7 ταινίες και σειρές με μαμάδες που αψήφησαν τα πάντα για τα παιδιά τους

Νατάσσα Σχοινά
7 ταινίες και σειρές με μαμάδες που αψήφησαν τα πάντα για τα παιδιά τους

Η Γιορτή της Μητέρας προστάζει αντίστοιχο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα.

«Υπάρχει μία ιστορία πίσω από κάθε τι. Πώς μία φωτογραφία βρέθηκε πάνω σε έναν τοίχο. Πώς μία ουλή βρέθηκε στο πρόσωπό σου. Κάποιες φορές οι ιστορίες είναι απλές και κάποιες είναι δύσκολες και σου ραγίζουν την καρδιά. Αλλά πίσω από όλες τις ιστορίες σου υπάρχει πάντα η ιστορία της μαμάς σου, γιατί η δική της είναι το σημείο απ’ όπου ξεκινά η δική σου», έχει πει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Mitch Albom για να εκφράσει τη σημαντικότητα της σύνδεσης της μαμάς με το παιδί της.

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου, είναι η Ημέρα της Μητέρας και, την ώρα που ευχόμαστε «χρόνια πολλά» σε όλες τις μανούλες του κόσμου και τις ευχαριστούμε για όλα όσα κάνουν καθημερινά για εμάς, κάναμε μία λίστα με ταινίες και σειρές, στις οποίες αψηφούν τα πάντα για τα παιδιά τους.

#1 Maid (2021)

Το Νο1 μου αυτήν την περίοδο είναι η σειρά Maid. Εξαιρετικό original του Neflix που δείχνει χωρίς ωραιοποιήσεις τον δύσκολο δρόμο μίας νεαρής μαμάς που αποφασίζει να φύγει από τον κακοποιητικό της σύντροφο για να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην κόρη της.

Το Maid του Netflix σε κάνει να εκτιμάς την αξία μίας «ζεστής» αγκαλιάς

#2 Mildred Pierce (1945)

Ένα κλασικό film noir με την Joan Crawford να υποδύεται την αφοσιωμένη, δοτική, φροντιστική σύζυγο και μητέρα, ώσπου χωριζει με τον σύζυγό της και εργάζεται σκληρά για να βιοποριστεί η οικογένεια.

#3 This Is Us (2016)

Από τα διαμάντια της τηλεόρασης, το This Is Us είναι η ιστορία μίας πολυμελούς οικογένειας. Τα καλά και τα κακά, οι χαρές και οι δυσκολίες, μα πάνω απ’ όλα η αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους -αλλά και το αντίστροφο-.

#4 Room (2015)

Ένα κορίτσι που πέφτει θύμα απαγωγής, γεννάει το παιδί του απαγωγέα της και αναγκάζεται να μένει στην κρυψώνα του. Ζει μόνο για τον γιο της, ώσπου τελικά καταφέρνει να ξεφύγει.

#5 Bird Box (2018)

Ένα πολύ καλό παράδειγμα πιο ψαγμένου πρότζεκτ επιστημονικής φαντασίας που, όταν είχε κυκλοφορήσει στο Netflix, είχε γίνει κατευθείαν θέμα συζήτησης. Μία μαμά, μετά από επίθεση από μία ανεξήγητη οντότητα, προσπαθεί να βρει καταφύγιο για τα παιδιά της.

#6 Mamma Mia (2008)

Το Mamma Mia είναι κλασικό πια musical, αλλά η τρυφερότητα και η δύναμη της μητρότητας είναι χαρακτηριστικά που ποτέ δε θα παλιώσουν.

#7 Mother (2009)

Μία μαμά που δε σταματάει σε τίποτα προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομα του γιου της μέσα σε μία όχι αναμενόμενη ιστορία με πολλές εκπλήξεις. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Bong Joon-ho 10 χρόνια πριν τα βραβευμένα με Όσκαρ Παράσιτα.