Πάσχα στην Αθήνα: 5 από τους πιο γραφικούς Επιταφίους που αξίζει να επισκεφθείς

Πάσχα στην Αθήνα: 5 από τους πιο γραφικούς Επιταφίους που αξίζει να επισκεφθείς

Ζήσε την πιο κατανυκτική εμπειρία στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, αργίας και απόλυτης νηστείας. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια (εν μέσω covid-19) η περιφορά του Επιταφίου, η Αποκαθήλωση και η Ανάσταση θα γίνουν κανονικά με την παρουσία πιστών ωστόσο θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η μάσκα προστασίας και το πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό μας στην εκκλησία. Παράλληλα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός όπως για παράδειγμα κατά την περιφορά του Επιταφίου. Αν δεν κατάφερες να φύγεις διακοπές και έμεινες στην πρωτεύουσα, αξίζει να βιώσεις μια κατανυκτική εμπειρία στις πιο ξεχωριστές εκκλησίες της Αθήνας. Η περιφορά σε κάθε εκκλησία της Αθήνας γίνεται με την ακολουθία πλήθους πιστών που ψέλνουν το «Ε γενναιε πασε» και το «Η ζωή εν τάφω», μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης.

5 γραφικοί Επιτάφιοι στην Αθήνα

- Καπνικαρέα, Ερμού

kapnikarea.jpg

Χτισμένη στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες. Θεωρείται μια από τις πιο γραφικές και ιστορικές εκκλησίες της πόλης. Αξίζει να πας για μια κατανυκτική περιφορά καθώς συναντά τους Επιταφίους άλλων ναών στο κέντρο της Αθήνας.

-Άγιος Νικόλαος Ρηγίλλης

Το εκκλησάκι βρίσκεται στην «καρδιά» του κέντρου στην Βασιλέως Γεωργίου και Ριζάρη. Η περιφορά ξεκινάει από την οδό Ρηγίλλης, διέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.

- Μονή Καισαριανής

moni_kaisarianis.jpg

Ο συγκεκριμένος Επιτάφιος είναι ο μόνος που θα ακολουθήσεις υπό το φως της ημέρας αφού η περιφορά του ξεκινά συνήθως στις 2 το μεσημέρι (με ειδική άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού). Το καταπράσινο τοπίο στους πρόποδες του Υμμητού είναι απόλυτα γραφικό και ιδιαίτερο.

- Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, Θησείο

agiosdimitrios.jpg

Μια ακόμη εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει να δεις. Ο πεζόδρομος και η θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης την καθιστούν μια από τις πιο ιδιαίτερες επιλογές για την περιφορά του Επιταφίου.

- Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττού

likavitos.jpg

Ο Λυκαβηττός είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Αθήνας. Ο Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττού προσφέρει πανέμορφη θέα και αν τον επιλέξεις η ακολουθία του Επιταφίου θα σου μείνει αξέχαστη.

Πηγή κεντρικής: griponisiotis