχουν στείλει και πάρα πολλά κομμάτια από την Ελλάδα και έχω γνωρίσει και πολλούς δημιουργούς από αυτό που δεν τους ήξερα».

«Θα ήθελα να φτιάξω ένα ωραίο project, που να είναι σύγχρονο, να αντιπροσωπεύει τη γενιά μου στην Ελλάδα, τη νέα Ελλάδα και όχι την εικόνα που μπορεί να έχουν οι ξένοι για εμάς, με αυτά τα στερεότυπα, τον Ζορμπά, το συρτάκι, το σαγανάκι. Και να μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που είναι εκτός της χώρας μας, να ταυτιστεί, με κάποιον τρόπο να συνδεθεί, να χορέψει, να πιάσει τα vibes, αυτός είναι ο στόχος».

marina-satti-(4).jpg

Η πιθανή συμμετοχή που «απειλεί» στα ίσα τη Μαρίνα Σάττι

Κι ενώ η αισιοδοξία μας για τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision 2024 είναι στα ύψη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, θέλησε κάπως να ταράξει τα νερά, ενημερώνοντάς μας πως υπάρχει μία πιθανή συμμετοχή, άλλης χώρας που θα απειλήσει στα ίσα τα ιδιόμορφα καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά της Μαρίνας, αφού έχει πολύ παρόμοιο στυλ με εκείνη, τόσο μουσικά, όσο και εμφανισιακά.

Πρόκειται για τη Νορβηγή Ingrid Jasmin, η οποία ενδέχεται να εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στον διαγωνισμό.

https://www.instagram.com/p/C1_uc38qff0/

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε ότι το τραγούδι της με τίτλο «Eya» ταιριάζει σε μεγάλο βαθμό στη Μαρίνα Σάττι. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στη Νορβηγία γίνεται ένας μεγάλος διαγωνισμός με πάρα πολλούς τραγουδιστές. Κάθε βδομάδα επιλέγονται δύο που περνάνε στον τελικό και αυτό το τραγούδι έχει περάσει, άρα μπορεί και να εκπροσωπήσει τη Νορβηγία».

Άκου στο παρακάτω βίντεο το τραγούδι της Ingrid Jasmin

Τι λες, μοιάζει με το στυλ της Μαρίνας; Ο Πουλόπουλος πάντως είπε ακούγοντάς το πως «Αυτό πραγματικά θυμίζει πολύ Σάττι. Έχει και τα πνευστά μέσα, που χρησιμοποιεί η Σάττι» και συμφωνούμε πολύ.