Ετοιμάσου για reboot του cult-classic Gattaca από το δίδυμο του πολυβραβευμένου Homeland

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ετοιμάσου για reboot του cult-classic Gattaca από το δίδυμο του πολυβραβευμένου Homeland

Το Gattaca επιστρέφει! Το Showtime βάζει στην ομάδα το δημιουργικό δίδυμο του Homeland και ετοιμάζει reboot.

Howard Gordon και Alex Gansa επιστρέφουν στο Showtime μετά το "Homeland" και αυτήν τη φορά πάνε για σοβαρό sci-fi: reboot του "Gattaca".

Σου έλειψε ο Monk; Μην ανησυχείς, θα επιστρέψει για μία ακόμη υπόθεση

Gattaca: Ένα biopunk λείπει από τη μικρή οθόνη

Το Showtime έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το μελλοντικό του πρόγραμμα και καταπιάνεται με δοκιμασμένες ιδέες και franchises. Αυτήν τη φορά ένα από τα project του είναι μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1997, "Gattaca".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επερχόμενο τηλεοπτικό reboot θα αναπτυχθεί από τους Howard Gordon και Alex Gansa, τους δημιουργούς του πολυβραβευμένου αστυνομικού δράματος "Homeland", σε συνεργασία με τον Craig Borten, υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο του "Dallas Buyers Club". Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τη σειρά, ο Gansa θα είναι ο showrunner, ενώ και οι τρεις θα τελέσουν χρέη εκτελεστικών παραγωγών.

Woody Harrelson και Matthew McConaughey θα υποδυθούν τους εαυτούς τους και σίγουρα το θέλουμε

Αν δεν θυμάσαι Gattaca, σου θυμίζει κάτι η ευγονική;

gattaca-stills-01.JPG

Το "Gattaca" είναι το sci-fi θρίλερ του '97 που σηματοδότησε το ντεμπούτο του Andrew Niccol (σεναριογράφος του Truman Show) ως σκηνοθέτη. Η ταινία διαθέτει ένα all-star cast, με τον Ethan Hawke, την Uma Thurman και τον Jude Law, ενώ στο cast υπήρχαν και οι Loren Dean, Ernest Borgnine, Gore Vidal και Alan Arkin σε δευτερεύοντες ρόλους.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια κοινωνία στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου κυριαρχούν οι αρχές της ευγονικής: για τη σύλληψη και τη γέννηση χρησιμοποιείται γενετική επιλογή με τα παιδιά που έχουν τα πιο επιθυμητά και ανώτερα κληρονομικά χαρακτηριστικά των γονιών τους.

Ο πρωταγωνιστής, Vincent Freeman, τον οποίο υποδύεται ο Hawke, γεννήθηκε εκτός του προγράμματος ευγονικής. Το όνειρό του να ταξιδέψει στο διάστημα και να γίνει αστροναύτης, εμποδίζεται από τις γενετικές διακρίσεις, με αποτέλεσμα να παίρνει την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα (που υποδύεται ο Jude Law), για να πάρει μέρος σε μια αποστολή στον Κρόνο.

The Last of Us: Πώς θα κινηθεί η συνέχεια της επιτυχημένης σειράς του HBO - Οι δημιουργοί απαντούν

Όπως με κάθε cult-classic, η αξία του αναγνωρίστηκε μετά την κυκλοφορία του. Μάλιστα, το "Gattaca" έλαβε ανάμεικτες κριτικές όταν είχε κυκλοφορήσει, ενώ δεν τα πήγε καλά ούτε στο Box office, ανοίγοντας στις ΗΠΑ στα 12,5 εκατομμύρια δολάρια, έναντι ενός συνολικού budget της τάξεως των 36 εκατομμυρίων. Η ταινία βέβαια κατάφερε να κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, στην κατηγορία καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης και σκηνογραφίας, το οποίο και έχασε στον Τιτανικό.

Παρά τη χλιαρή υποδοχή της, το "Gattaca" απέκτησε με την πάροδο του χρόνου ένθερμο κοινό και θεωρείται πλέον κλασική sci-fi ταινία του '90.

Το Showtime σε αναδιαμόρφωση

Τα νέα για το τηλεοπτικό reboot του "Gattaca" έρχεται σε μια ιδιαίτερη περίοδο ανανέωσης και αλλαγών, αφού το Showtime σύντομα θα ενωθεί με την Paramount και θα μετονομαστεί Paramount+ σε λίγο καιρό.

Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης, το κανάλι έχει ακυρώσει αρκετές σειρές του, όπως το "American Gigolo", το "Let the Right One In", το "Ripley" και το "Three Women". Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις σειρές έχουν βρει νέα στέγη σε άλλα δίκτυα ή streaming υπηρεσίες streaming. Το Showtime για τη νέα του εποχή φαίνεται να εστιάζει σε spin-off ήδη υπάρχοντων τίτλων, όπως είναι το "Billions", το "Ray Donovan" και το "Dexter".

Αναμένουμε να δούμε τι άλλα project ετοιμάζει.