Η Μαρίνα Σάττι συστήθηκε στην Ευρώπη και το κοινό μιλά για ομοιότητα με μία παλιά συμμετοχή

Τζένη Ντεμιράι
Η Μαρίνα Σάττι συστήθηκε στην Ευρώπη και το κοινό μιλά για ομοιότητα με μία παλιά συμμετοχή

Μοιάζει η Μαρίνα Σάττι με την κοπέλα που εκπροσώπησε στη Eurovision την Πορτογαλία το 2022;

Με ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Μαρίνα Σάττι συστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου και κάλεσε όλους τους fans του διαγωνισμού τραγουδιού να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον ελληνικό πολιτισμό, μέσα από τη συμμετοχή της.

«Χαιρετώ τους ανθρώπους της Eurovision. Ονομάζομαι Μαρίνα Σάττι, έρχομαι από την Ελλάδα και ανυπομονώ να έρθω στο Malmö της Σουηδίας τον Μάιο, για να παρουσιάσουμε τη μουσική μας και τον πολιτισμό μας, το vibe μας, την ενέργειά μας, τους χορούς μας. Ελπίζω να σας δω εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Ελλάδας για τη Eurovision 2024.

Στην περιγραφή της ανάρτησης, αναγράφεται «Ανυπομονούμε να δουμε τι έχετε σχεδιάσει για την Ελλάδα στη Eurovision του 2024».

https://www.instagram.com/reel/C1CrdXfiMPV/

Μοιάζει η Μαρίνα Σάττι με την κοπέλα που εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 2022;

Στα σχόλια της δημοσίευσης πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Ένας έγραψε «Ανυπομονώ για το ελληνικό performance», ενώ το ελληνικό κοινό την αποθέωσε, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «Δειξτους ποια είσαι Μαρίνα... Είμαστε μαζί σουυυυ»!

Αυτό, όμως, που κέντρισε το ενδιαφέρον μας είναι το γεγονός ότι κάποιοι fans βλέπουν ομοιότητα ανάμεσα στη Μαρίνα Σάττι και μία παλαιότερη διαγωνιζόμενη του θεσμού της Eurovision.

Συγκεκριμένα στα σχόλια αναφέρεται ότι η Μαρίνα θυμίζει την 29χρονη Maro, η οποία εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 2022 με το τραγούδι «Saudade Saudade».

Οι Έλληνες fans, βέβαια, δε φαίνεται να συμφώνησαν με την ύπαρξη αυτής της ομοιότητας. Ένας από αυτούς έγραψε: «Ίσως να τη θυμίζει σε κάποια στοιχεία αλλά ίδια δεν είναι».

Screenshot-2023-12-20-092821.png

Εσύ τι λες; Μοιάζει η Μαρίνα με την Maro;

Από τους πρώτους αντιπάλους της Μαρίνας Σάττι ξεχωρίζουμε τη Γαλλία & το ρομάντζο

Από τις 37 χώρες που θα συμμετέχουν στον 68o διαγωνισμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Malmö‎ της Σουηδίας στις 7,9 (ημιτελικοί) και 11 Μαΐου 2024 (τελικός), μόλις οι οχτώ έχουν αποφασίσει ως τώρα ποιοι καλλιτέχνες θα τις εκπροσωπήσουν.

Μετά από περίπου μία δεκαετία μη ικανοποιητικών για το ελληνικό κοινό υποψηφιοτήτων, η ελληνική συμμετοχή έχει ενθουσιάσει τους eurofans της χώρας, αφού η Μαρίνα Σάττι μοιάζει να έχει όλα όσα χρειάζεται ένας καλλιτέχνης στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η παράδοση και τρεις ακόμα λόγοι που η Μαρίνα Σάττι είναι ιδανική επιλογή για τη Eurovision 2024

Παρά το γεγονός ότι δε γνωρίζουμε ακόμα το τραγούδι με το οποίο η Σάττι θα μας εκπροσωπήσει, το ενδιαφέρον μας για τον ανταγωνισμό έχει αναπτερωθεί και για αυτόν τον λόγο σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε τους καλλιτέχνες που επέλεξαν εφτά χώρες να τις εκπροσωπήσουν στον διαγωνισμό.

