True Detective: Η Jodie Foster πρωταγωνίστρια στην 4η σεζόν με τη μυστηριώδη πλοκή

Νατάσσα Σχοινά
True Detective: Η Jodie Foster πρωταγωνίστρια στην 4η σεζόν με τη μυστηριώδη πλοκή

Η Jodie Foster στις Κάννες το 2021

AP

Η 59χρονη ηθοποιός στον πρώτο της μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο ως ενήλικη.

«Φυσικά και είμαι επικίνδυνος. Είμαι η αστυνομία. Μπορώ να κάνω φρικτά πράγματα σε ανθρώπους με ασυδοσία», είπε ο Rust Cohle (Matthew McConaughey) σε άλλη μία ατάκα που ο δημιουργός της σειράς, Nic Pizzolatto, δε φοβήθηκε να δώσει στη σειρά «True Detective».

Το «True Detective» έκανε πρεμιέρα το 2014 στο HBO και μέχρι σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, με τη βαθμολογία στο iMDb να φτάνει το 8,9/10. Καθόλου τυχαίο με τέτοιο στήσιμο και ερμηνείες από ένα cast ηθοποιών με τα μεγαλύτερα ονόματα, το οποίο τώρα θα εμπλουτιστεί με την εικονική Jodie Foster.

Η πλοκή της 4ης σεζόν του True Detective

H Jodie Foster -που θα είναι και executive παραγωγός- θα είναι η πρωταγωνίστρια της τέταρτης σεζόν της σειράς που ονομάζεται «True Detective: Night Country» και θα υποδύεται την ντετέκτιβ Liz Danvers. Μαζί με την Evangeline Navarro προσπαθούν να διαλευκάνουν μία υπόθεση εξαφανισμού στην Αλάσκα.

«Όταν η μακρά νύχτα του χειμώνα πέφτει στο Ennis, στην Αλάσκα, έξι άντρες που εργάζονται στο Tsalal Arctic Research Station εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Για να λύσουν την υπόθεση, οι ντεντέκτιβ Liz Danvers και η Evangeline Navarro θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωπες με το σκοτάδι που κουβαλούν και να σκάψουν στις στοιχειωμένες αλήθειες που κάθονται θαμμένες κάτω από τον αιώνιο πάγο», λέει η περιγραφή του HBO.

Η 59χρονη Foster, έτσι, παίρνει τον πρώτο της μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο ως ενήλικη. Όταν ήταν ακόμη παιδί, είχε συμμετάσχει σε σειρές όπως «Gunsmoke», «My Three Sons» και «Paper Moon». Η σχέση της με την τηλεόραση, ωστόσο, δεν τελείωσε εκεί, αφού στη συνέχεια σκηνοθέτησε και μερικά επεισόδια επιτυχημένων παραγωγών, όπως «Black Mirror» και «Orange Is The New Black».

Τώρα, όμως, ξαναμπαίνει δυναμικά στη μικρή οθόνη, όπως ακριβώς έχουν κάνει και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της υποκριτικής τα τελευταία χρόνια. Μέχρι και ο παλιός της «γνώριμος» από τη Σιωπή των Αμνών, Anthony Hopkins, που μεγαλούργησε στη σειρά «Westworld».

Η Issa Lopez βρίσκεται στην εκτέλεση παραγωγής, στο σενάριο και στη σκηνοθεσία της νέας σεζόν, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία «Moonlight» Barry Jenkins θα βρίσκεται επίσης στην παραγωγή μαζί με τη Foster.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της 4ης σεζόν του True Detective.