O Barack Obama κάνει την έκπληξη και γίνεται παρουσιαστής στο Netflix

Κατερίνα Μπούσιου
O Barack Obama κάνει την έκπληξη και γίνεται παρουσιαστής στο Netflix

Το ταξίδι σε όλο τον κόσμο για την διάσωση των μεγάλων εθνικών πάρκων, σε μία σειρά 5 επεισοδίων η οποία εγκαινιάζει την συνεργασία του δικτύου με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από την εποχή που έκλεισε πίσω του την πόρτα του Λευκού Οίκου, ύστερα από μία άκρως πετυχημένη θητεία 8 χρόνων ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Κανείς βέβαια δεν πίστευε, ότι ο Barack Obama θα παρέμενε στην συνέχεια αδρανής. Ήδη μέσω του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, αλλά και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις στις οποίες ηγείται, κάνει ένα μεγάλο έργο. Τώρα ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί και το σπουδαίο του επικοινωνιακό ταλέντο και να γίνει παρουσιαστής στο Netflix.



Our great national parks

Έτσι θα ονομάζεται η σειρά 5 επεισοδίων και φυσικά από το όνομα του τίτλου, καταλαβαίνουμε ότι αφορά την διάσωση των μεγαλύτερων εθνικών πάρκων του κόσμου, τα οποία και αποτελούν τους μεγαλύτερους «πνεύμονες» οξυγόνου του πλανήτη. Ακόμη και η περιοχή του Αμαζονίου η οποία μοιράζεται ανάμεσα σε τρία κράτη, αποτελεί στην ουσία ένα γιγάντιο εθνικό πάρκο. Ο Obama ταξίδεψε για αυτό το λόγο από την Χιλή και τον Αμαζόνιο, στην Παταγονία, μέχρι και την Κένυα. Δεν είναι απλά ένας παρατηρητής σε αυτό το documentary. Μαζί με καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο, προσπαθεί να αναλύσει τα δεδομένα για τις επιπτώσεις που έχουν επιφέρει οι φθορές και η ανθρώπινη επέμβαση σε αυτό τον σπάνιο εθνικό πλούτο. Και να παρουσιάσει τα σπάνια είδη ζώων και φυτών τα οποία βρίσκονται σε αυτά τα πάρκα.



Ο Barack Obama, ακόμη και τα χρόνια της προεδρίας του, είχε δείξει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για την διάσωση του περιβάλλοντος, κάνοντας μία εθνική προσπάθεια για εναλλακτικές πηγές ενέργειες. Και είχε κάνει μία αντίστοιχη προσπάθεια, για την διάσωση των μεγάλων πάρκων και εντός των ΗΠΑ, ειδικά εκείνα που βρίσκονται στα σύνορα με τον Καναδά και παράγουν την μεγαλύτερη ποσότητα ξυλείας στον κόσμο.



Το πόσο του...πηγαίνει η τηλεόραση, το είχαμε διαπιστώσει και όταν πήγε ως πρόεδρος καλεσμένος στην εκπομπή του Bear Grylls και βρέθηκε στην Αλάσκα, όπου έπρεπε να μαγειρέψει το φαγητό του από όσα έβρισκε στη φύση, αλλά και από πολλές άλλες αφορμές. Για αυτό και η πλατφόρμα του Netlflix έχε και άλλα σχέδια για εκείνον και η μεταξύ τους συμφωνία περιλαμβάνει και θεματολογικά και άλλες παρόμοιες μίνι σειρές.



Πάντως πριν από λίγες ημέρες, ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος λαμβάνει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 400 χιλιάδων δολαρίων για κάθε του ομιλία σε πανεπιστημιακό ίδρυμα ή σε ιδιωτικό φορέα, έκανε βιντεοκλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι είχαν ευεργετηθεί στο παρελθόν από το σύστημα υγείας και τα ειδικά προγράμματα, για τα οποία έκανε μεγάλο αγώνα να ψηφιστούν από το Κογκρέσο. Οι αντιδράσεις τους όπως θα δείτε, είναι επικές.


https://www.instagram.com/tv/CbdXtS-jhb6/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Barack Obama: Οι κόρες μου απέκτησαν φοβίες εξαιτίας μου

Χρόνια πολλά Michelle Obama! 5 facts που δεν γνώριζες για την πιο δημοφιλή Πρώτη Κυρία

Πάρτι γενεθλίων Obama: Ακάλεστοι Meghan Markle & πρίγκιπας Harry - Ιδού ο λόγος

Photo credits Associated Press /Instagram @barackobama