Τσεχία

Η Τσεχία είναι από τις πρώτες χώρες που δεν έχουν επιλέξει μόνο καλλιτέχνη αλλά και το τραγούδι που πρόκειται να διαγωνιστεί στη Eurovision 2024.

Πρόκειται για την 23χρονη Alena Shirmanova-Kostebelova, η οποία έχει διατηρήσει ως καλλιτεχνικό όνομα Aiko. Ζει στο Brighton της Αγγλίας, αλλά θα εκπροσωπήσει την Τσεχία με το τραγούδι «Pedestal».

Το τραγούδι είναι δυναμικό με αρκετά ροκ στοιχεία και ένταση.

Η Aiko γεννήθηκε στη Μόσχα αλλά μεγάλωσε στο Karlovy Vary της Τσεχίας. Το 2015 συμμετείχε σε διαγωνισμό τραγουδιού στη χώρα και στη συνέχεια μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία με όνειρο να διεκδικήσει μία λαμπρή μουσική καριέρα.

Κύπρος

Την Κύπρο πρόκειται να εκπροσωπήσει η 17χρονη Σίλια Καψή, κόρη του Κύπριου τραγουδιστή Γιώργο Καψή και της δικηγόρου και πρώην χορεύτριας Δέσποινας Σαϊβανίδη, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Η Σίλια είχε από μικρή ηλικία έφεση στη μουσική και σε ηλικία 12 ετών έγραψε το πρώτο της τραγούδι, που κυκλοφόρησε το 2022 με τον τίτλο «Who Am I»?

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στον διαγωνισμό η Σίλια, αλλά στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις ένα δείγμα της δουλειάς της.

Γαλλία

Η Γαλλία επέλεξε να την εκπροσωπήσει στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision ο Slimane, γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός της χώρας, που κέρδισε την Πέμπτη σεζόν του γαλλικού The Voice το 2016.

Ο Slimane θα ερμηνεύσει στη Eurovision 2024 το κομμάτι «Mon amour», μία μπαλάντα με γαλλικούς στίχους και ρομαντική διάθεση που ήδη κέρδισε τις καρδιές μας!

Ολλανδία

Την Ολλανδία πρόκειται να εκπροσωπήσει ο ράπερ Joost Klein, που είναι γνωστός και ως Joost. Ο Joost εκτός από ράπερ είναι συγγραφέας και πρώην YouTuber.

Είναι περισσότερο γνωστός για τα τραγούδια του «Scandinavian Boy», «Wachtmuziek» και «Friesenjung», καθώς και για τα άλμπουμ του M van Marketing (με τον Donnie), Albino και 1983.

Αν και είναι κυρίως καλλιτέχνης της χιπ χοπ, τα τραγούδια και οι ερμηνείες του συχνά περιλαμβάνουν επιρροές από την ηλεκτρονική μουσική.

Δεν έχει επιλεγεί ακόμα το τραγούδι που θα ερμηνεύσει στη Σουηδία τον Μάιο του 2024, αλλά στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις ένα από τα κομμάτια του, που έχει αγαπήσει το κοινό της Ολλανδίας.

Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι μία από τις λίγες χώρες που έχουν επιλέξει συμμετέχοντα αλλά και τραγούδι για τη Eurovision 2024.

Η Raiven πρόκειται να βρεθεί στο Malmö και να ερμηνεύσει το κομμάτι «Veronika», μία μπαλάντα.

Η Raiven είναι τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και αρπίστας. Στα 27 της χρόνια θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά στον διαγωνισμό την χώρα της, αν και είχε προσπαθήσει να το κάνει και το 2016, χωρίς να καταφέρει να επιλεγεί στον εθνικό τελικό με το τραγούδι «Črno bel».

Φέτος το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, με την απευθείας ανάθεση και το τραγούδι «Veronika», το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιανουαρίου 2024.

https://www.instagram.com/reel/C0wDXLeoqeC/

*Οι πληροφορίες για τις συμμετοχές βασίζονται στο eurovisionworld.com

Πηγή κεντρικής εικόνας: @marina_satti