Πολιτιστική Ατζέντα Απριλίου: Όλα όσα αξίζει να δεις και να ακούσεις αυτόν τον μήνα στην Αθήνα

Τζένη Ντεμιράι
Πολιτιστική Ατζέντα Απριλίου: Όλα όσα αξίζει να δεις και να ακούσεις αυτόν τον μήνα στην Αθήνα

Αυτές οι ιδέες θα γεμίσουν τα απογεύματά σου με τέχνη και θα σε κάνουν να πάψεις να αναρωτίεσαι «πού να βγω τον Απρίλιο;».

Μπορεί ο χειμώνας να μας αποχαιρέτησε και πολλά πράγματα να αλλάζουν με την άφιξη του Απριλίου, ωστόσο, ένα πράγμα παραμένει ίδιο: Το ενδιαφέρον μας να συνδιάζουμε την διασκέδαση με την τέχνη.

Αυτό ακριβώς ξέρουμε ότι θα συνεχίζει να απασχολεί και εσένα ακόμα έναν μήνα και για αυτόν τον λόγο δημιουργήσαμε την παρούσα ατζέντα, στην οποία συγκεντρώσαμε παραστάσεις, μουσικές, εκθέσεις και festivals που ξέρουμε ότι αξίζουν τον χρόνο σου!

Το «Back to Black» & άλλες 5 ταινίες και σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο στο σπίτι και το σινεμά

Θέατρο

Μάρτυρας Κατηγορίας

Σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, η παράσταση με τίτλο «Μάρτυρας Κατηγορίας» ακολουθεί την πορεία του δικαστικού αριστουργήματος της Agatha Christie, το οποίο καταφέρνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Έχοντας συνεχείς ανατροπές και αποκαλύψεις μπαίνει σίγουρα στη λίστα με τις καλές παραστάσεις που αξίζει να δούμε, αυτόν τον μήνα, αφού οι παραστάσεις θα συνεχίζουν μέχρι και τις 28 Απριλίου.

Στο επίκεντρο της ιστορίας τίθεται ο Λέοναρντ Βόουλ, ένας άνεργος γοητευτικός νέος, ο οποίος βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση δολοφονίας μίας πλούσιας ηλικιωμένης χήρας. Ο ποινικολόγος που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του δεν είναι βέβαιος για την αθωότητα του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε το έγκλημα.

Η σύζυγος του Βόουλ θα είναι η μόνη μάρτυρας στη δίκη που διεξάγεται και εκείνη θα μπορέσει να καθορίσει την τύχη του νεαρού άνδρα.

Πού; Θέατρο Άνεσις

Πότε; Έως 28 Απριλίου

https://www.instagram.com/p/C3nVKhKKqdH/

Απλή Μετάβαση

Η «Απλή Μετάβαση» χαρακτηρίζεται ως το μιούζικαλ μίας ολόκληρης γενιάς που μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα αλλάξει τον κόσμο, αλλά συναντά παντού εμπόδια.

Στο φόντο της ιστορίας βρίσκεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου συναντάμε οχτώ πρόσωπα που είναι αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία. Καθώς η πτήση τους καθυστερεί, οι επιβάτες της πτήσης έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν, να διηγηθούν τις ιστορίες τους, να μας προβληματίσουν και να προβληματιστούν.

Δεν μπορώ να κρύψω ότι η παρουσία της Μαρίζας Ρίζου στην παράσταση αλλά και τα τραγούδια της παράστασης αποτελούν δύο βασικούς λόγους που βάζουμε αυτή την παράσταση στην μηνιαία ατζέντα μας!

Πού; Θέατρο Ακροπόλ

Πότε; Έως 23 Απριλίου

Φεστιβάλ

Greek Beer Festival Only Craft

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην ελληνική χειροποίητη μπύρα καταφτάνουν την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Απριλίου. 24 ελληνικές εκτελεστές ζυθοποιίες θα βρίσκονται για πρώτη φορά συγκεντρωμένες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το 1ο Greek Beer Festival only craft.

Εκτός από μπύρα, βέβαια, όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν live μουσική από μπάντες όπως Koza Mostra, Dirty Caravan, Group in Therapy, Los Tre και Swingin’ Cats.

Πού; Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας – Περιστύλιο

Πότε; 5-7 Απριλίου

Three young beautiful smiling hipster female in trendy summer same clothes.Sexy carefree women posing in the street.Positive models having fun in sunglasses. Drinking bottle beer. Oktoberfest

Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Από τις 2 έως τις 10 Απριλίου πρόκειται να διεξαχθεί το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με προβολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Χανιά, Καβάλα και Καστοριά.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει 46 μεγάλου μήκους και 11 μικρού μήκους ταινίες, επιτρέποντάς του να ανακαλύψει την ποικιλία της γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής. Magnifique!

Πότε; 2-10 Απριλίου

Πού; Δες εδώ

DAAAAAALI!.jpg

Athens Science Festival

Το «Athens Science Festival» μέσα από τις «Ιστορίες Αλλαγής» που έχει συλλέξει, ιστορίες που συνδέουν και εμπνέουν, το φετινό φεστιβάλ θέτει στο επίκεντρο τις πλέον κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας.

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει βιώσιμη η σύγχρονη βιομηχανία; Ποιες είναι οι πραγματικές απειλές που κρύβει η κλιματική αλλαγή και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε ως παγκόσμια κοινωνία; Με ποιους τρόπους επηρεάζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις τον τομέα της υγείας, την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών; Υπάρχει άραγε όριο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας;

Πού; Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πότε; 16 - 21 Απριλίου

asf_2024_photos_014-(1).jpg

Εκθέσεις

Έκθεση «Future Perfect», Τίνα Καραγεώργη

Στην έκθεση «Future Perfect» της Τίνας Καραγεώργη παρουσιάζονται μια σειρά έργων από χειροποίητα χαρτιά, καθώς και μια σειρά γλυπτών έργων, τα οποία η καλλιτέχνις έχει φιλοτεχνήσει τα τελευταία 2 χρόνια.

Πού; Γκαλερί Σκουφά

Πότε; Έως 6 Απριλίου

Ομαδική έκθεση κεραμικής «Women Ceramic Artists of Greece»

Η έκθεση «Women Ceramic Artists of Greece» συγκεράζει τη διαχρονική παράδοση και τη δυναμική της σύγχρονης δημιουργίας, προσκαλώντας 140 Ελληνίδες δημιουργούς να παρουσιάσουν τα έργα τους σε αρθρωτές ενότητες, που ως «κεφάλαια» αναδεικνύουν τον πλούτο της κεραμικής σήμερα.

Πού; Mon Coin Studio

Πότε; Έως 15 Απριλίου