Τι να σκεφτείς πριν επιλέξεις τον προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών

Τσακιρίδου Χριστίνα
Τι να σκεφτείς πριν επιλέξεις τον προορισμό των καλοκαιρινών διακοπών

Αν νομίζεις πως το μόνο που οφείλεις να εξετάσεις είναι το μέρος, ξανασκέψου το.

Καλοκαιρινές διακοπές...Δύο λέξεις που στο άκουσμά τους μας κατακλύζουν αμέτρητα συναισθήματα και σκέψεις. Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για εμένα και δεν σου κρύβω πως περιμένω με ανυπομονησία την άδειά μου για να φύγω λίγες ημέρες από την πρωτεύουσα.

Αυτό που θέλω περισσότερο από κάθε τι είναι να κλείσω τα δεδομένα στο κινητό, να αφήσω στην άκρη το laptop και να διαβάζω το βιβλίο μου δίπλα στο κύμα, απολαμβάνοντας παράλληλα μια spicy margarita. Η χαλάρωση των μέτρων για τον covid-19 ήταν ό,τι πιο ευχάριστο άκουσα εν μέσω 2022 αφού θα κάνουμε επιτέλους ανέμελες διακοπές χωρίς να χρειάζεται να φοράμε μάσκες με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρινές διακοπές- Τι να (ξανά)σκεφτείς πριν φτιάξεις βαλίτσα

1) Την παρέα

Το λέω και το πιστεύω ακράδαντα. Σημασία έχει η παρέα και όχι ο προορισμός γιατί ακόμη κι αν πας σε ένα μέρος που δεν σου αρέσει καθόλου μπορείς να περάσεις υπέροχα. Οι φίλοι (οι αληθινοί) είναι εκείνοι που μας κάνουν να γελάμε με την ψυχή μας και τα άτομα με τα οποία δημιουργούμε τις πιο ξεχωριστές αναμνήσεις. Συμβουλή: Βρες πρώτα με ποιον πραγματικά θέλεις να περάσεις τις ολιγοήμερες διακοπές σου και βάλε τον προορισμό σε δεύτερη μοίρα.

2) Τις ημέρες της άδειας

Το δεύτερο κατ εμέ πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτείς είναι οι ημέρες που έχεις στην διάθεσή σου. Είναι εντελώς διαφορετικό να διαθέτεις μόλις 3 ημέρες ή 7 ολόκληρες εργάσιμες. Αν λοιπόν ο χρόνος είναι εχθρός σου, επίλεξε κάποιον κοντινό προορισμό για να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις με τις κολλητές χωρίς να ταλαιπωρηθείς από ένα μακρινό ταξίδι.

diakopes2.jpg

3) Το μεταφορικό μέσο

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτομαι κάθε χρόνο πριν κλείσω διακοπές είναι εάν θέλω να εκτελώ χρέη taxi ή απλά να χαλαρώσω και να κυκλοφορώ με τα πόδια για λίγες ημέρες. Η αλήθεια είναι πως αρκετά νησιά απαιτούν να πάρεις το αυτοκίνητο αφού οι καλές παραλίες βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα έξω από το κέντρο. Σκέψου έξυπνα: βρες ένα άτομο από την παρέα το οποίο θα είναι πρόθυμο να οδηγεί μέρα-νύχτα ή απλά κάντε ένα rotation ώστε κάθε φορά να οδηγεί κάποιος άλλος.

4) Τον σκοπό των διακοπών

Θέλεις να ξεκουραστείς ή να διασκεδάσεις; Να απολαύσεις το καλό φαγητό και την θάλασσα ή να κάνεις μπαρότσαρκα με τις κολλητές μέχρι πρωίας; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να συζητήσεις με την παρέα σου πριν καταλήξετε στον προορισμό των διακοπών σας. Κάθε νησί ενδείκνυται για διαφορετικά πράγματα και καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα μέρος που θα εξυπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες σας.

5) Το budget

Κακά τα ψέματα φέτος η ακρίβεια έχει «γονατίσει» πολύ κόσμο. Η τιμή της βενζίνης, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το κόστος διαμονής σε ένα αξιοπρεπές ξενοδοχείο είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους θα χρειαστεί να ξοδέψεις μισθό, δώρο και ένα μέρος των αποταμιεύσεών σου.

Ας είμαστε όμως ρεαλίστριες. Μπορείς πάντα να κάνεις διακοπές με ελάχιστα χρήματα, αρκεί να το θέλεις. Όχι δεν εννοώ να πας camping και να τρως μόνο μια φορά την ημέρα, αλλά να βρεις ένα προσιτό μέρος στο οποίο θα χαλαρώσεις και δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία. Δόξα τω θεώ, η χώρα μας διαθέτει ειλικρινά αμέτρητες επιλογές.

Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξεις τελικά να κάνεις, οπλίσου με θετική διάθεση και απόλαυσε στο έπακρο τις διακοπές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μην ξεχνάς πως αποτελούν το σύντομο διάλειμμά σου από κάθε υποχρέωση (#amen) γι' αυτό εκμεταλλεύσου τες και πέρνα όσο πιο τέλεια γίνεται.

Οι 20 top trending προορισμοί για να πας διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Πηγή κεντρικής: unsplash.com